PÄÄTOIMITTAJALTA

Mainos
MARJA KASANEN KUVA RIITTA SUPPERI | 1.6.2016 | KOLLEGA.FI
Keskittymiskyky kovilla

Useimmilla meistä on työpaikalla tuhat rautaa tulessa. Kun siihen vielä lisätään avokonttorin melu ja jatkuvat keskeytykset, ei työhön keskittyminen ole helppoa. Ajattelutyö vaatii hiljaisuutta ja rauhaa, eikä se nykymaailmassa ole monessakaan paikassa enää mahdollista.

Tuottavuus ja innovatiivisuus eivät kuitenkaan synny itsestään, sillä uuden asiat vaativat pohdintaa ja pallottelua – sekä työrauhaa. Työrauhan vaaliminen siis kannattaa! Itselleni työrauha on ehdoton edellytys työnteolle. Kotitoimistossani saan onnekseni keskittyä kirjoittamistyöhön kaikessa hiljaisuudessa.

Työrauhasta puhutaan laajemmin Työelämän psykologiaa -blogissa, jossa Riitta Helekoski käsittelee aihetta. Työrauhaa ei ole vain häiriötekijöiden hallinta, vaan se rakentuu meitä kaikkia yhdistäville tarpeille, joita ovat turvallisuus, arvostus, oikeudenmukaisuus, yhteisöllisyys ja itsenäisyys. Kun nämä elementit ovat kunnossa, ihminen kestää paremmin muutoksia ja tiukkaa työtahtiakin, Helekoski sanoo.

Henkilökuvassa esittelemme monipuolisen yrittäjän, tietokirjailijan ja elinikäisen oppimisen puolestapuhujan Riitta Hyppäsen. Toistakymmentä vuotta palkkatyössä henkilöstöjohdon tehtävissä toiminut Hyppänen ryhtyi yrittäjäksi yksitoista vuotta sitten eikä ole ratkaisuaan katunut. Intohimolla työtään tekevä Hyppänen on kunnostautunut myös luottamustehtävissä ja haluaa olla mahdollisimman monessa mukana. Itseltään paljon vaativa Hyppänen sanookin tasapainoilun oman itsensä kanssa olevan vaikeaa, sillä hän haluaa tehdä kaiken sataprosenttisesti.

Coaching-blogissa Sini Rantama pohtii omissa nahoissa viihtymistä. Itseensä tyytyväinen ihminen on kiireetön, osaa ottaa rennosti ja löytää iloa pienistäkin asioista. Kaikkea voi kuitenkin opetella ja leppoisa kesä lomineen on otollista aikaa pysähtyä ja antaa tilaa luovalle ajatuksenkululle, Rantama vinkkaa.

Vierailija-blogissa kirjoittaa tällä kertaa työeläkeyhtiö Elon työhyvinvoinnin kehittämispäällikkö Annarita Koli, joka kertoo työhyvinvoinnin kannattavuudesta ja avaa Elon ja Lähi-Tapiolan tekemän mielenkiintoisen työhyvinvointitutkimuksen tuloksia.

Sana hallussa -blogissa Eeva Heinonen kertoo Ammattikorkeakouluopintojensa etenemisestä. Koulun penkillä istuva Heinonen on innostunut koodaamisesta, joka on kuin uuden kielen opettelua, eikä ollenkaan niin mahdotonta kuin voisi luulla.

Kirjablogissa arvioimme Maaretta Tukiaisen ja Jaana Villasen kirjan Huippunaiset.

Olethan muistanut osallistua lehtemme kilpailuun, jossa kysymme, vallitseeko työpaikallasi myötätunnon ilmapiiri ja miten se ilmenee? Vastaajien kesken arvomme kaksi kappaletta PS-kustannuksen kustantamaa Sonja Strömsholmin, Emilia Lahden, Lauri Järvilehdon ja Meeri Koutaniemen tekemää Sisu-kirjaa (arvo 39 euroa).

Seuraavat ja samalla kevätkauden viimeiset jutut ilmestyvät kahden viikon kuluttua keskiviikkona 15.6.

Mukavaa työpäivää!

Marja Kasanen
päätoimittaja

Oliko artikkeli kiinnostava?

Mainos
Mainos
Tekstimainonnalla tavoitat lukijat!

Tämä mainospaikka tavoittaa lähes kaikki artikkelien ja kolumnien lukijat tehokkaasti.

Käytä tätä mainospaikkaa, kun

  • haluat erottua joukosta,
  • saavuttaa uutta yleisöä ja
  • saada asiasi helposti perille.

Kokeile nyt ja kysy tarjousta! Ota meihin yhteyttä osoitteessa: toimitus@kollega.fi.

Lisätietoja mainoksesta löydät: https://kollega.fi/mediatiedot/

(Tämä mainospaikka on varattu työelämään ja työhyvinvointiin liittyville tuotteille ja palveluille. Mikäli mainospaikka kiinnostaa sinua, ota yhteyttä. Lue lisää.)

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

(Pakollinen, mutta vain etunimi julkaistaan.)

(Pakollinen. Ei julkaista.)