PÄÄTOIMITTAJALTA

Mainos
MARJA KASANEN KUVA RIITTA SUPPERI | 4.5.2016 | KOLLEGA.FI
Rima korkeammalle

Yrittänyttä ei laiteta, sanotaan. Vaan yritämmekö tarpeeksi? Me suomalaiset emme ole kuuluisia riskinottokyvystämme. Siinä on hyvätkin puolensa, mutta näinä aikoina asioita kannattaisi tehdä uudella tavalla. Se vaatii rohkeutta, sillä mitään uutta ei synny kokeilematta – ja kokeilutkin voivat mennä pieleen. Kun uusiin asioihin kunnolla uppoutuu, siitä voi yllättäen alkaa nauttia. Uuteen heittäytyminen tuottaa myös yleensä tulosta. Ja kun on oppinut jotain, voi taas nostaa rimaa. Sillä tavalla kehittyy oman alansa mestariksi.

Hyvä esimerkki rohkeasta kokeilijasta ja itsensä ylittäjästä on Marja Innanen, jonka esittelemme lehtemme henkilökuvassa. Niin tutkijana kuin luonnonsuojeluasiantuntijana aiemmin työskennellyt Innanen siirtyi neljätoista vuotta sitten virkamiesuralle, jossa haasteet ovat koko ajan kasvaneet. Nykyään apulaispääsihteerinä valtioneuvoston kansliassa toimiva Innanen on vallan ytimessä ja vastaa kestävän kehityksen ohjelmasta. Myös vapaa-aikanaan Innanen pitää itsensä haastamisesta ja harrastaa muun muassa triathlonia, johon ihastui viime vuonna.

Työelämän psykologiaa -blogissa Hannele Allonen käsittelee temperamenttia ja stressiä. Temperamentti vaikuttaa merkittävästi siihen, miten reagoimme stressiin ja minkälaiset asiat stressaavat meitä. Temperamentin tunnistaminen auttaa meitä tiedostamaan ja ymmärtämään sekä omaa että toistenkin käyttäytymistä, Allonen kertoo kolumnissaan.

Coaching-blogissa Leena Rautiainen vertailee hyviä ja huonoja oppimiskokemuksia. Siinä missä yhden tilaisuuden vetäjät onnistuvat virittämään tunnelman kattoon ja toisen kurssin vetäjä saa ihmiset tekemällä oppimaan, voi pahimmassa tapauksessa joutua ison organisaation huonosti valmisteltuun tietojärjestelmäkoulutukseen, josta jää vain kysymyksiä eikä yhtään vastausta.

Vierailija-blogissa kirjoittaa Terhi Lavonen, joka käsittelee kroonista myöhästelyä. Kaikkien meidän tuttavapiirissä on joku, joka on aina myöhässä ja jota saa alituiseen odottaa. Tällainen myöhästelijä varastaa toisten ihmisten aikaa. Vaikka kyseessä ei yleensä ole tahallisuus, voi myöhästelyllekin tehdä jotain, Lavonen sanoo kolumnissaan.

Olethan muistanut osallistua kilpailuun, jossa kysymme, mitä sisu sinulle merkitsee ja löytyykö sinusta sisua? Vastaajien kesken arvomme Duodecimin kustantaman, Heli Nurmen kirjoittaman Työuupumuksen itsehoito -kirjan (arvo 36 euroa). Kannattaa osallistua!

Seuraavat jutut ilmestyvät kahden viikon kuluttua keskiviikkona 18.5.

Innostavaa työpäivää!

Marja Kasanen
päätoimittaja

Oliko artikkeli kiinnostava?

Mainos
Mainos
Tekstimainonnalla tavoitat lukijat!

Tämä mainospaikka tavoittaa lähes kaikki artikkelien ja kolumnien lukijat tehokkaasti.

Käytä tätä mainospaikkaa, kun

  • haluat erottua joukosta,
  • saavuttaa uutta yleisöä ja
  • saada asiasi helposti perille.

Kokeile nyt ja kysy tarjousta! Ota meihin yhteyttä osoitteessa: toimitus@kollega.fi.

Lisätietoja mainoksesta löydät: https://kollega.fi/mediatiedot/

(Tämä mainospaikka on varattu työelämään ja työhyvinvointiin liittyville tuotteille ja palveluille. Mikäli mainospaikka kiinnostaa sinua, ota yhteyttä. Lue lisää.)

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

(Pakollinen, mutta vain etunimi julkaistaan.)

(Pakollinen. Ei julkaista.)