HYVINVOINTI

Mainos
TEKSTI PIRKKO TAVAILA KUVA EMILIA RAUNIO | 18.5.2016 | KOLLEGA.FI
Nautiskelun hedelmät

Audrey Hepburn totesi, että tärkeintä elämässä on osata nauttia ja olla onnellinen. Audrey uskoi nauruun, suukotteluun ja siihen, että onnelliset tytöt ovat kauneimpia. Arkisemmin sanottuna onnen tunne rentouttaa ja saa voimaan hyvin. Säteilevä olemus kumpuaa sisäisestä hyvästä olosta.

Pirkko Tavaila on kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin keskittynyt health coach.
Pirkko Tavaila on kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin keskittynyt health coach.

Nautiskelu tuo rauhan tunteen hetkeen. Nautiskelun tuoma tunne voi ilmetä hiljaisesti tai riehakkaasti. Se ei kuluta mieltä eikä kehoa. Se hoivaa.

Saatko mahtumaan päivääsi viisi nautinnon täyteistä asiaa? Nautinnon hetki voi olla lyhyt tai pitkä. Nautiskelu voi maksaa tai olla ilmaista. Minulle nautintoa tuottavat esimerkiksi

 • rauhallinen aamiainen
 • kävelylenkki kauniissa ympäristössä
 • nauru
 • tuokio rakkaan ihmisen kanssa
 • sisustuslehti ja kupponen teetä
 • lämmin halaus
 • leipominen ja kokkaaminen
 • uuden reseptin kehittäminen
 • romaani, joka vie mukanaan jonnekin kauas.

Mitä olet valmis muuttamaan, että viidelle nautinnolliselle asialle tulee tilaa jokaiseen päivään?

Hidas ja runsas aamiainen on minulle niin suuri nautinto, että olen valmis tekemään järjestelyjä sen onnistumiseksi. Nautinnollinen aamiainen on kauniisti katettu ja ravitseva. Se hellii kaikkia aisteja ja tekee hyvää ruoansulatuselimistölle sekä soluille. Aamiaiseni on kaunis, koska siinä on runsaasti värikkäitä marjoja, hedelmiä ja tummanvihreitä lehtivihanneksia. Saan siitä laadukkaita hiilihydraatteja, proteiineja ja rasvoja. Se on pullollaan vitamiineja, mineraaleja, hivenaineita, antioksidantteja ja entsyymejä. Kun nautiskelen aamiaiseni, pystyn mihin vain. Aamiaiselle on varattu tila työkalenterissani. Aamiaisaika on varattu tärkeimmälle asiakkaalleni. Minulle.

Mitä isommasta nautinnosta on kysymys sitä uskollisemmin siitä kannattaa pitää kiinni joka päivä. Miksi? Siksi, että voimme parhaiten ja saamme aikaan eniten, kun nautinnon ja onnen tunteet ovat läsnä arjessa. Mitä rennompia olemme kehoa, mieltä ja sielua myöten, sitä paremmin ja rakkaudellisemmin voimme palvella muita. Joskus on nautinnollista tehdä töitä 16 tuntia yhtäjaksoisesti. Työ lisää onnen tunnetta, kun sitä tekee inspiraation vallassa. Joskus taas tervein ja lopputuloksen kannalta tehokkain valinta on pelata ensin golfia pari tuntia ja aloittaa työt vasta sitten. Moni aloittaa päivän muutaman minuutin meditaatiotuokiolla. Pieni rauhan tuokio ei estä olemassa töissä kello kahdeksalta.

Mitä ikinä valitsetkin, lakkaa huolehtimasta. Murehtiminen tekee onnettomaksi. Huolet ja murheet eivät lopu märehtimällä eivätkä ne kaunista. Asiat eivät korjaannu murehtimalla. On täysin sallittua keskittyä ilon ja kiitollisuuden tunteisiin, vaikka elämässä on pimeä hetki menossa. Ilo on yhtä sallittua kuin suru. Vastakkaiset tunteet tasapainottavat toisiaan. Anna itsellesi lupa kurottaa valoon elämän melskeestä huolimatta. Nautiskele joka päivä jollain tavalla.

EatBeNow.com-sivustolta löydät lisävinkkejä ja reseptejä hyvään elämään. Voit myös tilata kerran kuukaudessa ilmestyvän suomenkielisen uutiskirjeen osoitteesta pirkko@eatbenow.com.

Jos pidit jutusta, klikkaa tykkää-nappia ja jaa artikkeli eteenpäin kavereillesi.

Oliko artikkeli kiinnostava?

Mainos
Mainos
Tekstimainonnalla tavoitat lukijat!

Tämä mainospaikka tavoittaa lähes kaikki artikkelien ja kolumnien lukijat tehokkaasti.

Käytä tätä mainospaikkaa, kun

 • haluat erottua joukosta,
 • saavuttaa uutta yleisöä ja
 • saada asiasi helposti perille.

Kokeile nyt ja kysy tarjousta! Ota meihin yhteyttä osoitteessa: toimitus@kollega.fi.

Lisätietoja mainoksesta löydät: https://kollega.fi/mediatiedot/

(Tämä mainospaikka on varattu työelämään ja työhyvinvointiin liittyville tuotteille ja palveluille. Mikäli mainospaikka kiinnostaa sinua, ota yhteyttä. Lue lisää.)

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

(Pakollinen, mutta vain etunimi julkaistaan.)

(Pakollinen. Ei julkaista.)