COACHING

Mainos
TEKSTI LEENA RAUTIAINEN KUVA NIKO PAULANNE | 4.5.2016 | KOLLEGA.FI
Aikuisoppimisen lyhyt oppimäärä

Konsultin työni etuoikeuksiin kuuluu jatkuva uuden oppiminen, usein myös koulutuksiin osallistuminen. Viime aikoina näitä elämyksiä on ollut tarjolla erityisen runsaasti. Alan ammattilaisena tunnen myös joitakin perusperiaatteita siitä, miten aikuista oppijaa on hyvä ohjata uusien asioiden omaksumisessa. Seuraavat neljä tapausta havainnollistavat joitakin näistä periaatteista. Niin sanotuksi ohjaavaksi kysymykseksi annan lukijalle tämän: mikä seuraavista ei kuulu joukkoon?

Leena Rautiainen on coach, työnohjaaja ja valmentaja, joka nauttii ihmisten innostamisesta ja rohkaisemisesta.
Leena Rautiainen on coach, työnohjaaja ja valmentaja, joka nauttii ihmisten innostamisesta ja rohkaisemisesta.

Kuntatapaaminen

Kuntien ja kaupunkien teknisen toimen virkamiehiä kokoontuu valtakunnalliseen teemapäivään. Lähtökohdat hersyvään oppimisen iloon eivät ehkä kuulosta valtavilta. Mutta: tilaisuuden vetäjät toivottavat jokaisen tulijan tervetulleeksi halaamalla tätä. Käynnistyspuheenvuorossa toinen vetäjistä lanseeraa ideakilpailun: osallistujia pyydetään tekemään päivän opeista ja kokemuksista pieniä videoblogeja tapahtuman omalle nettisivulle. Villein (vai oliko se hulluin) esitys palkitaan. Päivä käynnistyy erittäin hyvässä hengessä, eikä oman luentoni herättämä keskustelu ota osallistujien innostuksen vuoksi loppuakseen.

Pallotteleva perehdytys

Olen perehtymässä uuteen tehtäväkenttään henkilöstöjohtamisen organisaatiossa. Aihetta parhaiten tunteva työntekijä varaa joka päivälle tunnin, parin kiireettömän hetken, jossa käymme aihetta läpi aina kokonaisuudesta käytännön yksityiskohtiin asti. Alun perin hutera kuva opittavasta asiasta tarkentuu kerta kerralta. Jokaisen session alussa minulta kysytään ensin, millaisia kysymyksiä edellisestä kerrasta heräsi ja mitä tällä kertaa haluaisin käsitellä. Juttelemme aiheesta ja vähän aiheen vierestäkin. Minulle jää aikaa linkittää uusi oppiaines aiempaan kokemukseeni. Välillä pomppaan innoissani pystyyn ja kerron fläppitaululle piirtäen, miten itse olen omissa aiemmissa töissäni ratkonut samankaltaisia kysymyksiä. Siinä saattaa perehdyttäjäkin oppia uutta.

Comida Española

Paikallisen yrittäjäyhdistyksen väki kokoontuu opettelemaan espanjalaisen keittiön saloja ammatti­oppilaitoksen järjestämässä illassa. Asiantuntevan emännän lyhyen tervetulopuheen jälkeen meidät pannaan heti hommiin etukäteen mietityn menun ja selkokielisten reseptien ääreen, tekemällä oppimaan. Apunamme on neljä nuorta ammattiin opiskelevaa keittiöammattilaista. Heidän rauhallinen opastuksensa osoittautuukin korvaamattomaksi. Vaikka itseni lisäksi moni muukin taitaa olla ruuanlaittotaidoissa vaatimatonta keskitasoa, kokkaus etenee suunnitelmien mukaan ja ruuista tulee uskomattoman maukkaita ja kauniitakin. Tekemällä oppii, ja nuoret opiskelijat ovat fiksuja!

Tietokantavirtuoosien salaseura

Olen luvannut auttaa tuttua yrittäjää hänen juuri hankkimansa taloushallinnon tietojärjestelmän käyttöönotossa. Osallistun alkukoulutukseen voidakseni sitten ripeyttää käynnistystoimia. Koulutus järjestelmätoimittajan hienon toimitalon luokassa alkaa hämmentävästi: teknisistä alkuvaikeuksista ärsyyntynyt kouluttaja istuttaa toimitusjohtajaystäväni syöttämään alkutietoja vaikeaselkoiseen järjestelmään. Emme koko päivänä näe yhtäkään havainnollistavaa kuvaa järjestelmän rakenteesta, tarvittavista ensitoimista tai keskeisistä työnkuluista. Erillisiä syöttöohjeita tai muista ohjelmista tuttuja opetusvideoita ei ole eikä sitten tulekaan.

Minut pyydetään kopioimaan työskentelyssä täytettyjen ohjelmaikkunoiden kuvat ja kirjaamaan muistiin saamiamme ohjeita. Vikkelänä PC-käyttäjänä hoidan tätä tointa keskittyneesti koko päivän, vaikkei kokonaisuus hahmotukaan. Näin tekemäni tee-se-itse-ohjeen turvin, perin hämmentyneinä, lähdemme sitten työpaikalle syöttämään asiakasyritysten lähtötietoja tuhansine detaljeineen. Siellä tuleekin tenkkapoo, emme osaakaan täyttää kaikkia monimutkaisen ohjelman kenttiä ja valikoita. Tekeminen tyssää täysin. Ohjeita tai apua ei löydy ohjelmasta eikä muualtakaan. ”Tähän ei ole käytännössä mahdollista laatia yksiselitteistä ohjetta”, kertoo järjestelmätoimittaja. ”Haluaisitteko ostaa lisäkoulutusta?”

Mikä edellä kuvatuista oppimiskokemuksista ei kuulu joukkoon?

Leena Rautiainen on coach, työnohjaaja ja valmentaja. Lisätietoja Rautiaisesta löydät osoitteesta https://www.valmennustaloviritys.fi/. Lue myös Rautiaisesta aiemmin julkaistu juttu Kanssakulkijaksi kasvanut.

Jos pidit jutusta, klikkaa tykkää-nappia ja jaa artikkeli eteenpäin kavereillesi.

Oliko artikkeli kiinnostava?

Mainos
Mainos
Tekstimainonnalla tavoitat lukijat!

Tämä mainospaikka tavoittaa lähes kaikki artikkelien ja kolumnien lukijat tehokkaasti.

Käytä tätä mainospaikkaa, kun

  • haluat erottua joukosta,
  • saavuttaa uutta yleisöä ja
  • saada asiasi helposti perille.

Kokeile nyt ja kysy tarjousta! Ota meihin yhteyttä osoitteessa: toimitus@kollega.fi.

Lisätietoja mainoksesta löydät: https://kollega.fi/mediatiedot/

(Tämä mainospaikka on varattu työelämään ja työhyvinvointiin liittyville tuotteille ja palveluille. Mikäli mainospaikka kiinnostaa sinua, ota yhteyttä. Lue lisää.)

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

(Pakollinen, mutta vain etunimi julkaistaan.)

(Pakollinen. Ei julkaista.)