PÄÄTOIMITTAJALTA

Mainos
MARJA KASANEN KUVA RIITTA SUPPERI | 6.4.2016 | KOLLEGA.FI
Motivaatio kantaa pitkälle

Työ on innostavaa, kun on motivoitunut. Mielenkiintoiseen työhön uppoutuneena ei edes huomaa ajan kulumista, vaan painaa iloisesti eteenpäin. Toista on, jos tehtävistä puuttuu mielekkyys. Silloin työ voi uuvuttaa, sillä kyllästyminen ja tympääntyminen vievät energiaa.

Jos työpaikkaa ei voi vaihtaa, mitä olisi tehtävissä? Työn tuunaaminen on yksi varteenotettava vaihtoehto. Lisätehtävillä tai tehtävänvaihdolla voi löytää uutta intoa. Kaikki vanhasta poikkeava ja uusi piristää aina. Itsekin olen huomannut, että tavanomaisten töiden lomassa on tavattoman virkistävää joutua opettelemaan uusia asioita – ja niitä digimaailmassa riittää loputtomasti.

Motivaatiota käsitellään myös Tasapainon avaimet -blogissa, jossa Carita Nyberg antaa vinkkejä motivaatiotekijöiden löytämiseen. Kun tiedostamme omat motivaatiotekijämme, voimme toteuttaa itsellemme tärkeitä asioita ja saada virtaa tekemiseemme, Nyberg kertoo kolumnissaan.

Henkilökuvassa esittelemme futuristi Elina Hiltusen, joka on idearikas yrittäjä, konsultti, kirjailija ja puhuja. Kirjailijaksi jo pienestä pitäen halunnut Hiltunen kouluttautui ensin diplomi-insinööriksi ja kauppatieteen tohtoriksi, kunnes rupesi työn ohessa kirjoittamaan kolumneja eri lehtiin. Tähän mennessä Hiltunen on ehtinyt kirjoittaa tietokirjoja, virkkauskirjoja ja lastenkirjoja – eikä loppua näy.

Coahcing-blogissa pohditaan omia rajoja ja niiden merkitystä hyvinvointiin. Työkaverin avunpyynnöistä kieltäytyminen voi tuntua vaikealta, mutta toisten auttaminen omien voimavarojen kustannuksella ei palvele ketään. Kun jokainen arvostaa omia rajojaan ja kunnioittaa toisten rajoja, kaikkien hyvinvointi lisääntyy, Sini Rantama sanoo kolumnissaan.

Työelämän psykologiaa -blogissa Riitta Helekoski käsittelee työyhteisön luottamuksen rapauttajia ja rakentajia. Luottamus syntyy ja kasvaa hitaasti, mutta rikkoutuu helposti. Paras tapa ehkäistä epäluottamuksen kehittymistä on keskittyä luottamuksen rakentamiseen, mihin tarvitaan avointa keskustelua, Helekoski sanoo kolumnissaan.

Olethan muistanut osallistua kilpailuumme, jossa kysytään oletko kokenut työssäsi uupumusta ja kuinka olet selvinnyt siitä? Vastaamalla voit voittaa Viisas Elämä Oy:n kustantaman, Harri ja Ilkka Virolaisen kirjoittaman Mielen voima kirjan (arvo 27 euroa). Vastausaikaa 17.4. saakka.

Uudet jutut ilmestyvät jälleen kahden viikon kuluttua keskiviikkona 20.4.

Innostavaa työpäivää!

Marja Kasanen
päätoimittaja

 

Oliko artikkeli kiinnostava?

Mainos
Mainos
Tekstimainonnalla tavoitat lukijat!

Tämä mainospaikka tavoittaa lähes kaikki artikkelien ja kolumnien lukijat tehokkaasti.

Käytä tätä mainospaikkaa, kun

  • haluat erottua joukosta,
  • saavuttaa uutta yleisöä ja
  • saada asiasi helposti perille.

Kokeile nyt ja kysy tarjousta! Ota meihin yhteyttä osoitteessa: toimitus@kollega.fi.

Lisätietoja mainoksesta löydät: https://kollega.fi/mediatiedot/

(Tämä mainospaikka on varattu työelämään ja työhyvinvointiin liittyville tuotteille ja palveluille. Mikäli mainospaikka kiinnostaa sinua, ota yhteyttä. Lue lisää.)

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

(Pakollinen, mutta vain etunimi julkaistaan.)

(Pakollinen. Ei julkaista.)