PÄÄTOIMITTAJALTA

Mainos
MARJA KASANEN KUVA RIITTA SUPPERI | 20.4.2016 | KOLLEGA.FI
Haasta ajatuksesi

Moni meistä tuntee riittämättömyyttä, kun ei ehdi tehdä töitään niin hyvin kuin haluaisi. Vaadimme itseltämme liikaa, emmekä pysty nauttimaan edes siitä, mitä olemme saaneet aikaan. Murehdimme, stressaannumme ja uuvumme – monesti aivan turhaan, sillä taustalla ovat yleensä omat ajatuksemme.

Vaikka työolosuhteet voivat olla vaativat, kovimmat odotukset syntyvät omassa mielessämme. Kaikkea ei tarvitse ehtiä ja pystyä, vaan välillä on syytä harjoitella palautumista ja rentoutumista. Omia ajatuksiaan kannattaa haastaa. Jo pienikin lepohetki, vaikka kahvitauko, katkaisee työmoodin ja on vähintä, mitä työpäivän aikana voi hyvinvointinsa eteen tehdä.

Vaativuutta, turhaa murehtimista ja työuupumusta käsitellään myös lehtemme ajankohtaisartikkelissa, johon olemme haastatelleet psykologi ja psykoterapeutti Heli Nurmea. Ihmisellä on paljon opittuja ajattelumalleja, kuten ylitunnollisuus ja itsensä syyllistäminen, jotka lisäävät stressiä. Omaa jaksamistaan voi kuitenkin vahvistaa haastamalla ajattelumallit ja höllentämällä omia sisäisiä standardejaan, Nurmi sanoo.

Johtajuuden ytimessä -blogissa Leena Masalin tarkastelee johtamisen periaatteita. Globalisaatio ja digitalisaatio vaikuttavat kaikkialla maailmassa ja yritysten on muututtava vauhdilla. Kolumnissaan Masalin esittelee seitsemän hyväksi koettua periaatetta, joiden avulla muutosten myllerryksessä menestyy.

Hyvinvointi-blogissa Sanna Iranta pohtii ajatusten voimaa. Jos emme tarkkaile ajatuksia, olemme helposti niiden vietävissä. Kun ajattelemme jatkuvasti samaa asiaa, hermoyhteytemme vahvistuvat, ja sen seurauksena ajatuksemme kiertävät kehää. Tämän kehän voi pysäyttää läsnäololla ja valppaudella, Iranta neuvoo kolumnissaan.

Sana hallussa -blogissa Eeva Heinonen kertoo alanvaihdon ihanuudesta. Kun vaihtaa uuteen ammattiin, niin elämä alkaa maistua aivan erilaiselta. Yhtäkkiä eri asiat ovatkin tärkeitä ja aiemmin tärkeillä asioilla ei olekaan enää mitään merkitystä, Heinonen ihmettelee kolumnissaan.

Kirjablogissa arvioimme ajankohtaisartikkelin aiheeseen liittyvän Heli Nurmen kirjan Työuupumuksen itsehoito.

Maalis-huhtikuun kilpailumme, jossa kysyimme, oletko kokenut työssäsi uupumusta ja miten olet selvinnyt siitä, päättyi viime sunnuntaina. Saimme lähes 250 vastausta. Vastaajista 60 prosenttia oli kokenut ja 40 prosenttia ei ollut kokenut uupumusta työssään. Valtaosa uupumuksen kokeneista kertoi selvinneensä pitkän sairasloman, työpaikan tai ammatin vaihdon sekä isojen elämänmuutosten avulla. Kilpailun palkinnon, Viisas Elämä Oy:n kustantaman, Harri ja Ilkka Virolaisen Mielen voima -kirjan voitti Leena Arponen Nastolasta. Onnittelut Leenalle ja kiitokset kaikille osallistujille!

Uusi kilpailu on jo pyörähtänyt käyntiin. Tällä kertaa kysymme, mitä sisu sinulle merkitsee ja löytyykö sinusta sisua? Vastaajien kesken arvomme Duodecimin kustantaman Heli Nurmen kirjoittaman Työuupumuksen itsehoito -kirjan (arvo 36 euroa). Kannattaa osallistua!

Seuraavat jutut ilmestyvät jälleen kahden viikon kuluttua keskiviikkona 4.5. Sitä ennen kuun vaihteessa julkaisemme toukokuun energiakuvan.

Rentoa työpäivää!

Marja Kasanen
päätoimittaja

Oliko artikkeli kiinnostava?

Mainos
Mainos
Tekstimainonnalla tavoitat lukijat!

Tämä mainospaikka tavoittaa lähes kaikki artikkelien ja kolumnien lukijat tehokkaasti.

Käytä tätä mainospaikkaa, kun

  • haluat erottua joukosta,
  • saavuttaa uutta yleisöä ja
  • saada asiasi helposti perille.

Kokeile nyt ja kysy tarjousta! Ota meihin yhteyttä osoitteessa: toimitus@kollega.fi.

Lisätietoja mainoksesta löydät: https://kollega.fi/mediatiedot/

(Tämä mainospaikka on varattu työelämään ja työhyvinvointiin liittyville tuotteille ja palveluille. Mikäli mainospaikka kiinnostaa sinua, ota yhteyttä. Lue lisää.)

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

(Pakollinen, mutta vain etunimi julkaistaan.)

(Pakollinen. Ei julkaista.)