KOLLEGA.FI TESTAA

Mainos
KOLLEGA.FI | 9.3.2016
Tsemppiä työnhakuun

Työnhaku on yksinäistä puuhaa, johon kaipaisi tsemppaajaa. Ja aina parempi, jos vielä tietäisi, mitä työnhakijalta nykyään vaaditaan ja kuinka tehdään hyvä työhakemus. Nyt näihin kysymyksiin – ja moniin muihinkin työnhakijaa vaivaaviin kysymyksiin – saa suorat vastaukset Tehoa työnhakuun -verkkokurssista, jonka on tehnyt kokenut rekrytointikonsultti Jaana Toppari.

Työnhaku on täyttä työtä – oli sitten työttömänä tai ei. Nykypäivänä paikat ovat vähissä ja kokeneetkin ammattilaiset joutuvat näkemään vaivaa työllistyäkseen. Työnhakuun kannattaakin laatia strategia, ja siihen verkkokurssi antaa hyvät eväät.

Tehoa työnhakuun -kurssi käsittää yhdeksän osaa, johon jokaiseen kuuluu valmennuskirje ja harjoituksia. Eri osissa muun muassa kartoitetaan oma osaaminen, haetaan omaa toimintatyyliä, kirkastetaan tavoitteet, laaditaan hakemus ja CV, tehdään kontaktisuunnitelma, harjoitellaan haastattelua ja pohditaan soveltuvuusarvioita.

Uusi osa ilmestyy kahden päivän välein ja siitä tulee ilmoitus sähköpostiin. Valmennus kestää yhteensä kaksi ja puoli viikkoa, mutta kurssissa voi edetä hitaampaankin tahtiin. Materiaaliin pääsee palaamaan vielä kuuden kuukauden ajan kurssin suorittamisen jälkeen.

Kurssi etenee järjestelmällisesti ja pistää miettimään omaa osaamistaan perusteellisesti. On avartavaa miettiä taitojaan, toimintatyyliään ja innostuksen kohteitaan. Asioita pohtiessa tuli havainneeksi, että kykyjään voi yhdistää, jolloin työmahdollisuudetkin laajenevat.

Ehdottoman hyödyllisiä ovat täsmäohjeet työhakemuksen ja CV:n laatimiseen. Hakemus on kuitenkin pääsylippu haastatteluun ja sen pitää toimia. Etenkin työhakemus on muuttunut vuosien varrella ja kurssin ohjeilla hakemuksen saa päivitettyä nykypäivän vaatimusten mukaiseksi.

Paljon oppia saa irti myös haastattelu-osasta, jossa käydään läpi muun muassa haastattelutyylejä, ensivaikutelmaa, käytöstä ja yleisimpiä haastattelukysymyksiä. Kysymyslistan avulla haastattelutilannetta voi harjoitella itsekseen etukäteen.

Viimeisessä osassa tutustutaan testeihin ja soveltuvuusarviointeihin, jotka aiheuttavat usein paljon päänvaivaa hakijoille. On lohdullista kuulla, että testeissä ei ole oikeita tai vääriä vastauksia eikä niihin voi paljon vaikuttaa. On kuitenkin hyödyllistä päästä kurkistamaan, missä testeissä oikein on kyse.

Luettavaa on paljon, mutta kaikki on punnittua asiaa, joka on esitetty sujuvasti. Myös harjoituksia on runsaasti ja niiden avulla asiat avautuvat omakohtaisesti. Valmennuksessa on henkilökohtainen ote ja pidin Topparin asiallisesta ja väliin tsemppaavasta tyylistä. Kurssi on hintansa väärti.

Tehoa työnhakuun -kurssia voi suositella kaikille, jotka ovat hakemassa tai vaihtamassa työpaikkaa sekä myös niille, jotka harkitsevat sitä. Tekijältä on saatavissa kurssit myös yli viisikymppisille sekä vastavalmistuneille työnhakijoille.

Faktat

Kurssin nimi: Tehoa työnhakuun
Tekijä: Jaana Toppari
Hinta: 59 €
Lisätiedot: www.uuteentyohon.fi

Jos pidit jutusta, klikkaa tykkää-nappia ja jaa artikkeli eteenpäin kavereillesi.

Oliko artikkeli kiinnostava?

Mainos
Mainos
Tekstimainonnalla tavoitat lukijat!

Tämä mainospaikka tavoittaa lähes kaikki artikkelien ja kolumnien lukijat tehokkaasti.

Käytä tätä mainospaikkaa, kun

  • haluat erottua joukosta,
  • saavuttaa uutta yleisöä ja
  • saada asiasi helposti perille.

Kokeile nyt ja kysy tarjousta! Ota meihin yhteyttä osoitteessa: toimitus@kollega.fi.

Lisätietoja mainoksesta löydät: https://kollega.fi/mediatiedot/

(Tämä mainospaikka on varattu työelämään ja työhyvinvointiin liittyville tuotteille ja palveluille. Mikäli mainospaikka kiinnostaa sinua, ota yhteyttä. Lue lisää.)

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

(Pakollinen, mutta vain etunimi julkaistaan.)

(Pakollinen. Ei julkaista.)