PÄÄTOIMITTAJALTA

Mainos
MARJA KASANEN KUVA RIITTA SUPPERI | 9.3.2016 | KOLLEGA.FI
Otetaan rennommin

Välillä tuntuu, että pää halkeaa kaikista muistettavista asioista ja tekemättömistä töistä, joita on valtavasti. Vaikka asioita tekee kuinka vauhdikkaasti, ei hommista tule loppua. Useimmiten vaadimme itseltämme liikaa – ja perfektionistina tämä tunne on minulle hyvin tuttu. Koen usein olevani jäljessä omista aikatauluistani.

Sen olen jo oppinut, että kun työt kaatuvat päälle, on pysähtymisen paikka. Siihen riittää pieni kahvitauko, jolloin aivot saavat hetkeksi muuta ajateltavaa. Sen jälkeen pystyy jälleen ajattelemaan selkeämmin. Ja rennompana työtkin taas sujuvat paljon paremmin.

Kiireestä ja kärsimättömyydestä puhutaan myös Tasapainon avaimet -blogissa, jossa Carita Nyberg antaa vinkkejä kiireen katkaisemiseen. Jos ihmisellä ei ole hallinnan tunnetta, kiire ottaa helposti ohjakset. Maailma ei kuitenkaan tule valmiiksi vaikka kuinka kiirehtisi. Tärkeintä onkin pysähtyä ja keskittyä olennaiseen, Nyberg vinkkaa kolumnissaan.

Henkilökuvassa esittelemme energisen Susanna Paloheimon, joka toimii Eskimo-perheyhtiön strategia- ja brändijohtajana. Työtä pelkäämätön Paloheimo pyöritti toistakymmentä vuotta omaa firmaa, kunnes pari vuotta sitten vaihtoi palkkatyöhön. Strategista ajattelua rakastava Paloheimo on myös innokas kokkaaja, joka järjestää mielellään illanistujaisia ystävilleen.

Coaching-blogissa keskitytään läsnäoloon ja hitaan ajattelun tärkeyteen. Kun meiltä vaaditaan 24/7-tavoitettavuutta, jatkuvaa viestien tarkastamista ja sosiaalisen median seuraamista, ovat aivomme kovilla. Toiminta kuitenkin lähtee levosta ja vain levollisin mielin on mahdollista erottaa tärkeät tehtävät kiireellisistä, Leena Rautiainen sanoo kolumnissaan.

Työelämän psykologiaa -blogissa käsitellään Y-, Z- ja X-sukupolvia työelämässä. Sukupolvien välisiä eroja työssä on luultua vähemmän ja työelämän jatkuva muutos haastaa kaikkia sukupolvia. Vaikka nuorempien sukupolvien digiosaaminen on verratonta, tarvitaan myös vanhempien sukupolvien kokemuspohjaa ja osaamista, Hannele Allonen toteaa kolumnissaan.

Kollega.fi testaa -blogissa testaamme ja arvioimme rekrytointikonsultti Jaana Topparin tekemän Tehoa työnhakuun -verkkokurssin.

Olethan muistanut osallistua kilpailuumme, jossa kysymme, miten tyytyväinen olet työhösi ja miksi olet siihen tyytyväinen? Vastaamalla voit voittaa Otavan kustantaman Saku Tuomisen ja Annamari Heikkilän kirjoittaman Uskonko-kirjan. Vastausaikaa on 20.3. saakka.

Uudet jutut julkaisemme jälleen kahden viikon kuluttua keskiviikkona 23.3.

Mukavaa työpäivää!

Marja Kasanen
päätoimittaja

Oliko artikkeli kiinnostava?

Mainos
Mainos
Tekstimainonnalla tavoitat lukijat!

Tämä mainospaikka tavoittaa lähes kaikki artikkelien ja kolumnien lukijat tehokkaasti.

Käytä tätä mainospaikkaa, kun

  • haluat erottua joukosta,
  • saavuttaa uutta yleisöä ja
  • saada asiasi helposti perille.

Kokeile nyt ja kysy tarjousta! Ota meihin yhteyttä osoitteessa: toimitus@kollega.fi.

Lisätietoja mainoksesta löydät: https://kollega.fi/mediatiedot/

(Tämä mainospaikka on varattu työelämään ja työhyvinvointiin liittyville tuotteille ja palveluille. Mikäli mainospaikka kiinnostaa sinua, ota yhteyttä. Lue lisää.)

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

(Pakollinen, mutta vain etunimi julkaistaan.)

(Pakollinen. Ei julkaista.)