PÄÄTOIMITTAJALTA

Mainos
MARJA KASANEN KUVA RIITTA SUPPERI | 24.2.2016 | KOLLEGA.FI
Usko itseesi

Monesti käy niin, että vaikeassa paikassa usko loppuu kesken. Kyseessä voi olla pitkään valmisteltu suunnitelma, jumittunut projekti tai uusi innovaatio, jota ei saada käyntiin. Juuri siinä ratkaisevassa paikassa annetaan periksi ja koko homma raukeaa.

Olen omakohtaisesti kokenut, miten usko itseen on siivittänyt mahdottomaltakin tuntuvia asioita maaliin – ja toisaalta, miten epäusko on suorastaan sabotoinut toimintaa. Molemmat vaihtoehdot syntyvät omassa mielessä ja niiden taustalla on usein uskomuksia. Omaksumamme uskomukset ohjaavat elämäämme valtavasti, vaikka emme edes huomaa niitä. Siksi omia uskomuksiaan kannattaa välillä tarkastella ja ravistella, ettei huomamaattaan lankea vääriin ratkaisuihin.

Uskomuksia ja niiden muuttamista käsittelemme myös lehtemme ajankohtaisartikkelissa, jossa Annamari Heikkilä valottaa aihetta. Useimmat uskomuksemme syntyvät jo lapsuudessa, mutta myös työelämässä on lukuisia uskomuksia, jotka omaksumme kokemusten kautta. Voimme kuitenkin elää antoisaa elämää ja oppia paljon erilaisissa yhteisöissä ja tehtävissä, kunhan muistamme pitää uskomusjärjestelmämme joustavana, Heikkilä tähdentää.

Työyhteisön laatusuhteisiin keskitytään Johtajuuden ytimessä -blogissa, jossa uusi kolumnistimme Leena Masalin debytoi. Laatusuhteista kumpuavat niin miellyttävä työilmapiiri ja tiedon jakaminen kuin kannustava henki, ja ne luovat myönteisen onnistumisen kehän, joka siivittää sekä yksilön että organisaation kukoistukseensa, Masalin sanoo.

Sana hallussa -blogissa Eeva Heinonen ihmettelee tämän päivän monimuotoista opiskelua. Kun viisikymppisenä lähtee koulun penkille, voi ahdistaa, ettei pysty enää omaksumaan uusia asioita. Vaan toisin kävi. Nykyisin koulussa ei tarvitse omaksua mitään, reputtaminen on vaikeaa, kun ei ole tenttejä eikä kukaan edes oleta sinun muistavan mitään, Heinonen hämmästelee kolumnissaan.

Hyvinvointi-blogissa Sanna Iranta pohtii unelmien seuraamista ja mahdollisuuksien toteuttamista. Elämme usein epärealistisessa joko-tai -kulttuurissa, jossa pitäisi joko tavoitella unelmiaan ja lentää tai pysyä jalat vakaasti maassa. Ihmiset kuitenkin haluavat sekä vakautta että vapautta, eikä kaikki ole niin yksioikoista, Iranta toteaa kolumnissaan.

Kirjablogissa arvioidaan Saku Tuomisen ja Annamari Heikkilän kirjoittama Uskonko-kirja, joka liittyy ajankohtaisartikkelimme aiheeseen.

Tammi-helmikuun kilpailumme päättyi viime sunnuntaina. Tällä kertaa kysyimme, mitä mieltä olet lehden ulkoasu-uudistuksesta. Saimme toistasataa vastausta, jotka ilahduttivat toimitustamme. 95 % vastaajista piti uudistusta onnistuneena. Kiitosta annettiin erityisesti ulkoasun selkeydestä ja helppolukuisuudesta. Lisäksi kehuja saatiin raikkaudesta, tyylikkyydestä ja harmonisuudesta. Kilpailun palkinnot, PS-Kustannuksen kustantamat Maaretta Tukiaisen Hyvän mielen taidot -kirjan ja niihin liittyvät Hyvän mielen kortit, voittivat Tarja Koskinen Tampereelta ja Helena Aalto Helsingistä. Onnittelut voittajille ja kiitokset kaikille osallistuneille!

Uusi kilpailumme on jo käynnistynyt. Tällä kertaa kysymme, miten tyytyväinen olet työhösi ja miksi olet siihen tyytyväinen? Vastaamalla kyselyyn voit voittaa Otavan kustantaman Saku Tuomisen ja Annamari Heikkilän kirjoittaman Uskonko-kirjan, jonka arvo on 32 euroa. Kannattaa osallistua!

Uudet jutut ilmestyvät jälleen kahden viikon kuluttua keskiviikkona 9.3. Sitä ennen julkaisemme kuun vaihteessa maaliskuun energiakuvan.

Sujuvaa työpäivää!

Marja Kasanen
päätoimittaja

Oliko artikkeli kiinnostava?

Mainos
Mainos
Tekstimainonnalla tavoitat lukijat!

Tämä mainospaikka tavoittaa lähes kaikki artikkelien ja kolumnien lukijat tehokkaasti.

Käytä tätä mainospaikkaa, kun

  • haluat erottua joukosta,
  • saavuttaa uutta yleisöä ja
  • saada asiasi helposti perille.

Kokeile nyt ja kysy tarjousta! Ota meihin yhteyttä osoitteessa: toimitus@kollega.fi.

Lisätietoja mainoksesta löydät: https://kollega.fi/mediatiedot/

(Tämä mainospaikka on varattu työelämään ja työhyvinvointiin liittyville tuotteille ja palveluille. Mikäli mainospaikka kiinnostaa sinua, ota yhteyttä. Lue lisää.)

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

(Pakollinen, mutta vain etunimi julkaistaan.)

(Pakollinen. Ei julkaista.)