PÄÄTOIMITTAJALTA

Mainos
MARJA KASANEN KUVA STUDIO ADESSA | 10.2.2016 | KOLLEGA.FI
Ohjakset omiin käsiin

Joskus voi huomata joutuneensa työpaikalla toisten vietäväksi niin mielipiteiden kuin tekojenkin osalta. Se voi johtua esimerkiksi pyrkimyksestä työrauhan säilyttämiseen tai vain henkisestä laiskuudesta. Oli syy mikä tahansa, olo ei sen jälkeen ole lainkaan mukava, jos toiminta ei vastaa omia arvoja.

Marja 100216Teemme joka päivä valintoja, jotka vievät meitä joko oikeaan tai väärään suuntaan. Muut vaikuttavat helposti valintoihimme, jos emme itse tiedä suuntaa. Itselle parasta onkin kuunnella sisintään, tehdä päätökset arvojensa mukaan ja pitää ohjakset tiukasti omissa käsissään.

Itsensä johtamista käsitellään myös Coaching-blogissa, jossa Sini Rantama kirjoittaa omissa nahoissa viihtymisestä. Toteutamme herkästi muiden, kuten vanhempiemme, odotuksia esimerkiksi opiskelupaikkaa tai seurustelukumppania valitessamme. Nämä vaikuttimet ohjaavat luonnollisesti päätöksentekoa, mutta mikäli tavoitteena on muiden miellyttäminen, oma elämänhallinta menee metsään, Rantama toteaa kolumnissaan.

Henkilökuvassa esittelemme Karoliina Jarengon, josta ei koskaan pitänyt tulla konsulttia eikä yrittäjää. Jarenko hankki alun perin floristin ja toimittajan ammatit, mutta opiskeli lopulta valtiotieteen maisteriksi ja oli perustamassa Filosofian Akatemiaa, jonka toimitusjohtajana hän nykyään työskentelee.

Vallankäyttöön keskitytään Työelämän psykologiaa -blogissa, jossa uusi kirjoittajamme Riitta Helekoski valaisee aihetta. Valta on läsnä lähes kaikissa vuorovaikutustilanteissa. Valta antaa mahdollisuuden innostaa kuin myös latistaa. Mikäli haluamme oppia käyttämään valtaa oikein, meidän on hyvä tiedostaa, mihin valtamme perustuu, Helekoski toteaa kolumnissaan.

Vierailija-blogissa kirjoittaa tällä kertaa työyhteisövalmentaja Anna Pylkkänen, joka kyseenalaistaa työnteon eetosta. Työstä puhutaan kuin loppumattomasta kärsimysnäytelmästä, joka uuvuttaa ja näännyttää. Jopa siinä määrin, että voimme kysyä, onko muunlainen puhe työelämästä sallittua tässä ajassa, Pylkkänen kysyy.

Olethan muistanut osallistua kilpailuumme, jossa kysymme, mitä pidät lehtemme ulkoasu-uudistuksesta? Kilpailun palkintona on PS-Kustannuksen kustantama Maaretta Tukiaisen uusi Hyvän mielen taidot -kirja (arvo 37 e) ja siihen liittyvät erilliset Hyvän mielen kortit (arvo 22 euroa). Palkinnon yhteisarvo on 59 euroa ja niitä arvotaan kaikkien vastaajien kesken kaksin kappalein! Kannattaa osallistua! Kilpailuaikaa on 21.2. saakka.

Uudet jutut julkaisemme jälleen kahden viikon kuluttua keskiviikkona 24.2.

Määrätietoista työpäivää!

Marja Kasanen
päätoimittaja

 

Oliko artikkeli kiinnostava?

Mainos
Mainos
Tekstimainonnalla tavoitat lukijat!

Tämä mainospaikka tavoittaa lähes kaikki artikkelien ja kolumnien lukijat tehokkaasti.

Käytä tätä mainospaikkaa, kun

  • haluat erottua joukosta,
  • saavuttaa uutta yleisöä ja
  • saada asiasi helposti perille.

Kokeile nyt ja kysy tarjousta! Ota meihin yhteyttä osoitteessa: toimitus@kollega.fi.

Lisätietoja mainoksesta löydät: https://kollega.fi/mediatiedot/

(Tämä mainospaikka on varattu työelämään ja työhyvinvointiin liittyville tuotteille ja palveluille. Mikäli mainospaikka kiinnostaa sinua, ota yhteyttä. Lue lisää.)

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

(Pakollinen, mutta vain etunimi julkaistaan.)

(Pakollinen. Ei julkaista.)