PÄÄTOIMITTAJALTA

Mainos
MARJA KASANEN KUVA STUDIO ADESSA | 13.1.2016 | KOLLEGA.FI
Uusi vuosi, uudet kujeet!

Vuoden alku on tunnetusti hyvä ajankohta tehdä suunnitelmia, uudistuksia ja muutoksia. Näin uuden vuoden kunniaksi myös lehtemme ulkoasu on kokenut täydellisen muodonmuutoksen. Uudistus on monen ihmisen työn tulos, ja urakka alkoi jo syksyllä suunnittelulla, eteni vaiheittain erilaisin kokeiluin ja johti lopulta viime viikkojen kiihkeään tekniseen toteutukseen.

Aika meinasi loppua meiltä aivan kesken, kuten aina ennen deadlinea, ja loppurutistus venyi hieman laskettua pidempään. Mutta mitään hyvää ei odota liian kauaa, kuten sananlasku sanoo. Lehden sisältöä emme ole muuttaneet, vaan jatkamme laadukasta linjaamme tutuin artikkelein ja blogein.

Vuoden ensimmäisessä henkilökuvassa esittelemme ravintovalmentaja Annika Havasteen, jolle hyvinvointi ja liikunta ovat sydämen asia. Aiemmin juristina toiminut Havaste päätyi alanvaihtoon, kun ihmisten elämänlaadun parantaminen vei voiton vakuutusmaailmasta. Havaste uskoo valistuksen sijaan innostamiseen ja hän haluaa työssään herätellä ihmisiä kiinnostumaan omista elintavoistaan.

Lehtemme toisessa artikkelissa tarkastelemme hyvän mielen taitoja. Sillä, miten suhtaudumme haasteisiin ja miten käytämme mieltä, vaikutamme omaan onnellisuutemme. Mielen taitojaan kannattaakin kehittää koko eliniän, tietokirjailija Maaretta Tukiainen sanoo lehtemme haastattelussa.

Työelämän psykologiaa -blogissa käsitellään työholismia. Työholistia puurtaa velvollisuudentunnosta eikä koe työstään onnistumisen iloa, Hannele Allonen kertoo kolumnissaan. Vakavimmillaan työholismi on riippuvuus, josta irrottautuminen on mahdollista, mutta se vaatii asenteiden muutosta.

Tasapainon avaimet -blogissa tarkastellaan muutoksen vaikeutta kompastuskivien näkökulmasta. Muutokset aiheuttavat meissä pelkoa hallinnan menettämisestä, Carita Nyberg sanoo kolumnissaan. Omia kompastuskiviään tunnistamalla voi kuitenkin lisätä hallinnan tunnetta ja ottaa ohjakset tukevammin omiin käsiin.

Sana hallussa -blogissa Eeva Heinonen ihmettelee työvoimaviranomaisen ajatuksenjuoksua. Kun 25 vuoden työhistorian jälkeen evätään ansiosidonnainen, ei hyväksy iltaopiskelua, eikä missään tapauksessa uskota työllistymiseen, on tyrmistystä vaikea pidätellä, tuumi Heinonen kolumnissaan. Mutta järjen ääntäkin voi vastustaa ja lähteä kaikesta huolimatta opiskelemaan.

Kirjablogissa arvioidaan Maaretta Tukiaisen kirjoittama Hyvän mielen taidot -kirja, joka liittyy pääartikkelimme aiheeseen.

Viime sunnuntaina päättyi lehtemme kilpailu, jossa kysyimme, teetkö uudenvuoden lupauksia. Puolet vastaajista teki ja puolet ei tehnyt lupauksia. Yleisimmin luvattiin pitää parempi huoli itsestä, kehittää itseä, lisätä liikuntaa ja rentoutumista ja opetella parempaa ajankäytön hallintaa. Kilpailun palkinnon, Basam Booksin kustantaman Marshall B. Rosenbergin kirjan Rakentava ja myötäelävä vuorovaikutus, voitti Taina Virsula Kauhavalta. Onnittelut Tainalle ja kiitokset kaikille osallistujille!

Uusi kilpailu on jo käynnistynyt. Nyt kysymme, mitä pidät lehtemme ulkoasu-uudistuksesta? Kilpailun palkintona on PS-Kustannuksen kustantama Maaretta Tukiaisen uusi Hyvän mielen taidot -kirja ja siihen liittyvät erilliset Hyvän mielen kortit. Palkinnon yhteisarvo on 59 euroa ja niitä arvotaan kaikkien vastaajien kesken kaksin kappalein! Kannattaa osallistua!

Uudet jutut julkaisemme jälleen kahden viikon kuluttua keskiviikkona 27.1.

Upeaa työpäivää!

Marja Kasanen
päätoimittaja

Oliko artikkeli kiinnostava?

Mainos
Mainos
Tekstimainonnalla tavoitat lukijat!

Tämä mainospaikka tavoittaa lähes kaikki artikkelien ja kolumnien lukijat tehokkaasti.

Käytä tätä mainospaikkaa, kun

  • haluat erottua joukosta,
  • saavuttaa uutta yleisöä ja
  • saada asiasi helposti perille.

Kokeile nyt ja kysy tarjousta! Ota meihin yhteyttä osoitteessa: toimitus@kollega.fi.

Lisätietoja mainoksesta löydät: https://kollega.fi/mediatiedot/

(Tämä mainospaikka on varattu työelämään ja työhyvinvointiin liittyville tuotteille ja palveluille. Mikäli mainospaikka kiinnostaa sinua, ota yhteyttä. Lue lisää.)

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

(Pakollinen, mutta vain etunimi julkaistaan.)

(Pakollinen. Ei julkaista.)