PÄÄTOIMITTAJALTA

Mainos
MARJA KASANEN KUVA STUDIO ADESSA | 27.1.2016 | KOLLEGA.FI
Sitkeys palkitaan

Tuntuu siltä, että sitkeyttä tarvitaan nykypäivänä entistä enemmän. Kun synkkä taloustilanne, työelämän vaatimukset, irtisanomisen uhka tai pahimmillaan työttömyys vyöryvät päälle, voi olo tuntua musertavalta.

Silloin, jos koskaan, tarvitaan lannistumatonta ja sinnikästä asennetta. Peräänantamattomuus ja usko omaan itseen vievät pitkälle. Olen omakohtaisesti kokenut – ja ympäristön lukuisista esimerkeistä nähnyt – että vaikka jotkut asiat ovat vaikeita, periksi ei kannata antaa ja sitkeys palkitaan.

Sitkeyttä ja lannistumattomuutta tarvitaan myös työnhaussa, jota käsittelemme lehtemme ajankohtaisartikkelissa. Työpaikat ovat tiukassa ja kilpailu niistä on kovaa. Hanskoja ei kuitenkaan kannata heittää tiskiin, sillä työnhakuun liittyviä taitoja voi harjoitella. Asioita kannattaa myös ajatella laajemmin ja miettiä, miten omia taitojaan voi yhdistellä ja löytää uusia osaamiskombinaatioita, rekrytointikonsultti Jaana Toppari kertoo lehtemme haastattelussa.

Johtajuuden ytimessä -blogissa pohditaan naisen paikkaa työmarkkinoilla. Etenkin keski-ikäisillä ja sitä vanhemmilla naisilla on usein urallaan etenemis- ja työllistymisvaikeuksia. Osasyynä tähän voi olla kasvattajanaisen rooli, jonka useimmat naiset ovat omaksuneet, eikä tällaista kaikkitietävää opettajaa oikeastaan kukaan halua työpaikalleen, Annu Palmu sanoo kolumnissaan.

Vierailija-blogissa käsitellään liiallisen myötätunnon aiheuttamaa uupumusta. Myötätuntoaloilla, joissa käytetään omaa persoonaa, nähdään, tunnetaan ja koetaan raskaita asioita, jotka voivat väsyttää ammattilaisenkin myötätuntouupumukseen asti, Terhi Lavonen kertoo kolumnissaan.

Hyvinvointi-blogissa tarkastellaan ajatusten ketjureaktiota, jotka määrittävät tunnetilamme. Negatiivisia ajatuksia vastaan on turha pullikoida, mutta tärkeintä onkin päästä ajatuksissaan eteenpäin ja kohti parempaa oloa askel kerrallaan, Pirkko Tavaila neuvoo kolumnissaan.

Olethan muistanut osallistua kilpailuumme? Tällä kertaa kysymme, mitä pidät lehtemme ulkoasu-uudistuksesta. Kilpailun palkintona on PS-Kustannuksen kustantama Maaretta Tukiaisen uusi Hyvän mielen taidot -kirja (arvo 37 e) ja siihen liittyvät erilliset Hyvän mielen kortit (arvo 22 euroa). Palkinnon yhteisarvo on 59 euroa ja niitä arvotaan kaikkien vastaajien kesken kaksin kappalein! Kannattaa osallistua!

Uudet jutut julkaisemme jälleen kahden viikon kuluttua keskiviikkona 10.2. Sitä ennen julkaisemme kuun vaiheessa helmikuun energiakuvan.

Energistä työpäivää!

Marja Kasanen
päätoimittaja

 

Oliko artikkeli kiinnostava?

Mainos
Mainos
Tekstimainonnalla tavoitat lukijat!

Tämä mainospaikka tavoittaa lähes kaikki artikkelien ja kolumnien lukijat tehokkaasti.

Käytä tätä mainospaikkaa, kun

  • haluat erottua joukosta,
  • saavuttaa uutta yleisöä ja
  • saada asiasi helposti perille.

Kokeile nyt ja kysy tarjousta! Ota meihin yhteyttä osoitteessa: toimitus@kollega.fi.

Lisätietoja mainoksesta löydät: https://kollega.fi/mediatiedot/

(Tämä mainospaikka on varattu työelämään ja työhyvinvointiin liittyville tuotteille ja palveluille. Mikäli mainospaikka kiinnostaa sinua, ota yhteyttä. Lue lisää.)

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

(Pakollinen, mutta vain etunimi julkaistaan.)

(Pakollinen. Ei julkaista.)