KIRJABLOGI

Mainos
TEKSTI MARJA KASANEN | 13.1.2016 | KOLLEGA.FI
Johdatus hyvän mielen taitoihin

Myönteisillä ajatuksilla on tutkitusti vaikutusta ihmisen hyvinvointiin. Hyvä mieli ei ole vain positiivisten ihmisten yksinoikeus, vaan kuka tahansa voi harjoitella hyvän mielen taitoja. Näitä taitoja Maaretta Tukiainen esittelee laajasti uudessa kirjassaan Hyvän mielen taidot.

Hyvän mielen taidot ovat taitoja, joiden avulla elämä sujuu joustavammin ja iloisemmin. Nämä taidot ovat psyykkisiä taitoja, jotka perustuvat positiiviseen psykologiaan. Tutkimusten mukaan ihmisaivot muokkautuvat läpi elämän ja hyvän mielen taitoja voi harjoitella koko eliniän.

Kirjassaan Tukiainen on jakanut mielen taidot seitsemään eri kategoriaan, joita ovat myönteisyyden, tahdonvoima-, vuorovaikutus-, myötätunto-, luovuus-, läsnäolo- ja itsensä johtamisen taidot. Yhteensä taitoja on 53.

Kussakin kategoriassa perehdytään 7 – 8 eri taitoon. Esimerkiksi läsnäolotaidoissa keskitytään pysähtymiseen, kauneuden vaalimiseen, luonnosta nauttimiseen, kehosta huolehtimiseen, lepäämiseen, yksinkertaistamiseen ja voimavarojen vaalimiseen. Kuhunkin taitoon liittyy aina oma esimerkkitarina elävästä elämästä sekä harjoitustehtävät.

Kirjaan liittyvät myös erilliset Hyvän mielen kortit, jotka täydentävät kirjaa. Kortti sisältää kuvan ja vahvistuslauseen ja se viittaa yhteen hyvän mielen taitoon. Kirja ja kortit toimivat myös itsenäisesti, mutta visuaalisten korttien avulla kirjan lukemisesta tulee vielä hauskempaa.

Kirjaa voi lukea kronologisessa järjestyksessä tai valita itselleen vaikkapa määrättyjä kehittymiskohteita. Aluksi luin kirjaa järjestyksessä, mutta sitten kokeilin sitä korttien avulla ja valitsin päivittäin eri kortin, jonka mukaan perehdyin kyseiseen taitoon. Koska asiaa on paljon ja harjoituksetkin vievät aikaa, taito päivässä -menetelmä sopii kiireiselle lukijalle.

Vaikka kirja toimii itsenäisesti, kortit elävöittävät kirjaa, sillä itse kirjassa ei ole värillisiä kuvia. Itse pidin kirjassa erityisesti taitoihin liittyvistä esimerkkitarinoista, jotka olivat välillä koskettavia ja jännittäviä. Koska kirjassa on paljon omaksuttavaa, sitä ei kannata ahmia kerralla, vaan lukea pala kerrallaan.

Kirja sopii kaikille, jotka haluavat tunnistaa taitojaan, kehittää omaa potentiaaliaan sekä löytää voimavaroja arjen haasteisiin.

Kirjan nimi
Kustantaja
Painovuosi
Sivumärä
Hinta
Hyvän mielen taidot
PS-Kustannus
2016
441 sivua
37 euroa

Erillisten korttien hinta 22 euroa.

Jos pidit jutusta, klikkaa tykkää-nappia ja jaa artikkeli eteenpäin kavereillesi.

Oliko artikkeli kiinnostava?

Mainos
Mainos
Tekstimainonnalla tavoitat lukijat!

Tämä mainospaikka tavoittaa lähes kaikki artikkelien ja kolumnien lukijat tehokkaasti.

Käytä tätä mainospaikkaa, kun

  • haluat erottua joukosta,
  • saavuttaa uutta yleisöä ja
  • saada asiasi helposti perille.

Kokeile nyt ja kysy tarjousta! Ota meihin yhteyttä osoitteessa: toimitus@kollega.fi.

Lisätietoja mainoksesta löydät: https://kollega.fi/mediatiedot/

(Tämä mainospaikka on varattu työelämään ja työhyvinvointiin liittyville tuotteille ja palveluille. Mikäli mainospaikka kiinnostaa sinua, ota yhteyttä. Lue lisää.)

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

(Pakollinen, mutta vain etunimi julkaistaan.)

(Pakollinen. Ei julkaista.)