PÄÄTOIMITTAJALTA

Mainos
MARJA KASANEN KUVA STUDIO ADESSA | 9.12.2015 | KOLLEGA.FI
Suvaitsevaisuutta työelämään

Asenteet ovat koventuneet kaikkialla, niin myös työelämässä. Kiire, tulosvastuu, sisäinen kilpailu ja jatkuva säästäminen vaikuttavat työyhteisöjen ilmapiirin ja siihen, miten ihmiset suhtautuvat toisiinsa. Tässä hötäkässä ääri-ilmiöt voimistuvat ja paineet kohdistuvat etenkin ikääntyviin, joita helposti irtisanotaan yt-neuvottelujen päätteeksi.

Paras työyhteisö on kuitenkin sellainen, jossa on eri-ikäisiä ihmisiä. Siis jokaiselle on paikkansa. Jokainen meistä pystyy antamaan toisilleen paljon – niin apua ja tukea kuin neuvoa ja iloa – eikä se ole iästä kiinni. Näin joulunaikaan puhutaan hyvästä tahdosta ja suvaitsevaisuudesta. Niitä kannattaa viljellä omakin työpaikalla – ympäri vuoden.

Ikääntymiseen liittyviä asenteita käsitellään lehtemme pääartikkelissa, jossa työyhteisövalmentaja Anna Pylkkänen kyseenalaistaa vallitsevia uskomuksia. Työurien pidentämisestä on turha puhua ennen kuin työelämän asenteissa aikaansaadaan iso muutos, Pylkkänen sanoo. Yli viisikymppisellä ei katsota olevan enää intoa, taitoa ja luovuutta työhönsä, mikä ei Pylkkäsen mukaan pidä lainkaan paikkaansa. Ammattitaidon ja kokemuksen lisäksi motivaatio ja sitoutuminen työhön ovat tutkimusten mukaan jopa voimakkaampaa kuin nuoremmilla.

Sana hallussa -palstalla Eeva Heinonen pohtii yli viisikymppisen työelämä -teemaa omakohtaisten kokemuksien kautta. Yhtäkkiä vain huomaa, että itseä tarvita mihinkään ja voidaan tarvittaessa korvata kenellä vain. Kun koko ikänsä työtä tehnyt ihminen laitetaan hyllylle, ei tunnetta tarpeettomuudesta voi välttää, Heinonen mietiskelee kolumnissaan.

Tasapainon avaimet -palstalla Carita Nyberg käsittelee onnistuneen projektitiimin kokoamista motivaatiotekijöiden avulla. Motivaatiotekijät auttavat meitä ymmärtämään, miksi joku nauttii suuresti tehtävästä, jossa toinen kokee turhautuvansa. Ottamalla huomioon tiimin jäsenten motivaatiotekijät, ihmisistä saadaan esiin parhaat puolet yhteistä tehtävää toteuttamaan.

Johtajuuden ytimessä -palstalla pohditaan narrin tervehdyttävää tehtävää yhteiskunnassa ja yrityksissä. Narri hallitsee leikiksi lyömisen, nurinkääntämisen ja vastarinnan ilmaisemisen. Narri tekee pilaa tyhmistä, mutta myös viisaista. Jos suomalaisiin firmoihin palkattaisiin narreja, luotaisiin samalla itselle nauramisen kulttuuri ja oppisimme olemaan vähemmän vakavia, Annu Palmu sanoo kolumnissaan.

Hyvinvointi-blogissa Sanna Iranta kertoo siirtymien tärkeydestä. Siirtymät tilasta ja tekemisestä toiseen vaativat aikaa. Siirtymiseen yleensä varataan liian vähän aikaa tai se aloitetaan liian myöhään. Paineen alla on vaikea jättää ilmaa tekemisten väliin ja kiire jää helposti päälle. Siirtymille kuitenkin kannattaa antaa aikaa, jolloin asiat tapahtuvat luonnollisesti.

Viime sunnuntaina päättyi lehtemme juhlakilpailu, jossa kysyimme, onko sinulla ollut työurasi aikana hyvää esimiestä ja mitkä ominaisuudet tekevät esimiehestä hyvän. Saimme lähes kaksisataa vastausta. Noin 80 prosentilla vastaajista oli tai oli ollut hyvä esimies. Vastaajien mielestä hyvä esimies on reilu, kuunteleva, tasapuolinen, kannustava, oikeudenmukainen, ystävällinen, helposti lähestyttävä, palautetta antava ja alaisiaan arvostava. Kilpailun palkinnon, Vogelin upean hyvinvointituotepaketin, voitti Eija Hokkanen Kangasniemeltä. Onnittelut Eijalle ja kiitokset kaikille osallistujille!

Uusi kilpailu on jo pyörähtänyt käyntiin. Lähestyvän vuodenvaihteen kunniaksi kysymme, teetkö uudenvuodenlupauksia, ja jos teet, niin millaisia? Kilpailumme palkintona on Bazam Booksin kustantama Marshall B. Rosenbergin kirja Rakentava ja myötäelävä vuorovaikutus, jonka arvo on 26 euroa. Kannattaa osallistua!

Lehtemme jää nyt joulutauolle. Seuraava lehti ilmestyy ensi vuoden puolella, keskiviikkona 13. tammikuuta. Tammikuussa aloitamme aivan uusin kujein, sillä lehtemme ulkoasu uusitaan kokonaan. Sisältö pysyy entisellään, ja laadukkaita juttuja on luvassa koko ensi vuodeksi.

Muistathan, että joulukalenterin luukut aukeavat joka päivä jouluaattoon asti.

Hyvää joulua ja menestyksekästä uutta vuotta 2016!

Marja Kasanen
päätoimittaja

Oliko artikkeli kiinnostava?

Mainos
Mainos
Tekstimainonnalla tavoitat lukijat!

Tämä mainospaikka tavoittaa lähes kaikki artikkelien ja kolumnien lukijat tehokkaasti.

Käytä tätä mainospaikkaa, kun

  • haluat erottua joukosta,
  • saavuttaa uutta yleisöä ja
  • saada asiasi helposti perille.

Kokeile nyt ja kysy tarjousta! Ota meihin yhteyttä osoitteessa: toimitus@kollega.fi.

Lisätietoja mainoksesta löydät: https://kollega.fi/mediatiedot/

(Tämä mainospaikka on varattu työelämään ja työhyvinvointiin liittyville tuotteille ja palveluille. Mikäli mainospaikka kiinnostaa sinua, ota yhteyttä. Lue lisää.)

Tätä artikkelia on kommentoitu yhden kerran.

  1. Karla kommentoi 5.1.2016 klo 15.01
    Kiitos mielenkiintoisesta lehdestä ja sivustosta. Tämä on mukava uusi löytö. Hyvää vuotta 2016!

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

(Pakollinen, mutta vain etunimi julkaistaan.)

(Pakollinen. Ei julkaista.)