PÄÄTOIMITTAJALTA

Mainos
MARJA KASANEN KUVA STUDIO ADESSA | 25.11.2015 | KOLLEGA.FI
Valoa pimeyteen

Vuoden pimein neljännes on juuri meneillään. Aamulla ei meinaa päästä sängystä ylös ja välillä päivälläkin väsyttää. Silti pitäisi jaksaa puurtaa joululomaan asti. Pimeydelle ei voi mitään, mutta omille ajatuksilleen voi. Helposti huomaa solahtavansa päivän harmauteen, jolloin kaikki tuntuu tylsältä ja hankalalta, vaikka toisinkin voisi valita. Mieltään voi kohottaa vaikka kuuntelemalla lempimusiikkiaan, koristamalla työpöytäänsä sähkötuikuilla tai palkitsemalla itsensä hyvällä kahvilla. Pienilläkin asioilla on merkitystä ja tähän vuodenaikaan itseään kannattaa vähän hemmotella.

Pirteyttä ja energiaa saa ainakin lukemalla lehtemme henkilöjutun, jossa esittelemme monitaitoisen ja ehtiväisen Riitta Helekosken. Alun perin lastentarhanopettajaksi opiskellut Helekoski toimii kouluttajana, työyhteisökehittäjänä, mentorina, organisaatiopsykologina ja työyhteisösovittelijana yhdistellen kaikkia taitojaan. Helekoski on aina heittäytynyt rohkeasti uuteen eikä hengästyttävälle tahdille näy loppua.

Coaching-palstalla käsitellään rakentavaa vuorovaikutusta. Yllättävän useilla työpaikoilla vuorovaikutuksen pelisäännöt ovat kadoksissa, Sini Rantama sanoo kolumnissaan. Ystävällisyys, katsekontakti, kuunteleminen ja kiinnostuksen osoittaminen ovat yksinkertaisia, mutta vaikuttavia keinoja, jotka toimivat aina.

Elämä järjestykseen -palstalla annetaan vinkkejä kevyempään matkustamiseen. Aika usein pakkaamme mukaan kaikkea turhaan varmuuden vuoksi. Kun tunnistaa olennaisen, on helpompi karsia tarpeeton pois. Pakkaaminenkaan ei enää ahdista, kun huomaa, että kaikkeen ei tarvitse varautua, ja että vähemmälläkin pärjää, Sandy Talarmo sanoo kolumnissaan.

Hyvinvointi-blogissa pohditaan elämän sujuvuutta ja vaivattomuutta. Helppous ilmenee huolettomana olona ja luottamuksena omiin taitoihin. Usein kuitenkin pullikoimme elämässämme vaikeimman kautta vastavirtaan, vaikka asiat voi aina tehdä helpoimman kautta, jos niin valitsee, Pirkko Tavaila toteaa kolumnissaan.

Olethan muistanut osallistua kilpailuumme, jossa kysymme, onko sinulla ollut työurasi aikana hyvää esimiestä ja mitkä ominaisuudet tekevät esimiehestä hyvän? Lehtemme kolmivuotisjuhlan kunniaksi palkintona on 150 euron arvoinen upea Vogelin hyvinvointituotepaketti, jonka arvomme kaikkien vastaajien kesken. Vastausaikaa on 6.12. asti. Kannattaa osallistua!

Joulukuu on kohta ovella ja se tarkoittaa, että joulukalenterimme avautuu ensi viikon tiistaina 1.12. Käy kurkistamassa päivittäin lehtemme etusivua, josta kalenteri löytyy! Kuva vaihtuu päivittäin.

Syyskauden viimeiset jutut ilmestyvät kahden viikon kuluttua keskiviikkona 9.12.

Valoisaa työpäivää!

Marja Kasanen
päätoimittaja

Oliko artikkeli kiinnostava?

Mainos
Mainos
Tekstimainonnalla tavoitat lukijat!

Tämä mainospaikka tavoittaa lähes kaikki artikkelien ja kolumnien lukijat tehokkaasti.

Käytä tätä mainospaikkaa, kun

  • haluat erottua joukosta,
  • saavuttaa uutta yleisöä ja
  • saada asiasi helposti perille.

Kokeile nyt ja kysy tarjousta! Ota meihin yhteyttä osoitteessa: toimitus@kollega.fi.

Lisätietoja mainoksesta löydät: https://kollega.fi/mediatiedot/

(Tämä mainospaikka on varattu työelämään ja työhyvinvointiin liittyville tuotteille ja palveluille. Mikäli mainospaikka kiinnostaa sinua, ota yhteyttä. Lue lisää.)

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

(Pakollinen, mutta vain etunimi julkaistaan.)

(Pakollinen. Ei julkaista.)