PÄÄTOIMITTAJALTA

Mainos
MARJA KASANEN KUVA STUDIO ADESSA | 11.11.2015 | KOLLEGA.FI
Mitä peilikuvasta näkyy?

Joskus tuntuu, että ympärillä on vain hankalia ihmisiä. Yksi työkaveri ei toimita lupaamaansa muistiota, toinen ei tervehdi ohikulkiessaan, kolmas valittaa äänekkäästi työtaakkaansa ja neljäs kyräilee selän takana. Kaiken lisäksi kiire painaa päälle eikä mistään tule mitään.

Vai voisiko vika sittenkin omassa itsessä? Katsommeko kaikkea vain tummien linssien läpi, arvostellen ja jo valmiiksi tuomiten? Voisiko asenteen muutos vähän myönteisemmäksi muuttaa myös näkemystä? Hankalia ihmisiä toki on, valitettavasti, mutta joskus kannattaa katsoa ensin peiliin, ennen kuin lähtee syyttelemään muita. Välillä voi huomata itsekin olevansa hankala. Se ei ole mukava havainto, mutta ongelman tajuaminen kannustaa ainakin kehittämään itseään.

Hankalat tyypit ovat pääosissa lehtemme pääartikkelissa, jossa tutustumme hankaluuden muotoihin. Hankaluus voi olla tiedostamatonta tai tahallista, työ- ja organisaatiopsykologi Satu Kaski sanoo artikkelissa. Jokaisella työpaikalla on ainakin yksi perfektionisti, marttyyri, riidankylväjä, herkkänahkainen, itsekeskeinen, manipuloija tai draama queen. Hankalien ihmisten kanssa selviäminen vaatii taitoa ja keinoja, joista jutussa kerromme.

Tasapainon avaimet -palstalla tuskaillaan unelmien toteuttamisen vaikeutta. Pahimpia esteitämme ovat kompastuskivet eli pelkomallit, jotka heittävät kapuloita rattaisiimme, Carita Nyberg sanoo kolumnissaan. Kompastuskivien ja elämän pääteemojen tarkastelulla unelmien toteuttamiseen voi kuitenkin saada vauhtia.

Vierailija-blogissa Terhi Lavonen kirjoittaa astianpesukoneesta, josta on tullut työpaikan häirikkö. Jos astianpesukone saa aikaan kohtuuttoman tuntuisia tunnereaktioita ja eripuraa, tai vie valtavasti ihmisten työaikaa, on syytä pysähtyä miettimään, mistä ihmeestä oikeastaan puhutaan.

Sana hallussa -palstalla pohditaan ajan vähyyttä. Kuinka monta kertaa sanomme, että tekisin tätä mielelläni, mutta minulla ei ole aikaa. Todellisuudessa meillä on aikaa kaikkeen siihen, mitä oikeasti haluamme, Eeva Heinonen toteaa kolumnissaan.

Vierailija-blogin toinen kirjoittaja on Anja Kulovesi, joka kertoo kolumnissaan nykyajan pienyrittäjyydestä. Elämme aikaa, jolloin elinikäinen ansiotyö ei enää ole ainoa vaihtoehto. Ammatteja katoaa vauhdilla, mutta niitä myös syntyy lisää sitä mukaa, kun osaamme vastata ilmassa oleviin tarpeisiin.

Kollega.fi testaa -palstalla testataan tunneälyä ja tietoista läsnäoloa yhdistävä Search Inside Yourself -ohjelma Chade-Meng Tanin Mietiskellen menestykseen -kirjan pohjalta.

Olethan muistanut osallistua kilpailuumme? Tällä kertaa kysymme, onko sinulla ollut työurasi aikana hyvää esimiestä ja mitkä ominaisuudet tekevät esimiehestä hyvän? Lehtemme kolmivuotisjuhlan kunniaksi palkintona on 150 euron arvoinen upea Vogelin hyvinvointituotepaketti, jonka arvomme kaikkien vastaajien kesken. Kannattaa osallistua!

Uudet jutut ilmestyvät jälleen kahden viikon kuluttua keskiviikkona 25.11.

Tasapainoista työpäivää!

Marja Kasanen
päätoimittaja

Oliko artikkeli kiinnostava?

Mainos
Mainos
Tekstimainonnalla tavoitat lukijat!

Tämä mainospaikka tavoittaa lähes kaikki artikkelien ja kolumnien lukijat tehokkaasti.

Käytä tätä mainospaikkaa, kun

  • haluat erottua joukosta,
  • saavuttaa uutta yleisöä ja
  • saada asiasi helposti perille.

Kokeile nyt ja kysy tarjousta! Ota meihin yhteyttä osoitteessa: toimitus@kollega.fi.

Lisätietoja mainoksesta löydät: https://kollega.fi/mediatiedot/

(Tämä mainospaikka on varattu työelämään ja työhyvinvointiin liittyville tuotteille ja palveluille. Mikäli mainospaikka kiinnostaa sinua, ota yhteyttä. Lue lisää.)

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

(Pakollinen, mutta vain etunimi julkaistaan.)

(Pakollinen. Ei julkaista.)