ELÄMÄ JÄRJESTYKSEEN

Mainos
TEKSTI SANDY TALARMO KUVA ALESSANDRA GIRARDI | 25.11.2015 | KOLLEGA.FI
Matkusta kevyemmin

Lentoaseman vaaka näytti reppuni painoksi 2,5 kiloa. Repun lisäksi mukana oli pieni käsilaukku. Reissuni oli tällä kertaa vain lyhyt piipahdus Lontooseen, mutten ole kokemukseni kanssa yksin. Yhä useampi kotiaan keventänyt myös matkustaa kevyemmin. Kodin järjestämisen verkkokurssillani on huomattu, kuinka myönteiset vaikutukset ylettyvät myös helpompaan matkustamiseen.

Sandy Talarmo on koulutukseltaan sosionomi, ammattijärjestäjä ja life coach.
Sandy Talarmo on koulutukseltaan sosionomi, ammattijärjestäjä ja life coach.

Aiemmin varmuuden vuoksi pakatut vaatteet ja tavarat jäävät yhä useammin kotiin. Kun on kotona osannut karsia tarpeetonta pois, on matkustaessakin helpompi tunnistaa olennaiset asiat. Kaikkeen ei enää tarvitse varautua, kun on huomannut, että vähemmälläkin pärjää. Jos jotain puuttuu, asiat yleensä järjestyvät myös tien päällä.

Pakkaaminen ei olekaan enää iso juttu, vaan toimeen on helppo tarttua. Koska pakkaaminen ei ahdista, se tulee aloitettua hyvissä ajoin. Kun pakattavat vaatteet ja tavarat löytyvät helposti, säästyy kotikin lähtöä edeltävältä pyörremyrskyltä. Tätä menoa äkkilähdötkin alkavat tuntua mahdollisilta.

Helpompaa pakkaamista

Kun vaatehuone on järjestyksessä ja vaatteita on järkevä määrä, hahmottuu kokonaisuus selkeämmin. Harkitumman vaatekaapin ansiosta useimmat vaatteet toimivat hyvin keskenään. Kun on kotona tottunut loihtimaan pienestäkin valikoimasta erilaisia yhdistelmiä, ei matkallekaan tarvita useita erillisiä asukokonaisuuksia.

Listat helpottavat pakkaamista ja erityyppisiä reissuja varten voi tehdä kerralla omat listat. Mitä pakkaat mukaan viikonlopuksi, mitä tarvitaan hiihtoreissuille ja mitä täytyy muistaa etelänmatkoille pakatessa? Listat voi tallentaa Exceliin, jossa ne pysyvät tallessa ja ovat helposti muokattavissa. Tarvittaessa sieltä voi tulostaa pakkaamista helpottavan tarkistuslistan.

Aina valmiina

Matkustamiseen liittyviä tykötarpeita voi alkaa kerätä yhteen tiettyyn paikkaan sitä mukaa, kun niitä tulee kotona vastaan. Oma matkalaatikko on monen suosiossa. Sieltä löytyvät passit, valuutat, adapterit, uudelleen suljettavat pussit, kartat, vakuutus- ja sairaanhoitokortit, matkustamiseen liittyvät etukortit ja niin edelleen. Säästyy aikaa ja hermoja, kun kaikki tarvittava löytyy yhdestä paikasta.

Säilytän tärkeimmät piuhat ja laturit yhdessä Minigrip-pussissa. Kotona pussille on varattu kirjahyllyyn oma laatikko, liikkuvaisen työviikon aikana pussi kulkee vakituisesti repussa. Pussi löytyy täydestäkin laukusta helpommin kuin yksittäinen johto.

Matkustamiseen liittyvät paperit säilyvät ohuessa kansiossa. Kannattaa valita kansio, joka on helppo ottaa mukaan sellaisenaan. Reissussa on varmempi olo, kun passit, matkaliput, hotellivaraukset, teatteriliput ja esimerkiksi mahdolliset lääketiedot ovat kansiossa hyvässä järjestyksessä.

Usein matkustavilla on reissuja varten oma meikkilaukku valmiiksi pakattuna niin, että lisäksi pakataan vain päivittäin käytössä oleva kosmetiikka juuri ennen reissuun lähtöä. Matkakokoja on kevyempi kantaa, ne vievät vähemmän tilaa ja toimivat hyvin turvatarkastuksissa. Meikkilaukusta löytyvät myös tavallisimmat särkylääkkeet ja laastarit.

Kun vielä matkalaukku on mieleinen ja siitä tulee hyvälle tuulelle, sitä voi säilyttää kotona esilläkin. Matkalaukussa taas voi säilyttää valmiiksi pakattua meikkilaukkua ja usein matkustavilla siellä voi olla myös tietyt vakituisesti reissuissa käytettävät vaatteet.

Tutut rutiinit toimivat

Kun kotona on tottunut laittamaan tavaroita paikoilleen, ei reissussakaan tule leviteltyä tavaroita ympäriinsä, vaan käytön jälkeen ne palautuvat takaisin paikoilleen. Laukkua purkaessa samaan henkariin voi laittaa koko asukokonaisuuden valmiiksi. Jos kotona ei huvita käyttää aikaa etsimiseen ja penkomiseen, vielä vähemmän sitä haluaa tehdä reissussa. Kotiin palatessa laukut jäävät harvemmin purkamattomina eteiseen. Tavarat  menevät sujuvasti omille paikoilleen ja vaatteet suoraan pesukoneeseen. Näinkö helppoa tämä olikin?

Sandy Talarmo on life coach ja ammattijärjestäjä. Lisätietoja Talarmosta löydät osoitteesta www.sandytalarmo.fi. Katso myös Talarmosta aiemmin julkaistu juttu Valmentaminen unelma-ammattina.

Jos pidit jutusta, klikkaa tykkää-nappia ja jaa artikkeli eteenpäin kavereillesi.

Oliko artikkeli kiinnostava?

Mainos
Mainos
Tekstimainonnalla tavoitat lukijat!

Tämä mainospaikka tavoittaa lähes kaikki artikkelien ja kolumnien lukijat tehokkaasti.

Käytä tätä mainospaikkaa, kun

  • haluat erottua joukosta,
  • saavuttaa uutta yleisöä ja
  • saada asiasi helposti perille.

Kokeile nyt ja kysy tarjousta! Ota meihin yhteyttä osoitteessa: toimitus@kollega.fi.

Lisätietoja mainoksesta löydät: https://kollega.fi/mediatiedot/

(Tämä mainospaikka on varattu työelämään ja työhyvinvointiin liittyville tuotteille ja palveluille. Mikäli mainospaikka kiinnostaa sinua, ota yhteyttä. Lue lisää.)

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

(Pakollinen, mutta vain etunimi julkaistaan.)

(Pakollinen. Ei julkaista.)