SANA HALLUSSA

Mainos
TEKSTI EEVA HEINONEN KUVA JOHANNA AMNELIN | 11.11.2015 | KOLLEGA.FI
Ajasta allikkoon

Kuinka moni toivoo, että aika tulisi jostain vielä vähän lisää? Kuinka monta kertaa sanomme, että tekisin tätä mielelläni, mutta minulla ei ole aikaa. Tulisin mielelläni, mutta en ehdi. Minua kiinnostaisi tehdä tämä, mutta en ehdi. Jos aikaa annettaisiin jostain lisää, sanotaan vaikka neljä tuntia lisää päivään, niin ehtisitkö sittenkään.

Eeva Heinonen on monitoiminainen, joka on työskennellyt mm. asiantuntijana palvelualalla. Sen lisäksi hän miettii maailman menoa ammattijärjestäjän ominaisuudessa.
Eeva Heinonen on monitoiminainen, joka on työskennellyt mm. asiantuntijana palvelualalla. Sen lisäksi hän miettii maailman menoa ammattijärjestäjän ominaisuudessa.

Minä sain lisää aikaa elämään, kun työt loppuivat. Ehdinkö nyt sitten paremmin iltalenkille kuin ennen? Jaksanko opiskella vähän lisää yleissivistäviä asioita? Olenko alkanut paremmin kiinnittää huomiota siihen mitä syön? Teenkö mukavia pikku reissuja muihin maihin? Nyt kun kerrankin on aikaa? No, en tee.

Mitä minä sitten teen? Teen yhä sitä samaa mitä ennenkin, mutta vähän useammin. Sen sijaan niihin asioihin, joihin minulta ei ole aikaa liiennyt aiemmin, ei sitä riitä nytkään. Pitää varmaan vaihtaa sana ehtiä sanaksi halua. En ehdi kävellä niin paljon kuin luulin, sillä en halua kävellä. Liikunta on pakkopullaa, olipa aikaa tai ei.

Mutta, aikaa ei ole. Olen innokkaasti tarttunut kaikkiin niihin tilaisuuksiin, joita eteeni on tullut ja jotka ovat oikeasti kiinnostaneet minua. En välitä edelleenkään pikapiipahduksista Tallinnaan, mutta olen syöksynyt vapaaehtoishommiin, joita tänä syksynä on ollut tarjolla yllin kyllin. Päivät ovat siis täynnä työtä edelleen, siitä ei vain makseta mitään.

Lisäksi olen ahminut kaikenlaista tekemistä ja tapahtumaa elämääni niin, että aikataulut tahtovat olla yllättävänkin tiukkoja. Yhdessä asiassa olen siis toteuttanut tätä, tekisin jos olisi aikaa. Olen antanut itseni tehdä mitä huvittaa ja katsonut sitten mitä se on. Aika paljon se on ollut tuttua ja yllättävän paljon uutta. Hauskinta on tietysti se, että voi kokeilla vapaasti, etkä ole sidottu mihinkään.

Mikä on tarinan opetus? Se, että sinulla on aikaa kaikkeen siihen, mitä haluat oikeasti. Jos aikataulut ahdistavat, olet haalinut tekemistä liikaa ahneuksissasi ja voit vain karsia sieltä kaiken ylimääräisen. Sitten on pakko priorisoida. Eri elämänvaiheissa sinulla on eri tavoin aikaa ja mahdollisuuksia käyttää aikaasi kuten haluat. Jos olet hankkinut lapsia tai teet intensiivisesti työtä, on selvää, ettei aikaa voi käyttää muihin virityksiin samassa määrin kuin ilman velvoitteita. Mutta, valinta on sinun. Vain sinä päätät, miten käytät aikasi. Käytä se hyvin!

Eeva Heinonen on työskennellyt asiantuntijana palvelualalla, minkä lisäksi hän toimii ammattijärjestäjänä ja luennoi aiheesta kansalaisopistoissa. Lue Heinosesta kertova juttu Monitoiminainen vauhdissa.

Jos tykkäsit jutusta, klikkaa tykkää-nappia ja jaa artikkeli eteenpäin kavereillesi.

Oliko artikkeli kiinnostava?

Mainos
Mainos
Tekstimainonnalla tavoitat lukijat!

Tämä mainospaikka tavoittaa lähes kaikki artikkelien ja kolumnien lukijat tehokkaasti.

Käytä tätä mainospaikkaa, kun

  • haluat erottua joukosta,
  • saavuttaa uutta yleisöä ja
  • saada asiasi helposti perille.

Kokeile nyt ja kysy tarjousta! Ota meihin yhteyttä osoitteessa: toimitus@kollega.fi.

Lisätietoja mainoksesta löydät: https://kollega.fi/mediatiedot/

(Tämä mainospaikka on varattu työelämään ja työhyvinvointiin liittyville tuotteille ja palveluille. Mikäli mainospaikka kiinnostaa sinua, ota yhteyttä. Lue lisää.)

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

(Pakollinen, mutta vain etunimi julkaistaan.)

(Pakollinen. Ei julkaista.)