VIERAILIJA

Mainos
TEKSTI TERHI MAJASALMI KUVA NIINA STOLT | 28.10.2015 | KOLLEGA.FI
Uskallatko unelmoida rahasta?

Harva meistä haaveilee itse rahasta, mutta kylläkin kaikesta siitä, mitä se meille mahdollistaa. Meillä kaikilla on asioita, jotka ovat meille hyvin merkityksellisiä. Toivomme palavasti, että saamme toteuttaa ne ja nähdä niiden toteutuvan elämässämme. Todella tärkeät asiat tuntuvat syvällä sisimmässämme, kun niistä tulee totta.

Terhi Majasalmi on ahkeralla työnteolla ja tavoitteellisuudellaan saavuttanut päämääriään.
Terhi Majasalmi on varallisuusvalmentaja, yrittäjä ja kiinteistösijoittaja.

Taloudelliset unelmat ja tavoitteet on mahdollista saavuttaa. Harvemmin ne kuitenkaan toteutuvat ilman suunnitelmallisuutta ja tavoitteellisuutta. Usein meidän tulee uskaltaa ensin vain unelmoida isommin. Mitä suuremmat taloudelliset unelmat, sitä enemmän meidän pitää puskea myös omia rajojamme sen suhteen, mitä ajattelemme ylipäänsä olevan mahdollista ja mitä meidän on mahdollista saavuttaa. Mitä osaavampia olemme, sitä enemmän voimme myös auttaa muita. Omien rajojen rikkomisella on myönteinen vaikutus myös muihin ihmisiin ja ympäristöömme.

Määritä tavoitteesi

Ensin tulee päättää oma päämäärämme. Tavoittelemmeko taloudellista tasapainoa ja turvaa vai taloudellista riippumattomuutta? Taloudellinen tasapaino ja turva saavutetaan, kun oma talous pidetään ylijäämäisenä. Pidämme vain huolta siitä, että kulutamme vähemmän kuin ansaitsemme. Tämän lisäksi pidämme luottokorttimme kurissa. Kun säästämme joka kuukausi kymmenen prosenttia bruttotuloistamme emmekä elä velaksi toisesta päästä, matematiikka pitää huolen siitä, että taloutemme pysyy tasapainossa, vaikka kohtaisimmekin taloudellisia myrskyjä matkan varrella. Ensimmäinen tavoitteemme on hankkia
6–24 kuukauden kuluja vastaava puskuri. Tämän jälkeen voimme opetella sijoittamaan säästöön saatuja varoja tuottavasti.

Taloudellinen riippumattomuus tarkoittaa, että voimme lopettaa työnteon tässä ja nyt ja elää haluamaamme elämää varallisuutemme tuotoilla. Taloudellinen riippumattomuus ei ole sidottu ikään. Taloudellinen riippumattomuus ei myöskään tarkoita tietyn varallisuustason ja kassavirtojen saavuttamista, sillä nämä ovat täysin riippuvaisia elintasosta, jonka haluamme saavuttaa. Kuukausittaisen kassavirran suuruus riippuu siitä, minkälaista on haluamamme elämä ja mikä on sen kustannus. Varallisuustasoon taas vaikuttaa taitosi sijoittajana – kuinka hyvin saamme varamme tuottamaan. Jos tavoittelemme taloudellista riippumattomuutta, meidän tulee kuitenkin ensin pitää huolta, että saavutamme taloudellisen tasapainon ja turvan.

Tee toimintasuunnitelma

Päämäärän päättämisen jälkeen tehdään suunnitelma. Millä tavoin pyrimme saavuttamaan oman taloudellisen päämäärämme? Minulle taloudellinen riippumattomuus on ollut aina tärkeä arvo ja unelma. Olen pyrkinyt siihen, että voisin tehdä ja toteuttaa asioita, jotka haluan nähdä toteutuvan maailmassa. Joidenkin asioiden tekeminen vie rahaa ja joistakin sitä ei tule. Nämä taloudelliset realiteetit pitää ottaa huomioon ja raha täytyy hoitaa tavalla tai toisella.

Olen ollut pitkään yrittäjä. Myös mieheni on yrittäjä. Taloudellisesti tämä on tarkoittanut hyvin epäsäännöllisiä tuloja ja epävarmuutta tulevista tulovirroista. Toisaalta yrittäjyys on mahdollistanut itsensä toteuttamisen ja vaikuttamisen siihen, mitä todella haluaa nähdä toteutuvan maailmassa. Sijoittaminen ja erityisesti asuntosijoittaminen on tuonut meille tasaista tulovirtaa tasapainottamaan yrittäjyyden heilahtelevia tuloja. Yrittäjyydestä saaduista tuloista osa on aina muutettu tuloa tuottavaksi varallisuudeksi. Näin olemme konkreettisesti pitäneet huolta, että yritystoiminnasta jää itselle taloudellista turvaa tulevaisuuteen. Sekä liiketoiminnalle että meille itsellemme voisi tapahtua jotain, mikä pienentää tuloja tai ne loppuvat kokonaan. Olemme olleet parikin kertaa tilanteessa, jossa liiketoiminta on loppunut lakimuutosten tai markkinamuutosten myötä. Tällöin on aina pitänyt luoda uusi liiketoiminta vanhan tilalle.

Hanki toinen tulonlähde

Monet palkansaajat ovat yhä useammin tässä samaisessa tilanteessa. Työpaikka menee vaihtoon omasta tahdosta tai muusta syystä eikä uutta löydy heti. Tällöin toinen tulonlähde paikkaa menetettyjä tuloja ja antaa aikaa ajatella ja tehdä hyviä päätöksiä. Toinen tulonlähde voi olla sivutoiminen yrittäjyys, toinen palkkatyö tai sijoittaminen.

Taloudellinen hyvinvointi vaatii rohkeutta unelmoida ja uskallusta tehdä tekoja tavoitteen eteen. Tärkeät asiat vaativat toteutuakseen uuden oppimista ja pitkäjänteisyyttä. Kuitenkin taloudellinen hyvinvointi on yksi elämämme peruspilareista, jonka eteen kannattaa tehdä työtä. Panostukset maksavat itsensä takaisin monin kerroin.

Terhi Majasalmi on yrittäjä, kiinteistösijoittaja varallisuusvalmentaja, joka opastaa naisia vaurauden saloihin. Löydät hänestä lisätietoa osoitteesta www.varallisuusakatemia.fi ja www.vaurasnainen.fi. Lue myös Majasalmesta aiemmin kirjoitettu juttu Pitkäjänteinen bisnesnainen.

Jos pidit jutusta, klikkaa tykkää-nappia ja jaa artikkeli eteenpäin kavereillesi.

Oliko artikkeli kiinnostava?

Mainos
Mainos
Tekstimainonnalla tavoitat lukijat!

Tämä mainospaikka tavoittaa lähes kaikki artikkelien ja kolumnien lukijat tehokkaasti.

Käytä tätä mainospaikkaa, kun

  • haluat erottua joukosta,
  • saavuttaa uutta yleisöä ja
  • saada asiasi helposti perille.

Kokeile nyt ja kysy tarjousta! Ota meihin yhteyttä osoitteessa: toimitus@kollega.fi.

Lisätietoja mainoksesta löydät: https://kollega.fi/mediatiedot/

(Tämä mainospaikka on varattu työelämään ja työhyvinvointiin liittyville tuotteille ja palveluille. Mikäli mainospaikka kiinnostaa sinua, ota yhteyttä. Lue lisää.)

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

(Pakollinen, mutta vain etunimi julkaistaan.)

(Pakollinen. Ei julkaista.)