PÄÄTOIMITTAJALTA

Mainos
MARJA KASANEN KUVA STUDIO ADESSA | 28.10.2015 | KOLLEGA.FI
Juhlan paikka

Kollega.fi-verkkolehti täyttää tällä viikolla riemukkaat kolme vuotta. Menneet vuodet ovat olleet tavattoman kiireiset, välillä stressaavat, toisaalta ihanat ja varsin opettavaiset – ja ne ovat kuluneet hujauksessa. Toimituksessa on pitänyt venyä moneksi, mutta samalla on saanut tehdä kaikkea innostavaa.

Toimittajan työssä saa tutustua upeisiin ihmisiin ja mielenkiintoisiin asioihin ja ilmiöihin, joihin ei muuten tulisi perehdyttyä. On hauskaa kurkistaa kulissien taakse ja nähdä uusia maailmoja. Ja vaikka stressikäyrä nousee ennen deadlineä huippuunsa, on joka kerta hieno tunne saada uusi numero julkaistuksi ja kaikkien luettavaksi.

Juhlanumeromme henkilöjutussa esittelemme terveystuoteyritys Vogelin toimitusjohtaja Pirjo Rantasen, joka on intohimoinen työn ohessa opiskelija. Lukihäiriön vuoksi Rantanen lähti työelämään jo 16-vuotiaana, sillä opettajat eivät uskoneet hänen taitoihinsa. Rantanen osoitti luulot vääriksi, yhdisti opiskelun työntekoon, kokeili rohkeasti eri aloja ja eteni urallaan aina toimitusjohtajaksi saakka.

Työelämän psykologiaa -palstalla perehdytään tunneälyyn. Tunneälykkäät ihmiset vievät parhaat työpaikat, mutta ovat myös mukavia ja pidettyjä. Tunneälykäs tiedostaa käyttäytymisensä vaikutukset ja pystyy eläytymään muiden asemaan, mikä vaikuttaa ratkaisevasti hänen menestykseensä, Hannele Allonen kertoo kolumnissaan.

Coaching-palstalla pohditaan työyhteisösovittelun mielikuvia ja todellisuutta. Konfliktitilanteita hoidetaan työpaikoilla varsin monin eri tavoin. Usein sovitteluun kuitenkin tartutaan vasta siinä vaiheessa, kun muut keinot on jo käytetty, vaikka sovittelutoimintaa kannattaisi harjoittaa jo ennaltaehkäisevästi, Leena Rautiainen toteaa kirjoituksessaan.

Vierailija-blogissa kirjoittaa tällä kertaa Terhi Majasalmi, joka antaa vinkkejä taloudellisen vaurauden saavuttamiseksi. Taloudelliset unelmat on mahdollista saavuttaa, mutta ne vaativat suunnitelmallisuutta ja omien rajojen laajentamista sen suhteen, mitä ajattelemme ylipäätään olevan mahdollista saavuttaa.

Hyvinvointi-blogissa annetaan vinkkejä kaamosväsymyksen voittamiseen. Talven hämäryyteen voi virittäytyä rytmiä rauhoittamalla ja leppoistamalla, Sanna Iranta sanoo kolumnissaan. Päiväunien, liikkumisen ja meditaation avulla selviää paremmin talven pimeydestä.

Viime sunnuntaina päättyi lehtemme kilpailu, jossa kysyimme, mikä motivoi sinua työssäsi. Saimme pitkälti toistasataa vastausta. Tärkeimpinä motivoijina vastaajat pitivät hyviä työkavereita ja mielenkiintoisia tehtäviä. Sen jälkeen tulivat palkka, positiivinen ilmapiiri, onnistumiset työssä, myönteinen palaute sekä arvostus ja kannustus. Kilpailun palkinnot, Basam Booksin kustantamat, aikuisille tarkoitetut Mindfulness-värityskirjat, voittivat Sirpa Kiviniemi Helsingistä ja Piia-Riikka Laine Turusta. Onnittelut Sirpalle ja Piia-Riikalle sekä kiitokset kaikille osallistujille!

Uusi kilpailu on jo pyörähtänyt käyntiin. Tällä kertaa kysymme, onko sinulla ollut työurasi aikana hyvää esimiestä ja mitkä ominaisuudet tekevät esimiehestä hyvän? Kolmivuotisjuhlamme kunniaksi palkintona on 150 euron arvoinen upea Vogelin hyvinvointituotepaketti, jonka arvomme kaikkien vastaajien kesken. Kannattaa osallistua!

Uudet jutut ilmestyvät jälleen kahden viikon kuluttua keskiviikkona 11.11. Sitä ennen kuun vaihteessa julkaisemme marraskuun energiakuvan.

Upeaa työpäivää!

Marja Kasanen
päätoimittaja

Oliko artikkeli kiinnostava?

Mainos
Mainos
Tekstimainonnalla tavoitat lukijat!

Tämä mainospaikka tavoittaa lähes kaikki artikkelien ja kolumnien lukijat tehokkaasti.

Käytä tätä mainospaikkaa, kun

  • haluat erottua joukosta,
  • saavuttaa uutta yleisöä ja
  • saada asiasi helposti perille.

Kokeile nyt ja kysy tarjousta! Ota meihin yhteyttä osoitteessa: toimitus@kollega.fi.

Lisätietoja mainoksesta löydät: https://kollega.fi/mediatiedot/

(Tämä mainospaikka on varattu työelämään ja työhyvinvointiin liittyville tuotteille ja palveluille. Mikäli mainospaikka kiinnostaa sinua, ota yhteyttä. Lue lisää.)

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

(Pakollinen, mutta vain etunimi julkaistaan.)

(Pakollinen. Ei julkaista.)