PÄÄTOIMITTAJALTA

Mainos
MARJA KASANEN KUVA STUDIO ADESSA | 16.9.2015 | KOLLEGA.FI
Virtaa työhön

Välillä väsyttää ja stressaa eikä mikään tahdo onnistua. Silloin tekisi mieli heittää hanskat tiskiin ja luovuttaa. Vaan harva meistä loppujen lopuksi tekee niin, sillä useimmiten löydämme tarvittavat voimavarat, joiden avulla saamme tehtävät suoritettua. Meistä kaikista löytyy – ainakin jossain määrin – sitkeyttä, itseluottamusta, toiveikkuutta ja optimismia. Nämä kaikki ovat tärkeitä ominaisuuksia, sillä niistä muodostuu henkinen kuntomme eli juuri se, minkä avulla jaksamme. Henkistä kuntoaan kannattaa treenata ja kohentaa aivan kuten fyysistäkin kuntoa – palautumista unohtamatta.

Henkistä kuntoa eli psykologista pääomaa käsitellään laajasti lehtemme artikkelissa, johon olemme haastatelleet työhyvinvoinnin asiantuntijaa ja filosofian tohtoria Marja-Liisa Mankaa. Henkilö, jolla on psykologista pääomaa, suhtautuu asioihin myönteisesti, jaksaa työssään paremmin ja sopeutuu muutoksiin. Hyvä henkinen kunto suojaa myös stressin negatiivisilta vaikutuksilta. Myöskään huvittelua ei saa unohtaa, sillä elämässä pitää olla muutakin kuin puurtamista, Manka muistuttaa.

Tasapainon avaimet -palstalla perehdytään reagointitapoihin ja niiden tunnistamiseen. Reagointitapoja on kolme: ajattelu, toiminta ja tunne, ja ne poikkeavat täysin toisistaan. Reagointitapojen erilaisuuden ymmärtäminen helpottaa kanssakäymistä ja niiden tunnistaminen auttaa vähentämään stressiä, Carita Nyberg kertoo kolumnissaan.

Hyvinvointi-blogissa pohditaan lamaantunutta olotilaa. Joskus olo on täysin lamaantunut, vaikka tekemättömiä töitä olisi millä mitalla. Juuri silloin on aika viheltää peli poikki, sanoo Reija Skurnik kolumnissaan. Asioihin kannattaa ottaa etäisyyttä, sillä kun ne saa selkeytettyä omassa päässään, kaaos purkautuu ja töihin pääsee jälleen käsiksi.

Sana hallussa -palstalla perehdytään silpputyön maailmaan. Siihen törmää jokainen, joka nykypäivänä etsii töitä. Kautta aikojen ovat taiteilijat ja muut taivaanrannanmaalarit elättäneet itsensä milloin milläkin hanttihommilla, ja silpputyöt voivat olla varsin kiehtovia ja koukuttavia, Eeva Heinonen toteaa kolumnissaan.

Kirja-palstalla arvioidaan Marja-Liisa Mankan Stressikirja, joka liittyy myös pääartikkelimme aiheeseen.

Viime sunnuntaina päättyi lehtemme kilpailu, jossa kysyimme, koetko työssäsi stressiä ja miten palaudut siitä. Saimme lähes sata vastausta. Reilu enemmistö eli 79 % vastaajista sanoi kokevansa stressiä työssä, kun taas 21 % ilmoitti, ettei työ stressaa heitä lainkaan. Suosituimpia palautumiskeinoja olivat liikunta, luonnossa liikkuminen, lukeminen, lepääminen, ystävien tapaaminen ja harrastukset. Kilpailun palkinnon, Marja-Liisa Mankan kirjoittaman Stressikirjan, voitti Enni Ahlfors Salosta. Onnittelut Ennille ja kiitokset kaikille osallistujille!

Uusi kilpailu on jälleen käynnistynyt. Tällä kertaa kysymme, mikä motivoi sinua työssäsi? Kilpailun palkintona on Basam Booksin kustantama aikuisille tarkoitettu supersuosittu Mindfulness-värityskirja, jonka on kuvittanut Kirke Muhonen. Kirjoja on arvonnassa kaksin kappalein, joten kannattaa osallistua!

Uudet jutut ilmestyvät jälleen kahden viikon kuluttua keskiviikkona 30.9.

Toiveikasta työpäivää!

Marja Kasanen
päätoimittaja

Oliko artikkeli kiinnostava?

Mainos
Mainos
Tekstimainonnalla tavoitat lukijat!

Tämä mainospaikka tavoittaa lähes kaikki artikkelien ja kolumnien lukijat tehokkaasti.

Käytä tätä mainospaikkaa, kun

  • haluat erottua joukosta,
  • saavuttaa uutta yleisöä ja
  • saada asiasi helposti perille.

Kokeile nyt ja kysy tarjousta! Ota meihin yhteyttä osoitteessa: toimitus@kollega.fi.

Lisätietoja mainoksesta löydät: https://kollega.fi/mediatiedot/

(Tämä mainospaikka on varattu työelämään ja työhyvinvointiin liittyville tuotteille ja palveluille. Mikäli mainospaikka kiinnostaa sinua, ota yhteyttä. Lue lisää.)

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

(Pakollinen, mutta vain etunimi julkaistaan.)

(Pakollinen. Ei julkaista.)