KIRJABLOGI

Mainos
TEKSTI MARJA KASANEN | 16.9.2015 | KOLLEGA.FI
Stressistä ja voimavaroista

Stressi on nykyajan työelämässä lähes itsestäänselvyys. Kaikki stressi ei ole pahasta, mutta liiallisena se uuvuttaa ja kaventaa elämäämme. Stressin hallintaan on kuitenkin paljon keinoja, joita Marja-Liisa Mankan Stressikirja oivallisesti esittelee.

Stressistä on kirjoitettu paljon, mutta Mankan Stressikirja poikkeaa muista alan teoksista omakohtaisuudellaan, lämminhenkisyydellään ja ratkaisukeskeisyydellään. Marja-Liisa Mankan laaja tietämys aiheesta näkyy kirjassa. Se ei ole ihme, sillä ennen nykyistä uraansa työhyvinvoinnin asiantuntijana ja yrittäjänä Manka ehti toimia 11 vuotta Tampereen yliopiston työhyvinvoinnin professorina.

Stressikirja jakaantuu kahteen osaan. Ensimmäisessä osassa, joka kattaa kolmanneksen kirjasta, käsitellään stressiä tutkimusten, teorioiden ja mallien kautta ja alkuosa kiinnostanee etenkin alan opiskelijoita ja asiantuntijoita. Toinen osa puolestaan käsittelee kansanomaisesti ja monipuolisesti stressinhallinnan keinoja.

Stressinhallinnan keinot -osiossa perehdytään sekä työn että yksittäisen ihmisen voimavaroihin. Voimavarojen kasvattaminen on mahdollista organisaatiossa ja huomiota kiinnitetään esimerkiksi unelmatyöpaikan rakentamiseen, organisaatiokulttuuriin, johtamiseen, tunneälyyn ja voimaannuttamiseen.

Omien voimavarojen kasvattamisessa tärkeässä osassa on henkisen kunnon eli psykologisen pääoman vahvistaminen. Psykologinen pääoma jakaantuu neljään ulottuvuuteen: itseluottamukseen, toiveikkuuteen, sitkeyteen ja realistiseen optimismiin. Kaikkia näitä ominaisuuksia voi vahvistaa ja kirjassa annetaankin hyviä keinoja kehittää niitä.

Kirjan loppupuolella keskitytään monipuolisesti palautumiseen ja esitellään runsaasti keinoja voimien palauttamiseksi sekä työpaikalla että vapaa-ajalla. Osiossa paneudutaan mielen ja kehon palautumiskeinoihin ja käsitellään muun muassa luonnon ja tietoisuustaitojen merkitystä palautumisessa.

Kirjassa on paljon käytännön vinkkejä ja omakohtaisia tarinoita, jotka tekevät lukemisesta virkistävää. Uskottavuutta kirjaan tuo myös se, että Manka oli itse lähellä burn outia ja joutui pysähtymään tosiasioiden äärelle.

Kirja sopii hyvin esimiehille, jotka haluavat kehittää organisaation työhyvinvointia, sekä kaikille työssäkäyville, jotka haluavat vähentää stressiään ja lisätä voimavarojaan.

Kirjan nimi
Kustantaja
Painovuosi
Sivumärä
Hinta
Stressikirja – Mistä virtaa?
Talentum
2015
241 sivua
55 euroa

Jos pidit jutusta, klikkaa tykkää-nappia ja jaa artikkeli eteenpäin kavereillesi.

Oliko artikkeli kiinnostava?

Mainos
Mainos
Tekstimainonnalla tavoitat lukijat!

Tämä mainospaikka tavoittaa lähes kaikki artikkelien ja kolumnien lukijat tehokkaasti.

Käytä tätä mainospaikkaa, kun

  • haluat erottua joukosta,
  • saavuttaa uutta yleisöä ja
  • saada asiasi helposti perille.

Kokeile nyt ja kysy tarjousta! Ota meihin yhteyttä osoitteessa: toimitus@kollega.fi.

Lisätietoja mainoksesta löydät: https://kollega.fi/mediatiedot/

(Tämä mainospaikka on varattu työelämään ja työhyvinvointiin liittyville tuotteille ja palveluille. Mikäli mainospaikka kiinnostaa sinua, ota yhteyttä. Lue lisää.)

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

(Pakollinen, mutta vain etunimi julkaistaan.)

(Pakollinen. Ei julkaista.)