SANA HALLUSSA

Mainos
TEKSTI EEVA HEINONEN KUVA JOHANNA AMNELIN | 16.9.2015 | KOLLEGA.FI
Silpputyötä sijaiselle

Minulle on auennut uusi maailma. Siitä voin kiittää ystävääni, joka ystävällisesti otti minut sijaisekseen yläasteelle pariksi päiväksi. Kävin jo tutustumassa työpaikkaan viime viikolla ja maltan tuskin odottaa, miten minun kohta käy.

Eeva Heinonen on monitoiminainen, joka on työskennellyt mm. asiantuntijana palvelualalla. Sen lisäksi hän miettii maailman menoa ammattijärjestäjän ominaisuudessa.
Eeva Heinonen on monitoiminainen, joka on työskennellyt mm. asiantuntijana palvelualalla. Sen lisäksi hän miettii maailman menoa ammattijärjestäjän ominaisuudessa.

Toinen ystäväni järjesti minulle puuhaa tuttavansa yrityksessä, jossa tarvittiin tilapäisapua näppäräsormiselle Excelin käyttäjälle. Pääsin tutustumaan aivan uuteen maailmaan, uudelle toimialalle, jonne tarvittavat taulukot ovat kuitenkin ihan tuttua rutiinia. Oleellista olikin se täydellinen uusien näkökulmien ja ajatusten tsunami, joka äkkiseltään yllätti. On ihanaa olla mukana uusissa jutuissa.

Mielenkiintoista on ollut tutustua tarkemmin tähän silpputyön maailmaan, jota meille uutta työtä etsiville nyt tarjoillaan. En ole vielä tarkasti perehtynyt siihen, onko järkevämpää perustaa pikkuyritys tarjoamaan kaikkea laillisen liiketoiminnan alla olevaa osaamista vai käyttää uusia ”kevytyrittäjyys”- laskutuspalveluita. Ihan vanhanaikaisesti verokortilla tuntityönäkin voi näemmä tehdä erilaisia asioita.

Itse asiassa tämä on niin kiehtovaa ja koukuttavaa, että ajatus kokopäiväisestä palkkatyöstä alkaa vaikuttaa yhä tylsemmältä vaihtoehdolta. Toki se on ykkösprioriteetti vielä toistaiseksi, mutta ei tämä silpputyökään niin hullulta vaikuta. Vapaus lienee se, mikä siinä eniten houkuttaa. Voin ihan itse valita, mitä teen tänään, huomenna tai ensi viikolla. Tämä lienee aina ollut erilaisten ekstrahommien salaisuus.

Kautta maailman sivu kirjailijat, taiteilijat ja muut taivaanrannanmaalarit ovat elättäneet itsensä ja perheensä milloin milläkin hanttihommilla, joten mitään uutta tässä ei sinänsä ole. Ehkä minäkin voisin kokeilla tätä silputtua työelämää ja käyttää liikenevän ajan kirjoittamiseen ja muuhun harrastushommaan. Ainakin se näyttää pitävän virkeänä ja valppaana, kun pitää etsiskellä työtilaisuuksia. Jonkinlainen syvä tyytyväisyys kumpuaa, kun on löytänyt hyvän keikan ja tehnyt sen!

No, rahallisesti tämä ei kannata. Mutta tässä iässä kaikkea ei voi enää miettiä rahassa. Ja tässä iässä silpputyö myös saattaa olla se ainoa vaihtoehto työllistyä. Tärkeintä elämässä ei liene se, miten paljon mammonaa on saanut kasattua itselleen, vaan se, miten on aikansa käyttänyt. Oletko sinä käyttänyt aikasi hyvin?

Eeva Heinonen on työskennellyt asiantuntijana palvelualalla, minkä lisäksi hän toimii ammattijärjestäjänä ja luennoi aiheesta kansalaisopistoissa. Lue Heinosesta kertova juttu Monitoiminainen vauhdissa.

Jos tykkäsit jutusta, klikkaa tykkää-nappia ja jaa artikkeli eteenpäin kavereillesi.

Oliko artikkeli kiinnostava?

Mainos
Mainos
Tekstimainonnalla tavoitat lukijat!

Tämä mainospaikka tavoittaa lähes kaikki artikkelien ja kolumnien lukijat tehokkaasti.

Käytä tätä mainospaikkaa, kun

  • haluat erottua joukosta,
  • saavuttaa uutta yleisöä ja
  • saada asiasi helposti perille.

Kokeile nyt ja kysy tarjousta! Ota meihin yhteyttä osoitteessa: toimitus@kollega.fi.

Lisätietoja mainoksesta löydät: https://kollega.fi/mediatiedot/

(Tämä mainospaikka on varattu työelämään ja työhyvinvointiin liittyville tuotteille ja palveluille. Mikäli mainospaikka kiinnostaa sinua, ota yhteyttä. Lue lisää.)

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

(Pakollinen, mutta vain etunimi julkaistaan.)

(Pakollinen. Ei julkaista.)