HYVINVOINTI

Mainos
TEKSTI REIJA SKURNIK KUVA STUDIO TAPIO | 16.9.2015 | KOLLEGA.FI
Lamaantunut olotila

Joskus olo tuntuu täysin lamaantuneelta, vaikka tekemistä olisi millä mitalla. Ei saa otetta mistään, eikä millään tavalla, vaikka kuinka yrittäisi. Pitäisi tehdä sitä ja tätä ja tuota, mutta ei saa tehtyä sitäkään vähää. Tunne on tuttu varsinkin näin kesän jälkeen, kun kaikki syksyn haasteet taas vyöryvät päälle – ja niitä tuntuu olevan loputtomasti.

Reija Skurnik on vyöhyketerapeutti ja homeopaatti.
Reija Skurnik on vyöhyketerapeutti ja homeopaatti.

Silloin on aika viheltää peli poikki. Kannattaa rauhoittaa ensin mieli ja tehdä jotain ihan muuta. Tekemättömiä töitä ei pidä vääntää väkisin, sillä siitä ei yleensä seuraa hyvää jälkeä, oli kyseessä mikä tahansa homma. Joskus lamaantuminen voi myös kertoa siitä, että asia, joka pitäisi tehdä, ei ole vielä valmis toteutettavaksi.

Kun saa vähän etäisyyttä asioihin, voi alkaa pohtia, mikä tehtävä on tärkein ja aloittaa siitä. Asiat kannattaa ensin saada selkeytettyä omassa päässään, jolloin paine vähenee ja huomaa, ettei tilanne olekaan niin kaaosmainen. Kun saa langan päästä kiinni ja ensimmäisen työn alkuun, muutkin asiat ja projektit tulevat tehdyksi omalla painollaan.

Kannattaa antaa päässä olevan solmukohdan rauhassa purkautua ja luottaa, että kaikelle tekemiselle on oma aikansa ja paikkansa. Myös tekemättömien töiden luettelointi voi auttaa. Kun asiat ovat konkreettisesti paperilla tärkeysjärjestyksessä, päässä oleva sotku ja epäjärjestys haihtuvat. Tehtäviä on sitten kiva vetää yli, kun saa hommat hoidettua.

Suurin osa lamaantumisesta johtuu nimenomaan päässä olevasta kaaoksesta. Kehitä itsellesi oma tyyli purkaa kaaos ja luota siihen, että tehtäviin tarvittava aloitusvoima löytyy aina, kun sitä tarvitaan. Oikeaan aikaan suoritettu tehtävä onnistuu parhaiten.

Mieti, mistä huomenna aloittaisit. Vai vaatiiko joku asia huomiosi jo tänään? Laita tärkein ensimmäiseksi!

Kirjoittaja Reija Skurnik on vyöhyketerapeutti ja diplomihomeopaatti. Lisätietoja Skurnikista löydät osoitteesta www.skurnik.fi.

Jos pidit jutusta, klikkaa tykkää-nappia ja jaa artikkeli eteenpäin kavereillesi.

Oliko artikkeli kiinnostava?

Mainos
Mainos
Tekstimainonnalla tavoitat lukijat!

Tämä mainospaikka tavoittaa lähes kaikki artikkelien ja kolumnien lukijat tehokkaasti.

Käytä tätä mainospaikkaa, kun

  • haluat erottua joukosta,
  • saavuttaa uutta yleisöä ja
  • saada asiasi helposti perille.

Kokeile nyt ja kysy tarjousta! Ota meihin yhteyttä osoitteessa: toimitus@kollega.fi.

Lisätietoja mainoksesta löydät: https://kollega.fi/mediatiedot/

(Tämä mainospaikka on varattu työelämään ja työhyvinvointiin liittyville tuotteille ja palveluille. Mikäli mainospaikka kiinnostaa sinua, ota yhteyttä. Lue lisää.)

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

(Pakollinen, mutta vain etunimi julkaistaan.)

(Pakollinen. Ei julkaista.)