PÄÄTOIMITTAJALTA

Mainos
MARJA KASANEN KUVA ERKKI KASANEN | 5.8.2015 | KOLLEGA.FI
Vielä on kesää jäljellä

Suurimmalla osalla meistä lomakausi alkaa olla jo takanapäin. Kesä kuitenkin näyttää vasta alkaneen ja aurinkoiset päivät vihdoin koittaneen. Työhön orientoituminen onkin ollut tässä tilanteessa hiukan tavallista vaikeampaa. Mutta työnteosta huolimatta loppukesästä kannattaa ottaa kaikki irti. Elokuussa valoa riittää vielä pitkälle iltaan, ja liukumaa tai etätyötä kannattaa käyttää hyväkseen. Myöhemmin syksyn pimeydessä ehtii kyllä tehdä pitkää päivää.

Loman päättyminen ja töihin paluu nostattavat monenlaisia tunteita aina haikeudesta innostukseen. Loman jälkeen lievää ahdistusta aiheuttaa yleensä paluu aikatauluihin ja arjen vaatimuksiin, mutta toisaalta on kiva nähdä työkavereita ja päästä hommiin, psykologi Jarkko Rantanen sanoo lehtemme artikkelissa. Tunteet kertovat meille tärkeitä viestejä, joita kannattaa Rantasen mukaan kuunnella, ja töihin paluu on hyvä ajankohta tarkastella tehtäviensä mielekkyyttä uusin silmin.

Henkilöjutussa esittelemme flamencoa tanssivan Sanna Irannan, joka on sosiologi, meditaatio-ohjaaja ja yrittäjä. Aiemmin osa-aikaisissa projektitehtävissä työskennellyt Iranta löysi meditaation Aasian-matkallaan ja ryhtyi vuosi sitten yrittäjäksi toteuttaakseen elämäntehtäväänsä. Meditaatio-ohjaajan työn lisäksi erottamana osana Irannan elämään kuuluu flamenco, joka on sekä rakas harrastus että työ.

Coaching-palstalla etsitään keinoja arjen tehostamiseen. Aikaansaamisen tunne työssä lisää merkittävällä tavalla hyvinvointia, Sini Rantama kertoo kolumnissaan. Pienillä muutoksilla, kuten jäsentämällä, pilkkomalla, listoja tekemällä ja jaksottamalla voi saada ihmeitä aikaan omassa työssään.

Vierailija-blogissa kirjoittaa tällä kertaa Kirstiina Harju, joka käsittelee kolumnissaan toisenlaista johtamistapaa. Paljon puhutun palvelija-näkökulman sijaan Harju esittelee isännyyteen/emännyyteen perustuvaa johtamistapaa, jonka ytimessä ovat ihmissuhteet ja ihmisten innostaminen.

Elämä järjestykseen -palstalla tutkaillaan työympäristön merkitystä. Toimivat tilat tukevat työn kannalta olennaisia asioita kuten työssä viihtymistä ja oikeisiin asioihin keskittymistä, Sandy Talarmo sanoo. Lomatauon jälkeen on helpompi huomata, mikä on tarpeellista ja ilahduttavaa ja mikä taasen ei enää kuulu kuvaan.

Hyvinvointi-blogissa perehdytään kehoon, mieleen ja sieluun. Keho palvelee meitä pyyteettömästi, mieli kykenee uskomattomiin suorituksiin ja sielu on onnellinen, kun ravitsemme niitä viisaasti, Pirkko Tavaila kertoo kolumnissaan.

Viime sunnuntaina päättyi lehtemme kesäkilpailu, jossa kysyimme, näytetäänkö työpaikallasi tunteita ja miten siihen suhtaudutaan. Saimme yli 600 vastausta. 62 % vastaajista ilmoitti, että tunteita näytetään heidän työpaikallaan, kun taas 38 % ilmoitti päinvastaista. Suurimmassa osassa työpaikoista tunteiden näyttämiseen suhtauduttiin myönteisesti ja ymmärtäväisesti, kun taas vähemmistönä olleissa työpaikoissa oltiin asialinjalla, pidättyväisiä ja tunteiden näyttämiseen suhtauduttiin kielteisesti. Kilpailun palkinnon, Aarikan tyylikkään Palko-pöytäliinan, voitti Maria Hirvonen Kuopiosta. Onnittelut Marialle ja kiitokset kaikille osallistujille!

Uusi kilpailumme on pyörähtänyt käyntiin. Tällä kertaa kysymme, koetko työssäsi stressiä ja millä keinoilla palaudut siitä? Kilpailun palkintona on Talentumin kustantama Marja-Liisa Mankan kirjoittama Stressikirja – Mistä virtaa? Palkinnon arvo 55 euroa. Kannattaa osallistua!

Uudet jutut ilmestyvät jälleen kahden viikon kuluttua keskiviikkona 19.8.

Aurinkoista työpäivää!

Marja Kasanen
päätoimittaja

Oliko artikkeli kiinnostava?

Mainos
Mainos
Tekstimainonnalla tavoitat lukijat!

Tämä mainospaikka tavoittaa lähes kaikki artikkelien ja kolumnien lukijat tehokkaasti.

Käytä tätä mainospaikkaa, kun

  • haluat erottua joukosta,
  • saavuttaa uutta yleisöä ja
  • saada asiasi helposti perille.

Kokeile nyt ja kysy tarjousta! Ota meihin yhteyttä osoitteessa: toimitus@kollega.fi.

Lisätietoja mainoksesta löydät: https://kollega.fi/mediatiedot/

(Tämä mainospaikka on varattu työelämään ja työhyvinvointiin liittyville tuotteille ja palveluille. Mikäli mainospaikka kiinnostaa sinua, ota yhteyttä. Lue lisää.)

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

(Pakollinen, mutta vain etunimi julkaistaan.)

(Pakollinen. Ei julkaista.)