PÄÄTOIMITTAJALTA

Mainos
MARJA KASANEN KUVA ERKKI KASANEN | 19.8.2015 | KOLLEGA.FI
Ihan fiiliksissä

Ilo, riemu ja onnellisuus ovat tunteita, joita jokainen meistä haluaa tuntea. Tunteet ovat sekä ihania että välillä myös kamalia, mutta ilman niitä elämä olisi todella tylsää. Tunteiden mahtavasta vaikutuksesta sain itsekin muistutuksen, kun menestyin äskettäin oman golfseurani kilpailussa. Hyvä fiilis säilyi pitkään ja antoi potkua myös työntekoon. Hyvät tunteet ikään kuin kertaantuvat – ja silloin niistä kannattaa nauttia.

Tunteet ovat mukana kaikessa toiminnassamme ja vaikuttavat sekä terveyteemme että elämänlaatuumme, todetaan myös lehtemme artikkelissa. Koemme yleensä enemmän positiivisia kuin negatiivisia tunteita, mutta emme vain kiinnitä siihen huomiota, psykologi Jarkko Rantanen sanoo. Jos haluamme enemmän iloa elämään, myönteisiä tunteita on alettava tarkkailla tietoisemmin.

Tasapainon avaimet -palstalla käsitellään palautteen antamisen vaikeutta työelämässä. Palautteen antoa ja sen vastaanottamista sotkevat usein kompastuskivet eli pelkomallit, jotka ilmestyvät tiellemme stressitilanteessa. Palautteen anto vaatiikin toisen huomioon ottamisen ja arvostamisen lisäksi myös kompastuskivien tunnistamista, Carita Nyberg kertoo kolumnissaan.

Johtajuuden ytimessä -palstalla pohditaan vallankäyttöä. Piilovalta kätkeytyy virallisen johtamisen ulkopuolelle eikä tällainen valta kestä päivänvaloa lain saatikka moraalin näkökulmasta. Kolumnissaan Annu Palmu peräänkuuluttaa raskaan sarjan muutoksia vallankäyttämisen tapoihin.

Sana hallussa -palstalla syvennytään työttömyyden taitoon. Työpaikan menetys on aina henkilökohtainen loukkaus, olipa syy mikä tahansa. Työttömänä oleminen on kokopäivätyötä viranomaiskäynteineen ja työnhakuineen, eikä yhtään kiveä pidä jättää kääntämättä piilotyöpaikan toivossa, Eeva Heinonen kirjoittaa kolumnissaan.

Vierailija-blogissa kirjoittaa tällä kertaa työnohjaaja ja valmentaja Terhi Lavonen, joka pohtii läsnäolon tärkeyttä. Läsnäoleva ihminen kykenee yhtälailla olemaan yksin omien ajatustensa kanssa kuin kohtaamaan toisen kiireettömästi. Jokainen pysähtyminen on mahdollisuus, Lavonen sanoo.

Olethan muistanut osallistua kilpailuumme, jossa kysymme, koetko työssäsi stressiä ja millä keinoin palaudut siitä? Palkintona on Talentumin kustantama Marja-Liisa Mankan kirjoittama Stressikirja. Vastausaikaa on 13.9. saakka.

Uudet jutut ilmestyvät jälleen kahden viikon kuluttua keskiviikkona 2. syyskuuta.

Iloista työpäivää!

Marja Kasanen
päätoimittaja

Oliko artikkeli kiinnostava?

Mainos
Mainos
Tekstimainonnalla tavoitat lukijat!

Tämä mainospaikka tavoittaa lähes kaikki artikkelien ja kolumnien lukijat tehokkaasti.

Käytä tätä mainospaikkaa, kun

  • haluat erottua joukosta,
  • saavuttaa uutta yleisöä ja
  • saada asiasi helposti perille.

Kokeile nyt ja kysy tarjousta! Ota meihin yhteyttä osoitteessa: toimitus@kollega.fi.

Lisätietoja mainoksesta löydät: https://kollega.fi/mediatiedot/

(Tämä mainospaikka on varattu työelämään ja työhyvinvointiin liittyville tuotteille ja palveluille. Mikäli mainospaikka kiinnostaa sinua, ota yhteyttä. Lue lisää.)

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

(Pakollinen, mutta vain etunimi julkaistaan.)

(Pakollinen. Ei julkaista.)