VIERAILIJA

Mainos
TEKSTI KRISTIINA HARJU KUVA ANNIINA SALMINEN | 3.6.2015 | KOLLEGA.FI
Optimismi kannattaa

Kirjauduin äsken Veikkauksen tililleni. Minulla on Ikirivi, on ollut jo monta vuotta. Tällä kertaa yksi oikein. Okei, ehkä ensi viikolla tulisi voitto – vaikkapa päävoitto!

Monia ärsyttää positiivisuuden viljely. Että kaikesta on löydettävä hyvää, silloinkin, kun sitä ei kerta kaikkiaan huolien ja epäonnen keskeltä erota. Minustakin se on monesti naiivia. Ihan kuin sulkisi silmät maailman varjopuolelta. Totta, eivät ongelmat mihinkään katoa sillä, että keskitymme tuijottamaan aurinkoon, näkemään vain kivoja juttuja. Pahimmillaan sokeudumme ylenpalttisessa valontuijottelussa ja kykymme ryhtyä viankorjaushommiin hiipuu.

Kristiina Harju on orgnaisaatiokonsultti ja coach.
Kristiina Harju on orgnaisaatiokonsultti ja coach.

Positiivisuuden ”kehittyneempi” muoto on optimismi: valmius katsoa kohti vaikeuksia ja vaaroja sekä samanaikaisesti luottaa siihen, että hyvä voi toteutua. Että elämä voi kehittyä paremmaksi.

Optimismin vihollinen ei ole niinkään pessimismi vaan sen seuraus, passivismi. Että ei kannata tehdä mitään, kun mikään ei tuota mitään, ainakaan hyvää. Optimismi on aktiivinen tapa olla ja se johtaa vääjäämättä toimintaan. Optimismin sysäysenergia on toivo.

Ihminen, joka on toiveikas (eli jolle toivo on elämänasenne), kykenee mielikuvittelemaan, millaista hyvä elämä voi olla. Hän näkee, mitä lisäarvoa pinnistely paremman olomuodon ja/tai olosuhteiden hyväksi tuottaa. Samalla hän tulee luoneeksi skenaarion, reittisuunnitelman, miten tuon hyvän saa muuntumaan ajatuksesta todellisuudeksi. Aivot toimivat näin.

Kun haluamme elämäämme uutta, liikkeellelähtöön tarvitaan optimismia, luottamusta hyvän mahdollisuuteen. Ei tarvita kritiikitöntä uskoa, että kaikki onnistuu. Ei ole edes hyväksi tuijottaa vain myönteisiä asioita ja samalla sysätä syrjään ikävät tosiasiat. Tarvitaan uteliaan, avaran ihmisen katsantoa. Luottamustakaan ei tarvita välttämättä tankillista, lusikallinenkin voi riittää. Sen verran, että eteenpäin vievä toiminta käynnistyy.

Kristiina Harju on organisaatiokonsultti ja kansainvälisesti sertifioitu coach. Lisätietoja Harjusta ja hänen yrityksestään Harju Consulting Oy:stä löydät osoitteesta www.kristiinaharju.fi

Jos pidit jutusta, klikkaa tykkää-nappia ja jaa artikkeli eteenpäin kavereillesi.

Oliko artikkeli kiinnostava?

Mainos
Mainos
Tue esihenkilöitä ja projektipäälliköitä, moninkertaista hyöty ja säästö!

Haluatteko tukea esihenkilöiden tai projektipäälliköiden kehittymistä muiden ja itsensä johtamisessa? Kaipaatteko uusia näkökulmia muista organisaatioista tai vahvistusta valmentavan johtamisen taidoissa? Onko teillä roolissaan uusia henkilöitä?

Coachausryhmät ovat innostava tapa kehittyä. Esinhenkilöille ja projektipäälliköille tarkoitetetut etäryhmät käynnistyvät tammikuussa 2022.

Black Weekin innoittamana saman organisaation toinen etäryhmään osallistuja saa -10 %:n alennuksen ja kolmas osallistuja -20 %:n alennuksen. Tarjous on voimassa 30.11.2021 asti.

Ryhmässä (jossa max 6 henkilöä)

  • saa coachausta omissa tavoitteissaan
  • pääsee sparraamaan muita
  • kehittyy valmentavan johtamisen taidoissa.

Ryhmiä myös uusille esihenkilöille ja projektipäälliköille.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen: https://www.laurasundell.fi/

Laura Sundell, sertifoitu business coach, DI

laura@laurasundell.fi  +358 45 657 9608

(Tämä mainospaikka on varattu työelämään ja työhyvinvointiin liittyville tuotteille ja palveluille. Mikäli mainospaikka kiinnostaa sinua, ota yhteyttä. Lue lisää.)

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

(Pakollinen, mutta vain etunimi julkaistaan.)

(Pakollinen. Ei julkaista.)