HYVINVOINTI

Mainos
TEKSTI PIRKKO TAVAILA KUVA EMILIA RAUNIO | 17.6.2015 | KOLLEGA.FI
Olet tärkeä ja arvostettu

Ihmisen todellisen luonteen näkee siitä, miten hän kohtelee niitä kanssakulkijoita, joista ei voi itse hyötyä millään tavoin. Lisäksi suhtautuminen muihin paljastaa sen, miten suhtaudumme itseemme. Jos arvostaa jokaista kohtaamaansa ihmistä, arvostaa myös itseään. Vain sellaista voi antaa, mitä itsellä jo on. Itseään arvostava saa hyvää kohtelua kaikkialla missä kulkee.

Jokainen meistä haluaa tuntea olevansa tärkeä ja arvostettu – elämänsä alusta loppuun asti.

Pirkko Tavaila on kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin keskittynyt health coach.
Pirkko Tavaila on kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin keskittynyt health coach.

Voimme olla terveen itsenäisiä ja itseriittoisia, mutta siitä huolimatta kaipaamme hyväksyvää palautetta muilta. Maailmassa on lähes kahdeksan miljardia ihmistä. Se on vihje siitä, että meidän on tarkoitus kulkea ja kehittyä yhdessä. Olemme toistemme enkeleitä, mankeleita, opettajia ja peilejä. Yksin ei voi jalostua kovin pitkälle. Kehitys vaatii lähimmäisten tarjoamaa haastetta aivan kuten lihakset, jotka kasvavat vain, jos saavat riittävää vastusta säännöllisesti. Ihmissuhteet eivät aina ole helppoja, mutta ne ovat helpompia, kun oma asenne on oikea.

Sitä niittää mitä kylvää. Syyn ja seurauksen lakia ei voi kiertää, mutta onneksi se on yhtä suotuisa kaikille. Saamme sitä mitä annamme ja sitä mitä olemme. Jos olen kohtelias, saan osakseni kohteliasta käytöstä. Jos hymyilen, myös minulle hymyillään. Pienet poikkeamat kuuluvat kuvaan, eli satunnaisesta hapaannaamasta ei tarvitse välittää. Tiedosta, että hänellä on paha olla ja yritä löytää itsestäsi myötätunto lähimmäistä kohtaan. Huonosti käyttäytyvien ihmisten keskellä on tärkeää olla vajoamatta samalle tasolle. On viisainta pysyä omassa vahvuudessaan, koska vain siten voi pitää oman todellisuutensa positiivisena.

Voitamme ja häviämme asenteemme mukaan. Oikealla asenteella elämä sujuu. Omaksumamme asenne – oli se sitten hyvä tai huono – peilautuu takaisin itseemme. Jos haluaa nauttia luotettavista yhteistyökumppaneista, ystävällisestä palvelusta ja hymyilevistä vastaantulijoista, on itse tehtävä aloite. Niin metsä vastaa kuin sinne huudetaan.

Tämä on ikiaikainen totuus: Jos muutat asennettasi, muutat elämäsi. Positiivisesta asenteesta seuraa se, että elämästä tulee helpompaa. Selvität satunnaiset haasteet entistä kevyemmin. Asiat järjestyvät. Jos asenteesi on jo valmiiksi hyvä, reivaa sitä entistä paremmaksi niin huomaat, kuinka elämä tuntuu entistäkin tyydyttävämmältä.

Ota vastaan 30 päivän haaste: Kohtele seuraavan kuukauden ajan joka ikistä lähimmäistä arvostavasti. Ole kohtelias kauppojen ja ravintoloiden asiakaspalvelijoille, hymyile satunnaiselle vastaantulijalle, joka katsoo silmiin ja tervehdi bussinkuljettajaa. Kannusta ja näe hyvää myös niissä, joita olet aiemmin arvostellut. On tärkeää, ettet tee poikkeusta kenenkään kohdalla. Jokainen ansaitsee sen, että tuntee olevansa tärkeä ja arvostettu. Jokainen ihminen on pohjimmiltaan täsmälleen yhtä arvokas, näyttipä ulkoinen olemus miltä tahansa. Kuukauden kuluessa sinun tapasi kohdata toinen ihminen on muuttunut ja uudesta asenteestasi on tullut tapa. Ja koska niitämme sitä mitä kylvämme, loppukesä sujuu aurinkoisissa merkeissä silloinkin, kun sadekuuro yllättää.

EatBeNow.com-sivustolta löydät lisävinkkejä ja reseptejä hyvään elämään. Voit myös tilata kerran kuukaudessa ilmestyvän suomenkielisen uutiskirjeen osoitteesta pirkko@eatbenow.com.

Jos pidit jutusta, klikkaa tykkää-nappia ja jaa artikkeli eteenpäin kavereillesi.

Oliko artikkeli kiinnostava?

Mainos
Mainos
Tervetuloa TerveysSummitiin!

Tiesitkö, että TerveysSummit on Suomen suurin terveystapahtuma? Se tuo kokonaisvaltaisen terveyden kovimmat asiantuntijat katsottavaksesi netin välityksellä - ja voit osallistua tapahtumaan ilmaiseksi tietokoneeltasi, tabletiltasi tai vaikka kännykältäsi mistä päin Suomea tahansa!
TerveysSummit koostuu sarjasta terveysaiheisia luentoja ja haastatteluja, jotka julkaistaan verkossa 25.3. – 31.3. Jokainen haastatteluvideo on syväsukellus aiheeseen huippuasiantuntijan johdatuksella - tällaista et löydä muualta!
Voit katsoa tapahtuman haastatteluita ilmaiseksi 24 tunnin ajan julkaisusta (kunhan ilmoittaudut mukaan!) tai VIP-passilaisena rajattomasti koko vuoden. Rekisteröidy jo tänään - se ei maksa mitään eikä sido sinua mihinkään. Ilmoittaudu heti osoitteessa https://terveyssummit.fi/ts/30/
P.S.
Jos et vielä tunne tapahtumaa, käy kurkkaamassa yksi viime vuoden helmistä, lääkäri Olli Sovijärven haastattelu stressin biohakkeroinnista
https://terveyssummit.fi/stressin-biohakkerointi/ts/30.

(Tämä mainospaikka on varattu työelämään ja työhyvinvointiin liittyville tuotteille ja palveluille. Mikäli mainospaikka kiinnostaa sinua, ota yhteyttä. Lue lisää.)

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

(Pakollinen, mutta vain etunimi julkaistaan.)

(Pakollinen. Ei julkaista.)