PÄÄTOIMITTAJALTA

Mainos
MARJA KASANEN KUVA STUDIO ADESSA | 3.6.2015 | KOLLEGA.FI
Kepeyttä arkeen

Tähän aikaan vuodesta useilla meistä alkaa olla takki tyhjänä. Kauan odotettu kesäloma siintää mielessä ja moni laskee jo päiviä sen alkamiseen. Töitä tehdäänkin loma mielessä, jotta jaksetaan taas seuraavaan etappiin. Lomia on kuitenkin suhteellisen harvoin, joten eikö olisi fiksumpaa tehdä arjesta hauskempaa. Totinen puurtaminen vie voimat paljon nopeammin kuin kepeällä mielellä työskentely. Pienetkin asiat, kuten kahvitauko kiireen keskellä tai lyhyt jutustelu kivan työkaverin kanssa, nostavat mielialaa ja antavat energiaa. Kun pieniä mukavia asioita ripottelee työn lomaan joka päivä, arki kevenee kummasti.

Ilotonta puurtamista pohditaan myös Tasapainon avaimet -palstalla. Ilon esteenä ovat yleensä liika tunnollisuus tai kiireen tunne, Carita Nyberg sanoo kolumnissaan. Marttyyrius ja kärsimättömyys ottavat helposti vallan hektisessä arjessa. Jokainen on kuitenkin vastuussa elämästään ja ratkaisun avaimet löytyvät parhaiten omasta asennoitumisesta.

Henkilöjutussa esittelemme Hanna Jensenin, joka on palkittu toimittaja, kirjailija ja bloggaaja. Jensen on kirjoittanut lukuisiin suomalaisiin lehtiin ja tullut tunnetuksi myös tarinallisista ruokajutuistaan. Kotitoimistossa työskentelevä Jensen on kurinalainen kirjoittaja, joka nauttii tekstin rakentamisesta ja yksityiskohtien hiomisesta. Joogaa ja lukemista harrastava Jensen arvostaa mielenrauhaa ja pitää ohjenuoranaan hyväntuulisuuden säilyttämistä arjessa.

Johtajuuden ytimessä -palstalla käsitellään uudistumisen haasteita. Organisaatiot muuttuvat ja vaativat ihmisiltä jatkuvasti vanhasta poisoppimista. Eilisen osaaminen ei enää kelpaa, mikä aiheuttaa paljon ahdistusta. Uudistuminen vaatiikin esimieheltä taitoa toimia inhimillisesti ja ihmisiä kunnioittaen, Annu Palmu muistuttaa kolumnissaan.

Sana hallussa -palstalla ihmetellään keskittymiskyvyn katoavaisuutta. Olemme levottomia ja stressaantuneita, emme kuuntele, emmekä keskity. Kaikki pitää pystyä tiivistämään 140 merkkiin nyt ja heti. Vai voisiko tvittaamatta jättäminen ollakin strateginen valinta, joka auttaisi keskittymään itse asiaan, Eeva Heinonen kysyy kolumnissaan.

Vierailija-blogissa kirjoittaa tällä kertaa Kristiina Harju, joka pohtii optimismin voimaa. Kun haluamme elämäämme uutta, liikkeellelähtöön tarvitaan optimismia. Kun ihminen kykenee kuvittelemaan, millaista hyvä elämä on, hän tulee samalla luoneeksi suunnitelman, jolla ajatuksesta tehdään todellisuutta.

Olethan muistanut osallistua kilpailuumme, jossa kysymme, hoidatko työasioita myös kesälomasi aikana, ja kuinka paljon? Kannattaa osallistua, sillä arvomme vastaajien kesken Atenan kustantaman Linus Jonkmanin suositun kirjan Introvertit. Vastausaikaa 14.6. saakka.

Kevätkauden viimeiset jutut ilmestyvät kahden viikon kuluttua keskiviikkona 17.6.

Iloista työpäivää!

Marja Kasanen
päätoimittaja

Oliko artikkeli kiinnostava?

Mainos
Mainos
Tekstimainonnalla tavoitat lukijat!

Tämä mainospaikka tavoittaa lähes kaikki artikkelien ja kolumnien lukijat tehokkaasti.

Käytä tätä mainospaikkaa, kun

  • haluat erottua joukosta,
  • saavuttaa uutta yleisöä ja
  • saada asiasi helposti perille.

Kokeile nyt ja kysy tarjousta! Ota meihin yhteyttä osoitteessa: toimitus@kollega.fi.

Lisätietoja mainoksesta löydät: https://kollega.fi/mediatiedot/

(Tämä mainospaikka on varattu työelämään ja työhyvinvointiin liittyville tuotteille ja palveluille. Mikäli mainospaikka kiinnostaa sinua, ota yhteyttä. Lue lisää.)

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

(Pakollinen, mutta vain etunimi julkaistaan.)

(Pakollinen. Ei julkaista.)