COACHING

Mainos
TEKSTI LEENA RAUTIAINEN KUVA JANNE NIKKARINEN | 17.6.2015 | KOLLEGA.FI
Coachingissa kaikki oppivat

Alkukesä on kihelmöivää aikaa. Mieli haikailee jo lomatunnelmiin samalla, kun monet työasiat vaativat vielä loppurutistusta. Lomaa ennen on myös hyvä pysähtyä hetkeksi arvioimaan päättyvää työkautta. Missä onnistuin, missä on parantamisen varaa ja mitä mahdollisesti opin?

Leena Rautiainen on coach, työnohjaaja ja valmentaja, joka nauttii ihmisten innostamisesta ja rohkaisemisesta.
Leena Rautiainen on coach, työnohjaaja ja valmentaja, joka nauttii ihmisten innostamisesta ja rohkaisemisesta.

Moni pitää coachaamista lähinnä opettamisena, vaikka kyse on ennen kaikkea vuorovaikutussuhteesta. Huolimatta siitä, että keskustelut ovat tavoitteellisia ja roolijako selvä, suhde on molemminpuolinen. Toimivassa valmennussuhteessa kaikki osapuolet oppivat. Seuraavassa kolme tarinaa valmennettavistani, joilta olen oppinut arvokkaita asioita.

Rehellisyyttä ja rohkeutta

Valmennukseeni tullut Jenny oli saanut tiimiltään vinkkejä omiksi kehittymiskohteikseen.

Tiimi toivoi esimieheltään aktiivisempaa vuorovaikutusta ja small talkia. Vaikka tämä ei ollut Jennille luonnostaan helppoa, hän teki työtä kehittyäkseen ja osallistui valmennusryhmän keskusteluihin esimerkillisen aktiivisesti. Hänen ratki rehelliset pohdintansa omien pelkojen kohtaamisesta antoivat mallia koko ryhmälle. Tämän lisäksi hän yllätti oman työyhteisönsä pitämällä sille hyvin valmistellun, yhtä aikaa hauskan ja koskettavan puheen omasta valmennuskokemuksestaan.

Jenniltä opin rehellisyyttä ja rohkeutta kohdata omia pelkojaan.

Sinnikkyyttä ja toiveikkuutta

Jonkin aikaa esimiehenä toiminut Minna alkoi uupua, kun hänen hienot ja kunnianhimoiset ehdotuksensa uusista yhteisistä työtavoista eivät edenneet toivotusti. Työpaikan aiempien tapahtumien seurauksena työyhteisön jäsenet pitivät Minnan toimintaa määräilynä ja epäluottamuksen osoituksena. Uutterat ratkaisuyritykset ja vilpitön neuvojen kyseleminenkään eivät avanneet pitkälle edennyttä vastakkainasettelua.

Minna kutsui yhteisön koolle ja kysyi, missä on menty vikaan ja mitä pitäisi tehdä luottamuksen palauttamiseksi. Sovelsimme tilanteen ratkomisessa työyhteisösovittelun käytäntöjä. Koko päivän kestäneessä yhteistapaamisessa Minna otti vastaan rankkojakin syytöksiä toiminnastaan asiallisesti ja provosoitumatta. Työntekijät näkivät, että esimies ottaa heidät tosissaan. Pitkään vaikeana pysynyt ilmapiiri alkoi kohentua. Minna ja työyhteisön jäsenet jatkavat yhteistuumin työnteon mallin kehittämistä heti lomien jälkeen.

Minnalta opin sinnikkyyttä ja toiveikkuutta katsoa eteenpäin vaikeissakin tilanteissa.

Aitoutta ja sisäistä viisautta

Hiljattain esimiesasemaan edennyt Krista etsi itselleen sopivaa johtajamallia. Mieltä kuormittivat kokemukset etäisistä ja ikävistä esimiehistä, jotka eivät osanneet antaa tukeaan. Palasimme kysymykseen useampaankin otteeseen coachingprosessin edetessä, ja malleja alkoi vähitellen löytyä.

Löytyi poliitikko, jonka lehmänhermot ja positiivisuus puhutteli. Löytyi kollega, joka kykenee johdonmukaiseen työskentelyyn poukkoilunkin keskellä, ja entinen esimies, joka aina ilahtuu kohtaamisesta. Johtajamalli kirkastui myös havainnoimalla, millainen johtajuus ei toimi: ongelmien peittely tai kaikkien kaverina esiintyminen vie tuhoon.

Minua puhutteli kuitenkin eniten Kristan oivallus: ”Entä jos en tarvitsekaan johtajan mallia, vaan rakennan itse oman johtajuuteni tähänastisen elämänkokemukseni pohjalta. Teen sen sydämestäni ja lupaa kyselemättä.”

Kristalta opin aitoutta ja sisäistä viisautta. Hän myös osoitti todeksi vanhan itämaisen viisauden: Opettaja saapuu, kun oppilas on valmis. Oppiminen alkaa, kun opettaja poistuu.

Leena Rautiainen on coach, työnohjaaja ja valmentaja. Lisätietoja Rautiaisesta löydät osoitteesta https://www.valmennustaloviritys.fi/. Lue myös Rautiaisesta aiemmin julkaistu juttu Kanssakulkijaksi kasvanut.

Jos pidit jutusta, klikkaa tykkää-nappia ja jaa artikkeli eteenpäin kavereillesi.

Oliko artikkeli kiinnostava?

Mainos
Mainos
Tekstimainonnalla tavoitat lukijat!

Tämä mainospaikka tavoittaa lähes kaikki artikkelien ja kolumnien lukijat tehokkaasti.

Käytä tätä mainospaikkaa, kun

  • haluat erottua joukosta,
  • saavuttaa uutta yleisöä ja
  • saada asiasi helposti perille.

Kokeile nyt ja kysy tarjousta! Ota meihin yhteyttä osoitteessa: toimitus@kollega.fi.

Lisätietoja mainoksesta löydät: https://kollega.fi/mediatiedot/

(Tämä mainospaikka on varattu työelämään ja työhyvinvointiin liittyville tuotteille ja palveluille. Mikäli mainospaikka kiinnostaa sinua, ota yhteyttä. Lue lisää.)

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

(Pakollinen, mutta vain etunimi julkaistaan.)

(Pakollinen. Ei julkaista.)