PÄÄTOIMITTAJALTA

Mainos
MARJA KASANEN KUVA STUDIO ADESSA | 20.5.2015 | KOLLEGA.FI
Hiljaiset valokeilaan

Hiljaiset perivät maan, sanottiin ennen. Nykyaikana tuntuu olevan päinvastoin – itseään parhaiten esille tuovat ja verbaaliset tyypit saavat kaiken, etenkin työelämässä. Syrjään vetäytyvät introvertit eivät sovi nykymuottiin, jossa arvostetaan sosiaalisia taitoja ja itsensä brändäystä. Omissa oloissaan pysyttelevät introvertit ovat kuitenkin niitä, jotka tekevät, mieluummin kuin puhuvat – ja tulosta syntyy. Olisi jo korkea aika nostaa introverttien persoonallisuuspiirteet yhtä suureen arvoon kuin ekstroverttien piirteet, sillä molemmilla on paikkansa ja molempia tarvitaan.

Introverttien ja vähän ekstroverttienkin ominaisuuksiin perehdytään tarkemmin lehtemme pääjutussa, johon olemme haastatelleet psykologi Juha Sandbergia. Introvertit ovat usein väärinymmärrettyjä työelämässä, sillä hiljaisuus tulkitaan, ettei ihmisellä ole mitään sanottavaa. Vähäpuheisuus ja syrjäänvetäytyminen johtuvat kuitenkin siitä, että introvertti haluaa pohtia asioita perinpohjaisesti, ennen kuin tuo julki mielipiteensä, Sandberg oikoo.

Coaching-palstalla etsitään ilonaiheita elämään. Kiireessä huomio kiinnittyy yleensä vain asioiden suorittamiseen ja iloa tuottavat asiat saattavat jäädä huomaamatta, Sini Rantama sanoo. Ilon saaminen elämään on mahdollista, mutta se vaatii päätöstä tehdä asioita eri tavalla.

Työelämän psykologiaa -palstalla käsitellään manipulointia, jonka uhriksi kuka tahansa voi joutua. Manipuloinnissa keskeistä on osapuolten epätasa-arvo ja uhriksi joutuneen aseettomuus tilanteessa, Hannele Allonen selvittää. Manipuloinnin voi katkaista, mutta siihen tarvitaan koko työyhteisön voimat.

Elämä järjestykseen -palstalla pohditaan, miten tekemättömien töiden sitomaa energiaa voisi vapauttaa. Pientäkin hommaa voi tuskailla viikkoja ja kuukausia, ja mitä pidempään tekemistä lykkää, sitä suuremmalta se alkaa tuntua, Sandy Talarmo toteaa kolumnissaan.

Hyvinvointi-blogissa puhutaan energiatason nostamisesta ja mielialan kohottamisesta. Ajatus saa aikaan tunteen ja tunne vaikuttaa energiaamme, Pirkko Tavaila sanoo. Mieli on vaiennettava etenkin silloin, jos sen lempipuuhaa on itsensä mollaaminen ja kiinnittää sen sijaan huomiota hyviin asioihin.

Kirjapalstalla arvioimme Linus Jonkamanin kirjan Introvertit, joka liittyy lehtemme pääartikkelin aiheeseen.

Viime sunnuntaina päättyi lehtemme kilpailu, jossa kysyimme, onko työpaikallasi hankalia tyyppejä ja kuinka selviydyt heidän kanssaan. Kyselyyn osallistui toistasataa vastaajaa. 60 prosenttia vastanneista ilmoitti työpaikallaan olevan hankalia tyyppejä kun taas 40 prosentilla ei niitä onnekseen ollut. Hyväksi havaittuja keinoja selviytyä hankalien tyyppien kanssa oli välttää heitä, pysyä asialinjalla, olla välittämättä heidän jutuistaan, suhtautua heihin rauhallisesti ja olla menemättä mukaan heidän juttuihinsa. Kilpailun palkinnon, Gummeruksen kustantaman Frank Martelan Valonöörit-kirjan voitti Karri Kaisla Kokemäeltä. Onnittelut Karrille ja kiitokset kaikille osallistujille!

Uusi kilpailu on jo käynnistynyt. Tällä kertaa kysymme, hoidatko työasioita myös kesälomasi aikana, ja kuinka paljon? Kilpailun palkintona arvomme vastaajien kesken Atenan kustantaman Linus Jonkmanin kirjan Introvertit, jonka arvo on noin 30 euroa. Kannattaa osallistua!

Uudet jutut ilmestyvät jälleen kahden viikon kuluttua keskiviikkona 3.6. Sitä ennen julkaisemme kuun vaihteessa kesäkuun energiakuvan.

Sujuvaa työpäivää!

Marja Kasanen
päätoimittaja

Oliko artikkeli kiinnostava?

Mainos
Mainos
Tekstimainonnalla tavoitat lukijat!

Tämä mainospaikka tavoittaa lähes kaikki artikkelien ja kolumnien lukijat tehokkaasti.

Käytä tätä mainospaikkaa, kun

  • haluat erottua joukosta,
  • saavuttaa uutta yleisöä ja
  • saada asiasi helposti perille.

Kokeile nyt ja kysy tarjousta! Ota meihin yhteyttä osoitteessa: toimitus@kollega.fi.

Lisätietoja mainoksesta löydät: https://kollega.fi/mediatiedot/

(Tämä mainospaikka on varattu työelämään ja työhyvinvointiin liittyville tuotteille ja palveluille. Mikäli mainospaikka kiinnostaa sinua, ota yhteyttä. Lue lisää.)

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

(Pakollinen, mutta vain etunimi julkaistaan.)

(Pakollinen. Ei julkaista.)