PÄÄTOIMITTAJALTA

Mainos
MARJA KASANEN KUVA STUDIO ADESSA | 22.4.2015 | KOLLEGA.FI
Tehdään hyvää

Hyväntekemisessä on voimaa. Muistatko sen tyytyväisyyden tunteen, jonka koit, kun viimeksi autoit vaikkapa työkaveriasi pulmakysymyksen ratkomisessa, ja näit että avustasi oli hyötyä hänelle? Hyväntekeminen kuuluu ihmisen perustarpeisiin. Voimme hyvin silloin, kun tunnemme, että tekemisemme auttaa toista. On siis perustelua tehdä toisille hyvää, sillä se lisää myös omaa hyvinvointia. Joka päivä voi tehdä hyvää, eikä se edes vaadi paljoa. Joskus pelkällä rohkaisevalla nyökkäyksellä tai ystävällisellä hymyllä voi saada paljon aikaiseksi.

Marja 220415Hyväntekeminen kuuluu vapaaehtoisuuden, kyvykkyyden ja läheisyyden lisäksi sisäisiin motivaatiotekijöihin, jotka tekevät elämästä elämisen arvoisen, filosofi Frank Martela kertoo lehtemme haastattelussa. Arvokas elämä syntyy itsensä toteuttamisesta ja itsensä ylittämisestä. Jokainen pystyy tekemään elämästään merkityksellistä, mutta se vaatii myös rohkeutta ja uskallusta tehdä omia valintoja.

Coaching-palstalla uusi kirjoittajamme Leena Rautiainen johdattelee meidät työnohjauksen maailmaan. Työn-ohjausta voi käyttää monenlaisten solmujen avaamiseen. Työnohjauksessa on yhteisiä piirteitä coachingin kanssa, sillä molemmissa on kyse tavoitteellisesta vuorovaikutussuhteesta. Keskeistä kaikessa on kuitenkin kuunteleminen ja kuulluksi tuleminen, Rautiainen toteaa kolumnissaan.

Työelämän psykologiaa -palstalla pohditaan uupumiseen johtavia seikkoja. Annamari Heikkilä on laatinut seitsemän kohdan listan, jota noudattamalla innokkainkin ihminen uuvahtaa alta aikayksikön. Kolumni paljastaa armotta, kuinka helppoa on tehdä vääriä valintoja.

Vierailija-blogissa kirjoittaa tällä kertaa Maarit Laurento, joka kehottaa meitä tutkimaan omaa historiaamme. Aikaisempien elämäntilanteiden oivalluksia voi poimia nykypäivän avuksi ja hyödyntää niitä myös tulevaisuuden luomisessa ja rakentamisessa.

Hyvinvointi-blogissa keskitytään luonnon luomaan käsikirjaan. Luonto näyttää, että olennaista elämässä on hyväksyminen, irtautuminen ja eteenpäin meno. Luonnosta voimme saada mallia elämäämme niin ruokavalion, terveyden hoidon kuin elinympäristönkin osalta, Pirkko Tavaila kertoo kolumnissaan.

Kirjapalstalla arvioimme Frank Martelan Valonöörit-kirjan, joka liittyy lehden pääartikkelin aiheeseen.

Viime sunnuntaina päättyi lehtemme kilpailu, jossa kysyimme oletko introvertti vai ekstrovertti ja miten se on vaikuttanut työhösi. Saimme lähes kaksisataa vastausta. Vastaajista 56 prosenttia oli introvertteja, 31 prosenttia ekstrovertteja ja loput 13 prosenttia vaihtelevasti molempia. Introvertit kertoivat nauttivansa itsenäisestä työstä, mutta kärsivänsä etenkin hälystä ja melusta. Osa heistä oli kokenut introverttiudesta olleen haittaa uralla etenemisessä. Ekstrovertit puolestaan kertoivat viihtyvänsä asiakaspalveluammateissa, ryhmätöissä ja ihmisten parissa. Useimmat heistä olivat kokeneet ekstroverttiudesta koituneen etua työelämässä.

Kilpailun palkinnon, Minervan kustantaman Ruediger Schachen Positiivisen vetovoiman salaisuus -kirjan, voitti Martti Haverinen Riihimäeltä. Onnittelut Martille ja kiitokset kaikille osallistujille!

Uusi kilpailu on jo pyörähtänyt käyntiin. Tällä kertaa kysymme, onko työpaikallasi hankalia tyyppejä, ja miten tulet toimeen heidän kanssaan? Vastanneiden kesken arvomme Gummeruksen kustantaman Frank Martelan Valonöörit-kirjan, jonka arvo on noin 30 euroa. Kannattaa osallistua! Vastausaikaa 17.5. saakka.

Seuraavat jutut ilmestyvät kahden viikon kuluttua keskiviikkona 6.5. Sitä ennen vappuna julkaisemme toukokuun energiakuvan.

Vauhdikasta työpäivää!

Marja Kasanen
päätoimittaja

Oliko artikkeli kiinnostava?

Mainos
Mainos
Tekstimainonnalla tavoitat lukijat!

Tämä mainospaikka tavoittaa lähes kaikki artikkelien ja kolumnien lukijat tehokkaasti.

Käytä tätä mainospaikkaa, kun

  • haluat erottua joukosta,
  • saavuttaa uutta yleisöä ja
  • saada asiasi helposti perille.

Kokeile nyt ja kysy tarjousta! Ota meihin yhteyttä osoitteessa: toimitus@kollega.fi.

Lisätietoja mainoksesta löydät: https://kollega.fi/mediatiedot/

(Tämä mainospaikka on varattu työelämään ja työhyvinvointiin liittyville tuotteille ja palveluille. Mikäli mainospaikka kiinnostaa sinua, ota yhteyttä. Lue lisää.)

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

(Pakollinen, mutta vain etunimi julkaistaan.)

(Pakollinen. Ei julkaista.)