PÄÄTOIMITTAJALTA

Mainos
MARJA KASANEN KUVA STUDIO ADESSA | 8.4.2015 | KOLLEGA.FI
Kuunnellaan toisiamme

Kuuntelemisen taito on nykymaailmassa lähes kadoksissa. Parhaiten pärjäävät ne, jotka ovat kovaäänisimpiä ja jyräävät ajatuksensa läpi. Kuunteleminen on kuitenkin avain ymmärtämiseen. Jos hetkeksi pysähtyy ja keskittyy kuuntelemaan toista, on mahdollista käsittää toisen ajatuksia ja maailmankuvaa aivan uudella tavalla – ja omakin ajatusmaailma voi avartua. Pysähtyminen on vaan monille meistä kovin vaikeaa, sillä kova työtahti ja kiire vievät helposti mukanaan. Hetken hiljentyminen kannattaa, sillä silloin ehtii kuulla myös omia ajatuksiaan.

Kuuntelemisen merkitystä käsitellään laajemmin Johtajuuden ytimessä -palstalla. Etenkin esimiestyössä yksi tärkeimmistä taidoista on kuuntelemisen taito. Aitoon kuuntelemiseen liittyy halu asettua puhujan asemaan ja keskittyä toisen sanomaan. Kun maltamme kuunnella toisiamme, alamme myös arvostaa toisiamme enemmän, Annu Palmu sanoo kolumnissaan.

Henkilökuvassa esittelemme valmentaja Leena Rautiaisen, joka monien mutkien kautta päätyi yrittäjäksi. Kovassa IT-maailmassa työskennellyt Rautiainen ansaitsi hyvin ja eteni urallaan, mutta työ ei vastannut omia arvoja. Irtiotto sapattivapaalla sai Rautaisen löytämään oman kasvusuuntansa, joka johti uuteen ammattiin ja elämäntapaan.

Tasapainon avaimet -palstalla tarkastellaan erilaisia viestintätyylejä. Suurin syy väärinkäsityksiin ovat erilaiset viestintätyylimme, jotka liittyvät reagointitapoihimme, Carita Nyberg kertoo artikkelissaan. Tunnistamalla omat ja toisten reagointitavat, saa viestinsä paremmin perille.

Vierailija-blogissa kirjoittaa tällä kertaa Anja Kulovesi, joka käsittelee suhdetta aikaan. Aika on ainoa todellinen pääoma, joka yhdistää meitä kaikkia. Voisiko tienviittanamme olla onnellinen suhde aikaan, vaikka yhteen hetkeen kerrallaan, Kulomäki kysyy.

Sana hallussa -palstalla pohditaan työn mielekkyyttä. Kun tehtävä on motivoiva, sopivan vaikea ja riittävän mahdollinen, sen tekeminen ei päästä otteestaan. Pakkopullaa työ on taas silloin, kun se on turhauttavaa, tylsää tai typerää. Paradoksaalista kyllä, myös turhauttava työ voi viedä mennessään, kun siihen perehtyy, Eeva Heinonen toteaa kolumnissaan.

Olethan muistanut vastata lehtemme kilpailuun? Kysymme tällä kertaa, oletko introvertti vai ekstrovertti, ja miten se on vaikuttanut työhösi. Kilpailun palkintona on Ruediger Schachen Positiivisen vetovoiman salaisuus -kirja, jonka arvo on 25 euroa. Kannattaa osallistua! Vastausaikaa 19.4. saakka.

Seuraavat jutut ilmestyvät kahden viikon kuluttua keskiviikkona 22.4.

Mielekästä työpäivää!

Marja Kasanen
päätoimittaja

Oliko artikkeli kiinnostava?

Mainos
Mainos
Tekstimainonnalla tavoitat lukijat!

Tämä mainospaikka tavoittaa lähes kaikki artikkelien ja kolumnien lukijat tehokkaasti.

Käytä tätä mainospaikkaa, kun

  • haluat erottua joukosta,
  • saavuttaa uutta yleisöä ja
  • saada asiasi helposti perille.

Kokeile nyt ja kysy tarjousta! Ota meihin yhteyttä osoitteessa: toimitus@kollega.fi.

Lisätietoja mainoksesta löydät: https://kollega.fi/mediatiedot/

(Tämä mainospaikka on varattu työelämään ja työhyvinvointiin liittyville tuotteille ja palveluille. Mikäli mainospaikka kiinnostaa sinua, ota yhteyttä. Lue lisää.)

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

(Pakollinen, mutta vain etunimi julkaistaan.)

(Pakollinen. Ei julkaista.)