KIRJABLOGI

Mainos
TEKSTI MARJA KASANEN | 22.4.2015 | KOLLEGA.FI
Itsensä toteuttamisen käsikirja

Teetkö niitä asioita, joita haluat, vai tavoitteletko muiden asettamia päämääriä? Itsensä toteuttaminen ei ole helppoa, sillä meitä ohjaavat niin omat asenteemme ja kasvatuksemme kuin sukumme, työyhteisömme ja ympäristömme odotukset.

Jokainen voi elää arvokasta elämää, sanoo filosofi Frank Martela, joka on kirjoittanut kirjan Valonöörit – Sisäisen motivaation käsikirja. Valitsemme itse, olemmeko aktiivisia omassa elämässämme vai emme ja haluammeko ottaa elämän omiin käsiimme. Omaehtoiset valinnat vaativat kuitenkin sopivia työkaluja, joiden avulla voi haastaa omia luutuneita asenteitaan.

Kirjallaan Martela pyrkii auttamaan itse kutakin meistä kasvamaan itseään toteuttavaksi ihmiseksi ja valonööriksi. Valonöörillä Martela tarkoittaa ihmistä, joka hehkuu sisäistä valoa ja saa myös tehokkaasti asioita aikaan.

Kirjan alussa tutustutaan sisäisiin ja ulkoisiin motivaatiotekijöihin. Sisäinen motivaatio vaikuttaa niin hyvinvointiimme kuin siihen, että saamme asioita aikaiseksi. Sisäinen motivaatio rakentuu neljästä perustarpeesta, joita ovat vapaaehtoisuus, kyvykkyys, läheisyys ja hyväntekeminen. Nämä psykologiset perustarpeet ovat välttämättömiä inhimilliselle kasvulle ja hyvinvoinnille.

Kirjan toisessa osassa näihin perustarpeisiin paneudutaan syvällisemmin ja pohditaan, miten niistä rakennetaan eheä elämän palapeli. Osassa käsitellään myös kutsumusta ja innostusta.

Kolmannessa osassa perataan ulkoisia motivaatiotekijöitä ja ideologioita, jotka vieraannuttavat meidät omista päämääristämme ja repivät meitä kohti ulkoapäin ohjattua elämää.

Kirjan lopussa tiivistetään, miten merkityksellistä elämää oikein voi elää, ja pohditaan myös elämän tarkoitusta.

Valonöörit-kirja on realistinen opas arvokkaan elämän rakentamiseen. Kirja sisältää myös käytännön harjoituksia, joiden avulla voi muun muassa etsiä kutsumustaan, tutustua luonteensa vahvuuksiin, täsmentää päämääriään ja pelata mielikuvilla unelmapeliä.

Opuksessa on sekä tieteellistä pohdintaa että konkreettisia esimerkkejä elävästä elämästä. Kirjan valoisa asenne ja kirjoittajan omakohtaiset kokemukset saivat minut hyvälle tuulelle. Valonöörit on nautittava kirja, joka saa ajatukset liikkeelle.

Kirja sopii kaikille, jotka ovat kiinnostuneita oman elämänsä tarkoituksesta.

Kirjan nimi
Kustantaja
Painovuosi
Sivumärä
Hinta
Valonöörit
Gummerus
2015
308 sivua
n. 30 euroa

Jos pidit jutusta, klikkaa tykkää-nappia ja jaa artikkeli eteenpäin kavereillesi.

Oliko artikkeli kiinnostava?

Mainos
Mainos
Tekstimainonnalla tavoitat lukijat!

Tämä mainospaikka tavoittaa lähes kaikki artikkelien ja kolumnien lukijat tehokkaasti.

Käytä tätä mainospaikkaa, kun

  • haluat erottua joukosta,
  • saavuttaa uutta yleisöä ja
  • saada asiasi helposti perille.

Kokeile nyt ja kysy tarjousta! Ota meihin yhteyttä osoitteessa: toimitus@kollega.fi.

Lisätietoja mainoksesta löydät: https://kollega.fi/mediatiedot/

(Tämä mainospaikka on varattu työelämään ja työhyvinvointiin liittyville tuotteille ja palveluille. Mikäli mainospaikka kiinnostaa sinua, ota yhteyttä. Lue lisää.)

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

(Pakollinen, mutta vain etunimi julkaistaan.)

(Pakollinen. Ei julkaista.)