HYVINVOINTI

Mainos
TEKSTI PIRKKO TAVAILA KUVA EMILIA RAUNIO | 25.3.2015 | KOLLEGA.FI
Muutos alkaa ajatuksesta

Todellisuus näyttää valokuvan tarkkuudella siltä, mitä ajattelemme ja uskomme todeksi päivät pitkät. Kuinka monta sekuntia, minuuttia, tuntia tai päivää on siitä kun ajattelit kauniita ja inspiroivia ajatuksia?

Joka kerta, kun ajattelemme uuden ajatuksen, mielen sopukoissa alkaa tapahtua. Alitajunta aktivoituu tekemään ajatuksesta totta. Alitajunta uskoo mielikuvitusta ja elää preesensissä. Alitajunta uskoo, että innokkaasti pohdittu ja vahvoin tuntein mehustettu ajatus on totta NYT. Siksi vahvat ja usein toistuvat ajatukset alkavat toteuttaa itseään.

Pirkko Tavaila on kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin keskittynyt health coach.
Pirkko Tavaila on kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin keskittynyt health coach.

Toteutumisprosessi saattaa kestää hetkiä tai vuosia, mutta koko ajan tapahtuu edistystä. Lopputulokseen vaikuttavat uskomukset, joita alitajuntamme on pullollaan, sekä se mitä ajattelemme toteutumisprosessin aikana. Keltainen talo metsän keskellä saattaa muuntua kerrostaloasunnoksi puiston laidalla. Lopputulos saattaa olla yhtä tyydyttävä kuin alkuperäinen ajatus, tai sitten ei.

Jos alitajunta olisi vaimo, niin tietoinen mieli olisi mies. Molempia tarvitaan hedelmöitykseen. Rationaalinen pohdiskelu ja hulvaton mielikuvittelu yhdessä saavat aikaan sen, että ajatuksesta saattaa jalostua jotain ainutlaatuista, kuten helikopteri, kenkälusikka tai seikkailu tropiikissa. Kaikki alkaa ajatuksesta.

Ulkoinen todellisuus heijastaa sisäistä todellisuutta. Jos elämä on näyttänyt pitkään saman levyn toistolta, se johtuu siitä, että ajattelemme samoja asioita samalla kaavalla päivästä toiseen – ihminen on sellainen. Mielen höpötystä ei saa kokonaan hallintaan, vaikka kuinka yrittäisi. Osa ajatuksista on joutavia, osa typeriä ja osa suorastaan vahingollisia, mutta ei haittaa, kunhan ajatusten enemmistö kestää päivänvalon. Kun mielessä junnaava levy vaihtuu, muuttuvat asenne, tavat ja lopulta koko elämä.

Missä ajatukset, siellä energia. Puu on mestari kasvamaan ja tuottamaan happea, koska se keskittyy elämäntehtäväänsä. Se ei hajota energiaansa sinne tänne, vaan toteuttaa sinnikkäästi olemassaolon tarkoitustaan. Puu ottaa kaiken irti maan ravinteista ja auringonpaisteesta. Se taistelee tuholaisia ja tauteja vastaan. Se pinnistelee hengissä pakkaset ja myrskyt. Puu keskittyy kasvuun ja yhteyttämiseen, koska sen vuoksi se on olemassa. Fokus ja motivaatio saavat aikaan ihmeitä.

Sinnikkäimmät ajatukset muovaavat fyysistä todellisuutta joka hetki. Elämän suunta muuttuu, ura voi vaihtua tai löytyy uusi harrastus. Mitä intensiivisemmin ja pidempään pohdimme jotakin, sitä nopeammin alkaa ilmaantua ratkaisuja. ”Sattuma” poikineen tuo matkan varrelle juuri oikeat yhteistyökumppanit, tarjoukset ja olosuhteet asioiden edistämiseksi.

Aikuinen ihminen on itse vastuussa omasta elämästään, sen laadusta ja suunnasta. Minun elämäni on minun luomukseni. Jos haluan muutosta, se alkaa omista ajatuksistani. Se on oikeastaan aika vapauttavaa.

Katson tätä hetkeä, kotia, työtä, suhteita läheisiin ihmisiin, elämäntapojani. Menneillä ajatuksilla ei ole väliä, koska en ole kulkemassa siihen suuntaan. Sillä on väliä mitä haluan olla ja kokea nyt ja jatkossa. Siksi kysyn itseltäni: ”Mitä ajattelen juuri nyt…?”

EatBeNow.com-sivustolta löydät lisävinkkejä ja reseptejä hyvään elämään. Voit myös tilata kerran kuukaudessa ilmestyvän suomenkielisen uutiskirjeen osoitteesta pirkko@eatbenow.com.

Jos pidit jutusta, klikkaa tykkää-nappia ja jaa artikkeli eteenpäin kavereillesi.

Oliko artikkeli kiinnostava?

Mainos
Mainos
Tekstimainonnalla tavoitat lukijat!

Tämä mainospaikka tavoittaa lähes kaikki artikkelien ja kolumnien lukijat tehokkaasti.

Käytä tätä mainospaikkaa, kun

  • haluat erottua joukosta,
  • saavuttaa uutta yleisöä ja
  • saada asiasi helposti perille.

Kokeile nyt ja kysy tarjousta! Ota meihin yhteyttä osoitteessa: toimitus@kollega.fi.

Lisätietoja mainoksesta löydät: https://kollega.fi/mediatiedot/

(Tämä mainospaikka on varattu työelämään ja työhyvinvointiin liittyville tuotteille ja palveluille. Mikäli mainospaikka kiinnostaa sinua, ota yhteyttä. Lue lisää.)

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

(Pakollinen, mutta vain etunimi julkaistaan.)

(Pakollinen. Ei julkaista.)