PÄÄTOIMITTAJALTA

Mainos
MARJA KASANEN KUVA STUDIO ADESSA | 11.3.2015 | KOLLEGA.FI
Eläköön ne pienet erot

Viime viikolla vietettiin kansainvälistä naisten päivää. Se sai minut pohtimaan miesten ja naisten välisiä eroja työelämässä. Kliseisesti sanotaan, että miehet ovat yksiviivaisempia ja keskittyvät asiaan kerrallaan, kun taas naiset ovat luonnostaan parempia hoitamaan montaa asiaa yhtä aikaa.

Asiathan eivät ole näin yksinkertaisia, vaikka feminiinisiä ja maskuliinisia eroja löytyykin. Ennemminkin eroa on mielestäni luonteenpiirteissä – sukupuoleen katsomatta. Mutta täytyy myöntää, että olen itse viihtynyt parhaiten työpaikoissa, joissa on ollut sekä miehiä että naisia. Molempia sukupuolia tarvitaan ja parhaimmillaan ne täydentävät toisiaan.

Entä onko sitten eroa miesten ja naisten johtamistavoissa? Tätä pohtii Annu Palmu Johtajuuden ytimessä -palstalla, jossa hän tarkastelee nimenomaan naisten johtamista. Piilottelun sijaan hän kehottaa naisia tuomaan esille feminiiniset vahvuutensa, jotka luovat työelämään tasapainoa.

Henkilöjutussa esittelemme rohkean ja aikaansaavan Merja Ylä-Anttilan, joka työskentelee vastaavana päätoimittajana MTV:llä. Pitkän uran talossa tehnyt Ylä-Anttila on henkeen ja vereen uutisihminen, joka suurten linjojen vetämisen lisäksi haluaa käyttää mediaa myös hyvien uutisten ja tekojen foorumina.

Tasapainon avaimet -palstalla Carita Nyberg käsittelee tiimirooleja arkkityyppien näkökulmasta. Ryhmä toimii parhaiten, kun kaikille arkkityypeille annetaan tilaa ja niiden vahvuudet pääsevät esiin. Puuttuvankin arkkityyppiroolin voi paikata, kun roolit ensin tiedostetaan, Nyberg sanoo.

Sana hallussa -palstalla Eeva Heinonen ihmettelee työnteon monimuotoisuutta. Työpäivä voi helposti vierähtää laulun ja leikin merkeissä, ilman, että mitään merkittävää on saatu aikaiseksi, vaikka sitä on kovasti yritetty aamukahvien juonnin, kuulumisten päivittämisten, lounastauon sekä iltapäiväkahvittelun lomassa.

Vierailija-blogissa kirjoittaa tällä kertaa Kristiina Harju, joka nostaa esiin tärkeitä työhön liittyviä kysymyksiä. Aika harvoin pohdimme esimerkiksi sitä, olemmeko oikealla alalla tai arvostammeko työtämme, Harju sanoo. Omaa työtään kannattaa inventoida, koska sillä on suora vaikutus työhyvinvointiin.

Olethan muistanut vastata kilpailuumme. Kysymme tällä kertaa, oletko innostunut työstäsi vai leipääntynyt siihen. Kilpailun palkintona on valmentaja Sandy Talarmon suunnittelema valmentavia kysymyksiä sisältävä, selkeyttävä korttipakka (arvo 34 euroa), jonka arvomme vastaajien kesken. Kannattaa osallistua! Vastausaikaa 22.3. saakka.

Seuraavat jutut ilmestyvät kahden viikon kuluttua keskiviikkona 25.3.

Energistä työpäivää!

Marja Kasanen
päätoimittaja

Oliko artikkeli kiinnostava?

Mainos
Mainos
Tekstimainonnalla tavoitat lukijat!

Tämä mainospaikka tavoittaa lähes kaikki artikkelien ja kolumnien lukijat tehokkaasti.

Käytä tätä mainospaikkaa, kun

  • haluat erottua joukosta,
  • saavuttaa uutta yleisöä ja
  • saada asiasi helposti perille.

Kokeile nyt ja kysy tarjousta! Ota meihin yhteyttä osoitteessa: toimitus@kollega.fi.

Lisätietoja mainoksesta löydät: https://kollega.fi/mediatiedot/

(Tämä mainospaikka on varattu työelämään ja työhyvinvointiin liittyville tuotteille ja palveluille. Mikäli mainospaikka kiinnostaa sinua, ota yhteyttä. Lue lisää.)

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

(Pakollinen, mutta vain etunimi julkaistaan.)

(Pakollinen. Ei julkaista.)