HYVINVOINTI

Mainos
TEKSTI REIJA SKURNIK KUVA STUDIO TAPIO | 11.2.2015 | KOLLEGA.FI
Oma ihana maailma

Tänä päivänä monet ihmiset kokevat suurta ahdistusta ja surua maailmantapahtumista. Ikävät tapahtumat vyöryvät tiedotusvälineistä, lehdistä ja ihmisten puheista. Televisio tulvii väkivaltaisia rikossarjoja ja elokuvia.

On vaikea vastustaa kaikkea negatiivista ja olla osallistumasta keskusteluihin ja kauhisteluun. Välillä voi tuntua kuin maailmassa ei muuta olisikaan kuin epäkohtia, ja että koko systeemi romahtaa. Helposti myös ajatellaan, että ennen oli paremmin, vaikka aina on ollut sotia, murhia ja tappeluita. Nykyään kaikesta vaan informoidaan niin runsain mitoin.

Reija Skurnik on vyöhyketerapeutti ja homeopaatti.
Reija Skurnik on vyöhyketerapeutti ja homeopaatti.

On hyvä asia, että tieto kulkee, mutta liika tieto myös ahdistaa. Joka tuutista toitotetaan monta kertaa päivässä kuinka monta on kuollut, missä pommit ovat räjähdelleet tai missä terroristit ovat riehuneet. Se on surullista ja todella kamalaa, mutta emme voi auttaa asiaa kauhistelemalla ja elämällä tuskaa, joka ei kuitenkaan sillä hetkellä ole omaamme.

Maailmassa on paljon sellaista, mikä ei ole oikein eikä mukavaa, mutta valtaosa epäkohdista on sellaisia, joihin emme itse voi henkilökohtaisesti vaikuttaa. Uskon, että paras tapa vaikuttaa maailman yleistilaan on luoda oma positiivinen maailmankuva, johon kuuluu myönteisiä, kauniita ja voimaa-antavia asioita. Mitä enemmän jaksamme pitää ”valoamme” yllä kaikista kauheuksista huolimatta, sitä parempi paikka maailmamme on. Se lähtee yksilötasolta. Se, ettemme mene mukaan negatiivisten tapahtumien virtaan, auttaa meitä itseämme ja sitä kautta lähiympäristöämme ja koko maailmaa. Kauhistelumme ja pelkomme lisäävät koko ympärillämme olevan maailman pelkoa ja tuskaa.

Itseään on hyvä suojella pahaa maailmaa vastaan. Se ei tarkoita, että teeskentelisimme niin kuin pahaa ei tapahtuisikaan, vaan hyväksymällä, että näin on ja toivomalla parempaa. Meillä on oikeus – tai pikemminkin velvollisuus – nauttia kaikesta hyvästä ja luoda itsellemme sopiva, kaunis ja iloinen maailma ympärillemme. Näin osoitamme kiitollisuutta maailmankaikkeudelle siitä onnesta, joka meille on suotu.

Valitsemalla myönteisiä ja elämänvoimaa sisältäviä lehtiä, kirjoja, tv-ohjelmia ja elokuvia, voimme taatusti paremmin. Se on ihan tieteellisesti todistettu asia. Rauhan ja tyytyväisyyden rakentaminen alkaa omasta elämästä.

Kirjoittaja Reija Skurnik on vyöhyketerapeutti ja diplomihomeopaatti. Lisätietoja Skurnikista löydät osoitteesta www.skurnik.fi.

Jos pidit jutusta, klikkaa tykkää-nappia ja jaa artikkeli eteenpäin kavereillesi.

Oliko artikkeli kiinnostava?

Mainos
Mainos
Tervetuloa TerveysSummitiin!

Tiesitkö, että TerveysSummit on Suomen suurin terveystapahtuma? Se tuo kokonaisvaltaisen terveyden kovimmat asiantuntijat katsottavaksesi netin välityksellä - ja voit osallistua tapahtumaan ilmaiseksi tietokoneeltasi, tabletiltasi tai vaikka kännykältäsi mistä päin Suomea tahansa!
TerveysSummit koostuu sarjasta terveysaiheisia luentoja ja haastatteluja, jotka julkaistaan verkossa 25.3. – 31.3. Jokainen haastatteluvideo on syväsukellus aiheeseen huippuasiantuntijan johdatuksella - tällaista et löydä muualta!
Voit katsoa tapahtuman haastatteluita ilmaiseksi 24 tunnin ajan julkaisusta (kunhan ilmoittaudut mukaan!) tai VIP-passilaisena rajattomasti koko vuoden. Rekisteröidy jo tänään - se ei maksa mitään eikä sido sinua mihinkään. Ilmoittaudu heti osoitteessa https://terveyssummit.fi/ts/30/
P.S.
Jos et vielä tunne tapahtumaa, käy kurkkaamassa yksi viime vuoden helmistä, lääkäri Olli Sovijärven haastattelu stressin biohakkeroinnista
https://terveyssummit.fi/stressin-biohakkerointi/ts/30.

(Tämä mainospaikka on varattu työelämään ja työhyvinvointiin liittyville tuotteille ja palveluille. Mikäli mainospaikka kiinnostaa sinua, ota yhteyttä. Lue lisää.)

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

(Pakollinen, mutta vain etunimi julkaistaan.)

(Pakollinen. Ei julkaista.)