PÄÄTOIMITTAJALTA

Mainos
MARJA KASANEN KUVA STUDIO ADESSA | 25.2.2015 | KOLLEGA.FI
Olemme luottamuksen arvoisia

Ilman luottamusta mikään ei toimi kunnolla. Luottamus on kuin liima, joka sitoo työyhteisön jäsenet toisiinsa – positiivisella tavalla. On hieno tunne, kun voi luottaa niin työkaveriinsa kuin esimieheensä ja tietää, että lupaukset pitävät ja sovitut asiat toteutuvat. Puhumattakaan siitä, että tietää saavansa toisilta apua, kun sitä tarvitsee.

Luottamuksen ilmapiiri ei kuitenkaan synny tyhjästä, vaan sen luomisessa organisaation johdolla on tärkeä rooli. Kun ihmisille annetaan vapaat kädet, he ottavat vastuuta ja haluavat vaikuttaa asioihin entistä enemmän. Näin on tehty ohjelmistotalo Vincit Oy:ssä, josta kerromme lehtemme pääjutussa. Yritys on parina viime vuotena sijoittunut Great Place to Work -tutkimuksessa Suomen parhaaksi työpaikaksi ja saanut vastikään Ilmarisen ja Henry ry:n Vuoden henkilöstöteko 2014 -palkinnon. Työntekijöiden innostus ja halu kehittää organisaatiota heijastuvat suoraan yrityksen menestykseen.

Työelämän psykologiaa -palstalla aloittaa uusi kirjoittajamme, psykologi Hannele Allonen, joka pohtii jatkuvassa muutoksessa selviytymistä. Vaikka elämässä tulee tilanteita, joihin emme vaikuttaa, voimme kuitenkin kehittää stressinsietokykyämme, hän sanoo kolumnissaan. Allonen vuorottelee palstalla Annamari Heikkilän kanssa.

Vierailija-blogissa kirjoittaa tällä kertaa työyhteisöjen vuorovaikutuskouluttaja Pekka Hämäläinen, joka käsittelee innostuksen ilmapiiriä. Innostusta ei ole helppo ylläpitää, mutta viime kädessä kyse on kuitenkin asenteen valinnasta. Hämäläisen mukaan asenne ratkaisee, tuleeko työpaikasta negatiivisen energian kaatopaikka vai ihmisiä tukeva huolenpidon keskus.

Hyvinvointi-blogissa paneudutaan huolettomuuden opetteluun. Huolettomuus on siunaus keholle ja mielelle, sillä rennossa kehossa luovuus kukkii ja ajatus juoksee. Huoleton elämänasenne tarkoittaa sitä, että luottaa itseensä ja siihen, että elämä kantaa, Pirkko Tavaila sanoo kolumnissaan. Jatkuva huolehtiminen sen sijaan on ajanhukkaa ja vie ennen pitkää terveyden.

Viime sunnuntaina päättyi kilpailumme, jossa kysyimme, mistä työhön ja työhyvinvointiin liittyvistä aiheista haluaisit lukea tänä vuonna. Saimme yli 700 vastausta. Ylivoimaisesti toivotuimmaksi aiheeksi nousi työpaikkakiusaaminen. Muita suosittuja aihe-ehdotuksia olivat muun muassa työssäjaksaminen, työergonomia, työilmapiirin parantaminen, työuupumus, vuorovaikutus työyhteisössä ja stressi. Osaa aiheista on jo käsitelty aiemmin lehdessämme, mutta palaamme niihin myöhemmin uusin näkökulmin. Kilpailun palkintona olleet Aarikan Aarrekaappi-tarjottimet voittivat Pauliina Åkerlund Kormusta ja Piritta Ristimella Äkäslompolosta. Onnittelut voittajille ja kiitokset kaikille kilpailuun osallistuneille!

Uusi kilpailu on jo pyörähtänyt käyntiin. Tällä kertaa kysymme, oletko innostunut työstäsi vai leipääntynyt siihen, ja miksi? Kilpailun palkintona arvomme vastaajien kesken valmentaja Sandy Talarmon suunnitteleman selkeyttävän korttipakan, jonka arvo on 34 euroa. Pakka sisältää 54 korttia, joissa jokaisessa on valokuva ja englanninkielinen valmentava kysymys. Kortteja voi käyttää esimerkiksi oman elämänsä luovaan tarkasteluun.

Seuraavat jutut ilmestyvät keskiviikkona 11.3. Sitä ennen kuun vaihteessa julkaisemme maaliskuun energiakuvan.

Valoisaa työpäivää!

Marja Kasanen
päätoimittaja

Oliko artikkeli kiinnostava?

Mainos
Mainos
Tekstimainonnalla tavoitat lukijat!

Tämä mainospaikka tavoittaa lähes kaikki artikkelien ja kolumnien lukijat tehokkaasti.

Käytä tätä mainospaikkaa, kun

  • haluat erottua joukosta,
  • saavuttaa uutta yleisöä ja
  • saada asiasi helposti perille.

Kokeile nyt ja kysy tarjousta! Ota meihin yhteyttä osoitteessa: toimitus@kollega.fi.

Lisätietoja mainoksesta löydät: https://kollega.fi/mediatiedot/

(Tämä mainospaikka on varattu työelämään ja työhyvinvointiin liittyville tuotteille ja palveluille. Mikäli mainospaikka kiinnostaa sinua, ota yhteyttä. Lue lisää.)

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

(Pakollinen, mutta vain etunimi julkaistaan.)

(Pakollinen. Ei julkaista.)