PÄÄTOIMITTAJALTA

Mainos
MARJA KASANEN KUVA STUDIO ADESSA | 11.2.2015 | KOLLEGA.FI
Nautitaan elämästä

Negatiivisuus on nykyään vallitseva olotila, jos on uskominen mediaa, päättäjiä ja ihmisten puheita. Ikävistä asioista toitotetaan kaikenaikaa joka puolella. Negatiiviseen virtaan on äärettömän helppo mennä mukaan, mutta kannattaako se?

Marja 110215Kaikkiin maailman murheisiin emme voi vaikuttaa – vaikka kuinka haluaisimme – mutta omaa itseä voimme suojata negatiivisuudelta. Elämästä voi tehdä hyvän ja asioista on lupa nauttia. Jo se, että alkaa nähdä pienissä asioissa hyvää, keventää elämää kummasti. Ja kiitollisuus kaikesta siitä, mitä itselle on suotu, luo iloa.

Paras tapa suojata itseään negatiivisuudelta ja vaikuttaa maailman yleistilaan on luoda oma myönteinen maailmankuva, sanoo Reija Skurnik Hyvinvointi-blogissa. Kauhistelumme ja pelkomme vain lisäävät ympäröivän maailman negatiivisuutta. Rauhan ja tyytyväisyyden rakentaminen alkaa omasta elämästä, ja sitä voi edistää esimerkiksi lukemalla myönteisiä lehtiä ja kirjoja ja katsomalla mieltä kohottavia elokuvia.

Henkilöjutussa esittelemme energisen ja välittömän Elina Koivumäen, joka työskentelee asianajajana konservatiivisessa lakimaailmassa. Koivumäki on asianajotoimiston osakas ja hallituksen jäsen, ja hän toimii työnsä lisäksi aktiivisesti järjestömaailmassa. Laulamista koko ikänsä harrastanut Koivumäki on myös armoitettu juhlien järjestäjä, jolle karaoke on intohimo.

Johtajuuden ytimessä -palstalla käsitellään narsismia työpaikalla. Tämä paljon puhuttu ilmiö tekee tuhoa työyhteisöissä, Annu Palmu sanoo kolumnissaan. Narsismiin pitäisi hänen mukaansa puuttua tehokkaammin ja vaatia työnantajaa suojelemaan työntekijöitä narsistilta, joka aiheuttaa ihmisille runsaasti henkisiä kärsimyksiä.

Tasapainon avaimet -palstalla pohditaan vuorovaikutuksen vaikeutta. Kun tiimin jäsenten sukset menevät ristiin, voi ongelmien syynä olla erilaiset reagointitavat, jotka ovat ajattelu, tunne ja toiminta, Carita Nyberg kertoo. Reagointitapoihin perehtyminen auttaa tuomaan esille tiimin jäsenten luontaiset vahvuudet sekä ymmärtämään toisten erilaisuuden.

Sana hallussa -palstalla ihmetellään raivarityyppin ja passiivisaggressiivista työkaverin eroja. Ensinmainittu päästelee suustaan kaikkea oman mielipiteensä vallassa. Toinen taas ei sano mitään, eikä hänestä voi tietää, mitä mieltä hän on. Tuskin kukaan meistä haluaisi kuulua kumpaankaan ryhmään, toteaa Eeva Heinonen kolumnissaan.

Olethan muistanut osallistua kilpailuumme, jossa kysytään, millaisista työhön ja työhyvinvointiin liittyvistä aiheista haluaisit tänä vuonna lukea lehdestämme? Kannattaa osallistua, sillä palkintona on kaksi Aarikan kaunista Aarrekaappi-tarjotinta.

Seuraavat jutut julkaisemme kahden viikon kuluttua keskiviikkona 25.2.

Aurinkoista työpäivää!

Marja Kasanen
päätoimittaja

Oliko artikkeli kiinnostava?

Mainos
Mainos
Tekstimainonnalla tavoitat lukijat!

Tämä mainospaikka tavoittaa lähes kaikki artikkelien ja kolumnien lukijat tehokkaasti.

Käytä tätä mainospaikkaa, kun

  • haluat erottua joukosta,
  • saavuttaa uutta yleisöä ja
  • saada asiasi helposti perille.

Kokeile nyt ja kysy tarjousta! Ota meihin yhteyttä osoitteessa: toimitus@kollega.fi.

Lisätietoja mainoksesta löydät: https://kollega.fi/mediatiedot/

(Tämä mainospaikka on varattu työelämään ja työhyvinvointiin liittyville tuotteille ja palveluille. Mikäli mainospaikka kiinnostaa sinua, ota yhteyttä. Lue lisää.)

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

(Pakollinen, mutta vain etunimi julkaistaan.)

(Pakollinen. Ei julkaista.)