ELÄMÄ JÄRJESTYKSEEN

Mainos
TEKSTI SANDY TALARMO KUVAT VILLE JA SANDY TALARMO | 14.1.2015 | KOLLEGA.FI
Aloita puhtaalta pöydältä

Kuvittele itsesi istumassa työpöytäsi ääressä. Ehkä istutkin siinä juuri nyt. Olet aloittamassa työpäivääsi tai ryhtymässä johonkin muuhun tehtävään. Pysähdy tähän. Miltä sinusta tuntuu, kun istahdat pöytäsi ääreen? Millaisia tunteita sinussa herää, kun katselet ympärillesi?

Sandy Talarmo on koulutuksesltaan sosionomi, life coach ja ammattijärjestäjä.
Sandy Talarmo on koulutuksesltaan sosionomi, life coach ja ammattijärjestäjä.

Joudutko ensin raivaamaan itsellesi tilaa ja varomaan, etteivät pinot kaadu syliin? Vietätkö ensin hyvän tovin etsimällä tarvitsemiasi papereita tai muita tykötarpeita? Osuuko silmiisi jokin keskeneräinen työ, joka sekin pitäisi hoitaa pikimmiten?

Vuodenvaihde on monelle luonteva aika tarkastella mennyttä ja suunnitellaan tulevaa. Nyt voisikin olla hyvä hetki hakea vaikka kupillinen kahvia, istua alas ja kuvitella, miltä tuntuisi aloittaa puhtaalta pöydältä. Mitä se tarkoittaisi omassa elämässäsi? Miltä työhön ryhtyminen silloin tuntuisi?

Suuntaviivat pöydän raivaamiseen

Ota paperiarkki ja jaa se kahteen sarakkeeseen. Kirjoita ensimmäiseen sarakkeeseen asioita, joista haluat päästää irti. Sellaisia asioita, jotka haluat suosiolla jättää taaksesi. Asiat voivat olla hyvin konkreettisia, mutta myös toimimattomaksi osoittautuneita tapoja ja käytäntöjä, sekä erilaisia tunnetiloja. Mikä kaikki on turhaan vienyt energiaasi?

Listaa toiseen sarakkeeseen asiat, joille haluat tehdä tilaa. Mihin jo olemassa olevaan haluat keskittyä enemmän? Mitä uutta toivot elämääsi? Mikä toisi sinulle iloa ja energiaa? Mistä olet innostunut? Mistä unelmoit?

Kun olet saanut listasi valmiiksi, sinulla on hyvät suuntaviivat työpöytäsi raivaamiseen. Älä säilytä sellaista, jonka aika on elämässäsi jo ohi. Vapauta tilaa ja energiaa luopumalla vanhasta painolastista. Järjestä pöytäsi sen sijaan niin, että se suorastaan kutsuu niitä asioita, joita haluat elämääsi.

Katso ympärillesi uusin silmin

Tarkastele työtilaasi kuin näkisit sen ensimmäistä kertaa. Tee mahdollisimman neutraaleja ja toteavia huomioita. Millainen tunnelma työtilassasi on? Mitä työpöytäsi kertoo sinusta ja elämästäsi tällä hetkellä? Jos tyhjentäisit nyt työpisteesi kokonaan, mitkä tavarat haluaisit laittaa takaisin ja missä olisi niille paras paikka?

Ympäristön tarkasteleminen uusin silmin kyseenalaistaa tutun ja totutun. Saatat huomata, etteivät kaikki esillä olevat tavarat enää puhuttele samalla tavalla kuin ennen. Mikä puhuttelisi sinua tänään? Joskus tarvitaan ihan vain tyhjää tilaa, johon uudet ideat ja inspiraatiot saavat tulla, kun ovat tullakseen.

Jos jokin asia ei tunnu enää ajankohtaiselta tai tarkoituksenmukaiselta, anna sen mennä. Joskus ihan yksittäisilläkin tavaroilla on suuri merkitys. Sen saattaa huomata todella vasta sitten, kun tätä tavaraa ei enää ole. Yhtäkkiä on helpompi hengittää ja ajatuskin tuntuu kulkevan kirkkaammin. Yleensä tällaisen tulpan poistamisen jälkeen järjestämisestäkin tulee helpompaa. Tila ja sen mahdollisuudet hahmottuvat aivan uudella tavalla.

Teitkö lupauksia alkaneelle vuodelle? Selkeä ja toimiva ympäristö on hyvä pohja mille tahansa muutokselle. Kun olet raivannut häiriötekijät pois, sinun on myös helpompi keskittyä opettelemaan uusia, elämääsi paremmin tukevia tapoja.

Sandy Talarmo on life coach ja ammattijärjestäjä. Lisätietoja Talarmosta löydät osoitteesta http://www.sandytalarmo.fi. Katso myös Talarmosta aiemmin julkaistu juttu Valmentaminen unelma-ammattina.

Jos pidit jutusta, klikkaa tykkää-nappia ja jaa artikkeli eteenpäin kavereillesi.

Oliko artikkeli kiinnostava?

Mainos
Mainos
Tekstimainonnalla tavoitat lukijat!

Tämä mainospaikka tavoittaa lähes kaikki artikkelien ja kolumnien lukijat tehokkaasti.

Käytä tätä mainospaikkaa, kun

  • haluat erottua joukosta,
  • saavuttaa uutta yleisöä ja
  • saada asiasi helposti perille.

Kokeile nyt ja kysy tarjousta! Ota meihin yhteyttä osoitteessa: toimitus@kollega.fi.

Lisätietoja mainoksesta löydät: https://kollega.fi/mediatiedot/

(Tämä mainospaikka on varattu työelämään ja työhyvinvointiin liittyville tuotteille ja palveluille. Mikäli mainospaikka kiinnostaa sinua, ota yhteyttä. Lue lisää.)

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

(Pakollinen, mutta vain etunimi julkaistaan.)

(Pakollinen. Ei julkaista.)