ELÄMÄ JÄRJESTYKSEEN

Mainos
TEKSTI SANDY TALARMO KUVA VILLE TALARMO | 12.11.2014 | KOLLEGA.FI
Milloin elämä on järjestyksessä?

Kirjoitan ensimmäistä kertaa Elämä järjestykseen -palstalle, ja jäin tuoreeltaan pohtimaan, milloin elämä on järjestyksessä. Oleellisinta lienee siinä tapauksessa kysyä, milloin ihmisestä itsestään tuntuu siltä, että elämä on järjestyksessä. Tuo sisäinen kokemus on eri asia kuin se, että jokainen asia elämässä on suorassa, paikallaan ja hallinnassa. Elämä ei ole staattinen tila, joten en edes usko, että tuollainen järjestys olisi mahdollinen, saati tarkoituksenmukainen.

Sandy Talarmo on koulutuksesltaan sosionomi, life coach ja ammattijärjestäjä.
Sandy Talarmo on koulutukseltaan sosionomi, life coach ja ammattijärjestäjä.

Oma oloni on sitä vapaampi ja kevyempi, mitä paremmassa järjestyksessä tunnen elämäni olevan. Selkeässä ympäristössä toimiminen on sujuvaa ja keskityn minulle tärkeisiin asioihin vaivattomammin, joten käytän aikani tehokkaasti ilman erityistä ponnistelua. Koska minun on helppo erottaa tärkeät asiat vähemmän tärkeistä, on myös päätösten tekeminen nopeampaa. Kotona koen olevani kärsivällisempi ja huumorintajuisempi äiti. Yleisesti ottaen tunnen vahvempaa luottamusta koko elämää kohtaan. Ei mikään pieni asia!

Toiminnan ydin hyvässä järjestyksessä

Kaiken ei tarvitse olla järjestyksessä, että nämä tunteet ja kokemukset olisivat elämässäni mahdollisia. Koska sujuvuus on minulle oleellinen asia, pidän huolen siitä, että avaimet ja lompakko ovat aina tietyssä paikassa. Samoin haluan pankkitunnusten, kalenterin, muistiinpanovälineiden ja puhelinten kulkevan mukanani automaattisesti. Näistä muodostuu oman toimintani ydin, joka järjestyksessä ollessaan mahdollistaa kaiken muun, ja joka levällään ollessaan aiheuttaa turhimmat hermoilut ja ajanhukat.

Toinen itselleni oleellinen asia on, että tärkeät paperit ovat tallessa ja helposti löydettävissä. Tämä tukee osaltaan myös sitä tärkeää seikkaa, että minulla on ajantasainen käsitys taloudellisesta tilanteestani, jolloin voin elää tilanteeni mukaan.

Elämässä tulee jatkuvasti eteen isompia ja pienempiä poikkeustilanteita. Aikataulut eivät pidä, ilmaantuu kaikenlaista äkillistä, pakka menee sekaisin. Kun oman toiminnan ydin on hyvässä järjestyksessä, eivät tällaiset asiat keikauta heti venettä kumoon.

Tästä on hyvä lähteä selkeyttämään elämää laajemminkin omien resurssien ja elämän painopisteiden mukaan. Kotona minulle yksi tärkeimmistä asioista on aamujen rentous ja sujuvuus, jotta kaikki voivat jatkaa päivää hyvillä mielin omilla tahoillaan. Niinpä pyrin valmistelemaan aamua mahdollisuuksien mukaan jo edellisenä iltana.

Asioista ei kannata tehdä liian hankalia

Moni saattoi kalenterista ja muistiinpanovälineistä lukiessaan miettiä, että nuohan saisi kaikki puhelimeenkin. Se on totta. Sähköisiä sovelluksia kannattaa käyttää, mikäli se toimii omalla kohdalla. Itse olen kuitenkin kynä ja paperi -tyyppiä, joten erilaisten kokeilujen jälkeen olen palannut aina takaisin niihin. Ne tuovat minulle iloa sellaisenaan, ja ovat minulle nopeimmat ja mielekkäimmät välineet.

Paperini eivät ole mapeissa, koska mapit ovat minulle liian hankalia. Ajatus tyylikkäästä mappirivistöstä on minusta ihana, toteutus taas ihan toinen tarina. Käytän lehtikoteloa keskeneräisiin asioihin ja kodinkansioita arkistoimiseen. Olen niin mukavuudenhaluinen, että paperit on voitava sujauttaa paikoilleen. Se on riittävän helppoa tullakseen tehdyksi.

Mikä olisi yksi pieni muutos, joka tekisi sinun elämästäsi helpompaa?

Sandy Talarmo on life coach ja ammattijärjestäjä. Lisätietoja Talarmosta löydät osoitteesta www.sandytalarmo.fi. Ilmaisen Yksinkertaistamisen joulukalenterin voi tilata osoitteesta  www.sandytalarmo.fi/joulukalenteri.html. Katso myös Talarmosta aiemmin julkaistu juttu Valmentaminen unelma-ammattina.

Jos pidit jutusta, klikkaa tykkää-nappia ja jaa artikkeli eteenpäin kavereillesi.

Oliko artikkeli kiinnostava?

Mainos
Mainos
Tekstimainonnalla tavoitat lukijat!

Tämä mainospaikka tavoittaa lähes kaikki artikkelien ja kolumnien lukijat tehokkaasti.

Käytä tätä mainospaikkaa, kun

  • haluat erottua joukosta,
  • saavuttaa uutta yleisöä ja
  • saada asiasi helposti perille.

Kokeile nyt ja kysy tarjousta! Ota meihin yhteyttä osoitteessa: toimitus@kollega.fi.

Lisätietoja mainoksesta löydät: https://kollega.fi/mediatiedot/

(Tämä mainospaikka on varattu työelämään ja työhyvinvointiin liittyville tuotteille ja palveluille. Mikäli mainospaikka kiinnostaa sinua, ota yhteyttä. Lue lisää.)

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

(Pakollinen, mutta vain etunimi julkaistaan.)

(Pakollinen. Ei julkaista.)