PÄÄTOIMITTAJALTA

Mainos
MARJA KASANEN KUVA STUDIO ADESSA | 12.11.2014 | KOLLEGA.FI
Laajennetaan näkökulmaa

Yt-neuvottelut tuntuvat olevan päivän sana työelämässä, ja lehdistä voi lähes päivittäin lukea uutisia irtisanomisista. Me suomalaiset olemme poikkeuksellisen työorientoituneita, minkä vuoksi potkujen saaminen on meille erityisen kova paikka. Työstä on tullut elämäntarkoitus, jolloin irtisanominen voi suistaa arjen raiteiltaan pitkäksi aikaa.

Ihmisen arvo ei saisi olla kiinni työnteosta ja tittelistä. Olemme paljon muutakin kuin työyhteisön jäsen, kuten perheenjäsen, vanhempi, jonkun tytär tai poika tai harrastuspiirin jäsen, yhdistysaktiivi tai vapaaehtoistyön tekijä – ja ihan vaan ihminen ilman mitään vaatimuksia. Olisi hyvä, että oppisimme näkemään itsemme vähän laajemmasta näkökulmasta kuin pelkän työn perusteella.

Potkut ovat kuitenkin tiukka paikka, jota käsittelemme lehden tämänkertaisessa pääjutussa. Irtisanotuksi joutuminen iskee ihmisen arvokkuuteen ja koskettaa minuuden syviä kerroksia, sanoo työyhteisöjen vuorovaikutuskouluttaja Pekka Hämäläinen lehtemme haastattelussa. Potkut ovat kriisi, jonka työstämiseen menee aikaa. Katkeraksi ei kuitenkaan kannata heittäytyä, sillä myönteistä asennetta käyttämällä mahdollisuudet hyvään tulevaisuuteen lisääntyvät ratkaisevasti.

Suorittamisen vaativuutta pohditaan Työelämän psykologiaa -palstalla, jossa Annamari Heikkilä kirjoittaa itselle asetetuista paineista. Suomi on pullollaan Maijoja ja Matteja, jotka vaativat itseltään superpaljon ja toteuttavat kaiken vaaditun, mutta maksavat siitä kovan hinnan hukkaamalla elämästään ilon ja onnen.

Johtajuuden ytimessä -palstalla käsitellään mittarijohtamista. Pelkistetty mittarijohtaminen luo tehokkuutta, mutta myös karsii liikaa tärkeitä osa-alueita päätöksentekoprosessista, Annu Palmu kirjoittaa. On ristiriitaista, että nykyajan monimutkaisia päätöksiä tehtäessä käytetään entistä vähemmän aikaa perusteelliseen keskusteluun, hän ihmettelee.

Ensimmäistä kertaa Elämä järjestyksessä -palstalla kirjoittava Sandy Talarmo pohtii, milloin elämä oikein on järjestyksessä. Arjessa tulee jatkuvasti eteen kaikenlaisia poikkeustilanteita, mutta kun oman toiminnan ydin on hyvässä järjestyksessä, eivät sellaiset asiat heti keikauta venettä kumoon, Talarmo toteaa kolumnissaan.

Hyvinvointi-blogissa juhlitaan loppuelämän ensimmäistä päivää. Nauru vähentää stressiä ja hymy lisää hyvänolon tunnetta. Positiivinen asenne ja usko tulevaisuuteen edistävät terveyttä, sanoo Pirkko Tavaila kolumnissaan. Ilonpilkahduksia voi löytää kaikesta mitä tekee – kun niin päättää – ja arjesta voi tehdä juhlaa pienillä asioilla.

Kirjapalstalla arvioimme lehtemme pääjutun aiheeseen liittyvän Potkut-kirjan.

Muistathan osallistua juhlakilpailuumme, jossa kysymme, miten palkitset itseäsi hyvistä työsaavutuksistasi? Kilpailun palkintona on 100 euron arvoinen coachingsessio vapaavalintaisesta aiheesta. Valmennuksen toteuttaa Sini Rantama Hyvinvointiluotsi Oy:stä. Kilpailuaikaa on 7.12. asti. Kannattaa osallistua!

Uudet jutut julkaisemme kahden viikon kuluttua keskiviikkona.
Tilaa uutiskirjeemme, niin pysyt ajan tasalla.

Hyvää työpäivää!

Marja Kasanen
päätoimittaja

Oliko artikkeli kiinnostava?

Mainos
Mainos
Tekstimainonnalla tavoitat lukijat!

Tämä mainospaikka tavoittaa lähes kaikki artikkelien ja kolumnien lukijat tehokkaasti.

Käytä tätä mainospaikkaa, kun

  • haluat erottua joukosta,
  • saavuttaa uutta yleisöä ja
  • saada asiasi helposti perille.

Kokeile nyt ja kysy tarjousta! Ota meihin yhteyttä osoitteessa: toimitus@kollega.fi.

Lisätietoja mainoksesta löydät: https://kollega.fi/mediatiedot/

(Tämä mainospaikka on varattu työelämään ja työhyvinvointiin liittyville tuotteille ja palveluille. Mikäli mainospaikka kiinnostaa sinua, ota yhteyttä. Lue lisää.)

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

(Pakollinen, mutta vain etunimi julkaistaan.)

(Pakollinen. Ei julkaista.)