PÄÄTOIMITTAJALTA

Mainos
MARJA KASANEN KUVA STUDIO ADESSA | 26.11.2014 | KOLLEGA.FI
Kohdataan toisemme

Niin töissä kuin kotona meillä tuntuu aina olevan kiire. Työpaikalla kiidämme kokouksesta toiseen tai kirjoitamme muistioita ja dokumentteja hippulat vinkuen, ja kotona suoritamme arkirutiineja sellaisella vauhdilla, ettemme aina edes huomaa muita. Pysähtymiseen ei kuitenkaan tarvita kuin pieni hetki, ja silloin ehtii kohdata ihmisen. Lämmin katse, hymy ja ystävällinen lause tai kysymys, miten voit? Aito pysähtyminen on huomionosoitus toista kohtaan ja saa aikaan paljon iloa.

Toisen voi aina kohdata niin kuin juuri hän olisi sillä hetkellä elämäsi tärkein ihminen, sanoo Reija Skurnik Hyvinvointi-blogissa. Hän kirjoittaa kohtaamisen tärkeydestä, jota on oppinut Espanjassa asuessaan. Toisista välittäminen ja huomaavaisuus ovat taitoja, joita kannattaa käyttää, sillä ne saavat aikaan myönteisen ilmapiirin ja hyvän mielen myös itselle!

Lehtemme henkilöjutussa esittelemme Pauliina Aarikan, joka toimii designtalo Aarikan taiteellisena johtajana. Cardiffin yliopistossa taideaineita opiskellut Aarikka ei nuorena aikonut tulla perheyhtiöön töihin, mutta toisin kävi. Aarikka on ehtinyt suunnitellut koruja, käyttöesineitä ja joulutuotteita jo lähes kolmekymmentä vuotta ja nauttii työstään suunnattomasti – ja aikoo jatkaa työntekoa niin kauan kuin pysyy terveenä.

Tasapainon avaimet -palstalla käsitellään toimintatapoja ja päämääriä. Päämäärä on johtotähti, jota kohti suuntaamme, mutta toimintatapa määrittää sen, miten etenemme kohti päämäärää, Carita Nyberg kertoo. Eri toimintatapojen tunnistaminen auttaa meitä ymmärtämään muun muassa sitä, miksi saman päämäärän omaavat voivat olla hyvin erilaisia.

Sana hallussa -palstalla pohditaan projektiajan rajallisuutta. Projektit ovat kuin elämä itse, niissä on alku ja loppu. Projektissa aika on määritelty tarkasti, kun asiat on saatava valmiiksi tiettynä ajankohtana, juuri silloin kun on niiden aika, Eeva Heinonen kirjoittaa.

Vierailija-blogissa kirjoittaa tällä kertaa Maarit Laurento. Hän kertoo astrologisesta näkökulmasta kuinka hyvä itsetunto vaikuttaa onnistuneen ensivaikutelman tekemiseen. Kun itsensä kanssa on sinut, kohtaa toiset parhaalla mahdollisella tavalla. Jutussa annetaan myös vinkkejä vuorovaikutustilanteisiin.

Olethan muistanut osallistua lehtemme kilpailuun, jossa kysymme, miten palkitset itseäsi hyvistä työsaavutuksistasi? Kannattaa osallistua, sillä palkintona on 100 euron arvoinen coachingsessio, jonka toteuttaa Sini Rantama Hyvinvointiluotsi Oy:stä. Kilpailuaikaa on 7.12. saakka.

Ensi maanantaina, joulukuun 1. päivänä julkaisemme joulukuun energiakuvan ja avaamme ensimmäistä kertaa lehden joulukalenterin. Luvassa luontokuvaaja Ritva Tiaisen ihania kuvia joka päivä aina jouluaattoon asti. Huomaa, että kunkin päivän kalenterikuva on näkyvissä vain yhden päivän, joten kannattaa käydä katsomassa kalenteria päivittäin.

Seuraavat jutut julkaisemme kahden viikon kuluttua keskiviikkona.
Tilaa uutiskirjeemme, niin pysyt ajan tasalla.

Iloista työpäivää!

Marja Kasanen
päätoimittaja

Oliko artikkeli kiinnostava?

Mainos
Mainos
Tekstimainonnalla tavoitat lukijat!

Tämä mainospaikka tavoittaa lähes kaikki artikkelien ja kolumnien lukijat tehokkaasti.

Käytä tätä mainospaikkaa, kun

  • haluat erottua joukosta,
  • saavuttaa uutta yleisöä ja
  • saada asiasi helposti perille.

Kokeile nyt ja kysy tarjousta! Ota meihin yhteyttä osoitteessa: toimitus@kollega.fi.

Lisätietoja mainoksesta löydät: https://kollega.fi/mediatiedot/

(Tämä mainospaikka on varattu työelämään ja työhyvinvointiin liittyville tuotteille ja palveluille. Mikäli mainospaikka kiinnostaa sinua, ota yhteyttä. Lue lisää.)

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

(Pakollinen, mutta vain etunimi julkaistaan.)

(Pakollinen. Ei julkaista.)