KIRJABLOGI

Mainos
TEKSTI MARJA KASANEN | 12.11.2014 | KOLLEGA.FI
Haaksirikosta mahdollisuuteen

Irtisanominen on tragedia, joka mullistaa kertaheitolla elämäntilanteen. Potkut irrottavat ihmisen kaikesta tutusta ja turvallisesta ja heittävät hänet tyhjän päälle. Mutta irtisanomisestakin voi selvitä, kuten Pekka Hämäläinen ja Jukka-Pekka Vuorinen kirjoittavat Potkut-kirjassaan.

Potkut-kirjassa aihetta käsitellään ihmisten tarinoiden ja uusien näkökulmien kautta. Suomalaisessa liike-elämässä, urheilussa ja politiikassa tunnetut henkilöt kertovat omia kokemuksiaan potkujen saamisesta, niiden antamisesta, pelosta, uudesta urasta sekä onnistumisesta. Lisäksi kirjassa käsitellään irtisanomisen vaikutusta, siitä toipumista ja etsitään tietä uuteen nousuun.

Kirjassa on haastateltu muun muassa Hannu Aravirtaa, Tapani Yli-Saunamäkeä, Marja Tiuraa, Antti Kaikkosta, Anna Baijersia, Lasse Norresta ja Hjallis Harkimoa. Potkut saaneiden tarinat ovat avoimia ja väliin varsin raadollisia. Kohtaloita on monenlaisia eikä potkuista ikinä selviä helpolla. Teoria-osassa käydään läpi muun muassa kriisin vaiheita ja sen työstämistä, psyykkistä kipua ja tunteiden käsittelemistä.

Kirjan henkilötarinat ovat koskettavia. Irtisanotulle tarinoista voi olla hyötyä ja suoranaista vertaistukea. Teoria-osa on hyvin kiinnostava, mutta harmillisen lyhyt. Olisin kaivannut vielä enemmän ohjeita elämän uudelleenrakentamiseen.

Potkut-kirja laajentaa ymmärrystä irtisanotun mielenmaisemasta. Etenkin esimiesten, jotka joutuvat irtisanomaan ihmisiä, kannattaisi lukea opus. Kirja sopii niin irtisanomisuhan alla oleville kuin jo potkut saaneille sekä kaikille aiheesta kiinnostuneille.

Kirjan nimi
Kustantaja
Painovuosi
Sivumärä
Hinta
Potkut
Minerva Kustannus Oy
2014
252 sivua
29,90 euroa

Jos pidit jutusta, klikkaa tykkää-nappia ja jaa artikkeli eteenpäin kavereillesi.

Oliko artikkeli kiinnostava?

Mainos
Mainos
Tekstimainonnalla tavoitat lukijat!

Tämä mainospaikka tavoittaa lähes kaikki artikkelien ja kolumnien lukijat tehokkaasti.

Käytä tätä mainospaikkaa, kun

  • haluat erottua joukosta,
  • saavuttaa uutta yleisöä ja
  • saada asiasi helposti perille.

Kokeile nyt ja kysy tarjousta! Ota meihin yhteyttä osoitteessa: toimitus@kollega.fi.

Lisätietoja mainoksesta löydät: https://kollega.fi/mediatiedot/

(Tämä mainospaikka on varattu työelämään ja työhyvinvointiin liittyville tuotteille ja palveluille. Mikäli mainospaikka kiinnostaa sinua, ota yhteyttä. Lue lisää.)

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

(Pakollinen, mutta vain etunimi julkaistaan.)

(Pakollinen. Ei julkaista.)