HYVINVOINTI

Mainos
TEKSTI PIRKKO TAVAILA KUVA EMILIA RAUNIO | 15.10.2014 | KOLLEGA.FI
Vauraus on syntymälahja

Vauraus on mahtava sana, varsinkin taantuman keskellä. Minne vain kääntää katseensa tai höristää korviaan, on mahdollisuus törmätä negatiivisen tulkintaan tämän päivän tapahtumista. Vaan entäpä, jos päättäisikin kääntää kolikon toisinpäin ja nähdä sen mikä on hyvin. Sen täytyy olla mahdollista, koska yksipuolista kolikkoa ei ole tietääkseni keksitty.

Pirkko Tavaila on kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin keskittynyt health coach.
Pirkko Tavaila on kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin keskittynyt health coach.

Todellinen vauraus on arvo, joka istuu lujasti ajatuksissa, sanoissa ja teoissa. Vauras ihminen valitsee kuulevansa ja näkevänsä kaiken kauniin. Mitä enemmän näkee hyvää, sitä vauraammalta elämä tuntuu. Vaurausajattelu ei tarkoita silmien ummistamista kurjuudelta, vaan sitä, että etsii aktiivisesti uusia mahdollisuuksia toivottomaltakin tuntuvassa tilanteessa. Henkisesti vauraalla on halu muuttaa asioita. Vaurauden energia vetää puoleensa terveyttä, hyviä ihmissuhteita ja taloudellista menestystä. Vauras ihminen on vastustamaton.

Lähimmäisenrakkaus on kaunis merkki henkisestä vauraudesta. Vauraalla on varaa pitää huolta muistakin kuin itsestään. Siihen ei tarvita pulleaa lompakkoa vaan sitoutumista. Esimerkiksi alaikäisten silmitön väkivalta satunnaisesti valittuja uhreja kohtaan antaa kaikille aikuisille tilaisuuden kantaa yhteisvastuuta lasten hyvinvoinnista. Ei ole ongelmanuoria vaan yhä enemmän aikuisia, jotka eivät kykene varmistamaan, että lapsi saa rakkautta ja rajoja, turvallisen alun elämälleen. Se, jolla kapasiteettia riittää, voi auttaa itselleen tuntemattomienkin lasten kasvatuksessa. Koko kylä kasvattaa -käsite tuntuu käsittämättömän vaikealta istuttaa suomalaiseen yhteiskuntaan. Jos se toimisi, eläisimme vauraassa maassa, jolla on edessään vauras tulevaisuus.

Vauraasti eletty elämä on kuin mestarillinen sinfonia. Se koostuu tyynestä ja myrskystä ja kaikesta siltä väliltä. Vauras ihminen näkee elämän takaiskut ja nolot etapit osana kaunista kudelmaa. Onpahan mitä keinutuolissa muistella! Saattaa toki vierähtää aikaa ennen kuin kaikki toilaukset tuntuvat mestariteoksen rakennusaineilta. Vaurautta on ymmärtää, että kaikella on ollut tarkoituksensa. Tarkoitus selviää ajan kanssa.

Vauraus on valinta, joka asuu jokaisessa ajatuksessa. Todellisuus alkaa ajatuksesta. Ajatus vahvistetaan sanoilla ja toteutetaan teoilla. Vaurauden ja yltäkylläisyyden kokemus voi alkaa ajatuksesta hemmotella itseään jalkakylvyllä, herkullisella aterialla tai päiväunilla. Mikään näistä ei vaadi suurta budjettia. Sen sijaan ne vaativat kykyä sallia itselleen parasta joka päivä.

Negatiiviset uskomukset ja päähänpinttymät ovat ainoat esteet vaurauden tiellä. Kun uskoo olevansa arvoton ja kyvytön, on vaikeaa säätää ajatuksiaan vaurauden taajuudelle. Jos pelkää elämää, on mahdotonta kokea vaurautta. Silloin ei auta muu kuin kääntyä sisäänpäin ja löytää oma vaurauden soturinsa. On tehtävä päätös ryhtyä muuttamaan ajatuksiaan vauraammiksi. On havainnoitava kaunis ja hyvä. Harjoitus tekee mestarin.

Vauraus virtaa elämään, kun avaa hanat ja ottaa sitä vastaan. Vauraus on läsnä kaikkialla, jos siihen vain kiinnittää huomiota. Tee testi: katso ympärillesi juuri nyt ja luettele jokainen yksityiskohta, jota kielii vauraudesta. Itse näen ensimmäisenä lämpöpatterin. Mikä huikea vaurauden ilmentyvä tässä ilmastossa! Puhumattakaan tunnelmallisista kynttilöistä ja nojatuolista, jossa istun ja kirjoitan. Sitä paitsi, kuuntelen samalla Beethovenin yhdeksättä sinfoniaa. Rehellisyyden nimissä on todettava, että vaurauden kokemus ei tästä paljon parane!

Vauraus on elämän kokemista yltäkylläisenä kaikissa olosuhteissa. Pakahduttava vaurauden tunne saattaa yllättää kirjaston lukuaarteiden äärellä tai kun osuu mustatorvisienien kultasuoneen metsässä. Vauraus on aina läsnä. Se on jokaisen syntymäoikeus.

EatBeNow.com-sivustolta löydät lisävinkkejä ja reseptejä hyvään elämään. Voit myös tilata kerran kuukaudessa ilmestyvän suomenkielisen uutiskirjeen osoitteesta pirkko@eatbenow.com.

Jos pidit jutusta, klikkaa tykkää-nappia ja jaa artikkeli eteenpäin kavereillesi.

Oliko artikkeli kiinnostava?

Mainos
Mainos
Tekstimainonnalla tavoitat lukijat!

Tämä mainospaikka tavoittaa lähes kaikki artikkelien ja kolumnien lukijat tehokkaasti.

Käytä tätä mainospaikkaa, kun

  • haluat erottua joukosta,
  • saavuttaa uutta yleisöä ja
  • saada asiasi helposti perille.

Kokeile nyt ja kysy tarjousta! Ota meihin yhteyttä osoitteessa: toimitus@kollega.fi.

Lisätietoja mainoksesta löydät: https://kollega.fi/mediatiedot/

(Tämä mainospaikka on varattu työelämään ja työhyvinvointiin liittyville tuotteille ja palveluille. Mikäli mainospaikka kiinnostaa sinua, ota yhteyttä. Lue lisää.)

Tätä artikkelia on kommentoitu yhden kerran.

  1. Suvi kommentoi 16.10.2014 klo 08.51
    Hei, kiitos kirjoituksesta joka avasi silmäni näkemään ympärilläni olevan vaurauden, noin kun ajattelen olen tosi "vauras" ! Kiitos tästä näkemyksestä joka yllättävän usein unohtuu johonkin tämän kiireen keskellä; nyt jaksaa taas eteenpäin ja viedä samaal hyvää energiaa eteenpäin ja jakaa sitä ympärilleen :)

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

(Pakollinen, mutta vain etunimi julkaistaan.)

(Pakollinen. Ei julkaista.)