VIERAILIJA

Mainos
TEKSTI MAARIT LAURENTO KUVA ILKKA ÄRRÄLÄ | 1.10.2014 | KOLLEGA.FI
Rästit pois lokakuussa
Maarit Laurento on astrologi, yrittäjä ja kouluttaja.
Maarit Laurento on astrologi, yrittäjä ja kouluttaja.

Hyödynnä hetkesi ja viimeistele keskeneräiset projektisi kuntoon lokakuun aikana. Tai jos syyssiivous on tekemättä, nyt on oivallinen aika puhdistaa toimiston komerot ja nurkkakaapit sekä varmistaa, että arkistot, asiakasrekisterit ja varastot ovat tip top -kunnossa.

Olennaista on saattaa loppuun asti asiat, jotka ovat syystä tai toisesta keskentekoisia, puolivalmiita tai vaillinaisia. Tekemättömät työt vievät usein turhaan energiaa, joten nyt on hyvä hetki viimeistellä ne valmiiksi. Tällaisena aikana kannattaa myös keskittyä vanhojen asiakkaiden uudelleen sitouttamiseen tai muuten kerrata aiempien prosessien saldo.

Muutaman viikon sordiinojakso suosittaa kiinnittämään huomiota seuraaviin seikkoihin yksi kerrallaan:

  1. Älä lanseeraa keskeneräistä. Mikäli asia on vielä suunnitteluvaiheessa tai vasta puoliksi tehty, keskity periodin aikana sen työstämiseen ja viimeistelemiseen. Jo sananlaskukin sanoo, ettei herroille ja hulluille pidä näyttää keskeneräistä työtä. Vältä siis päästämästä markkinoille ns. maanantaikappaleita.
  2. Paikkaa porsaanreiät. Älä jätä aukkokohtia. Nyt pilkun paikalla on väliä. Esimerkiksi reklamaatiot kannattaa hoitaa pieteetillä ja niin hyvin kuin mahdollista, mieluummin vielä sitäkin paremmin.
  3. Tee rästit pois päiväjärjestyksestä. Tekemättömät työt vievät paljon energiaa ja ryöstävät tarpeettomasti tilaa. Keskity periodin aikana asioiden loppuunsaattamiseen, vältä jättämästä niitä sikseen.
  4. Ole viisitoista kertaa tarkempi esimerkiksi sopimusten reunaehdoissa, suorastaan nipota. Nyt kannattaa kysyä ja tarkentaa, jos asiassa on pienikin epäselvyys.
  5. Mikäli sinua hoputetaan ja kiirehditään jossain asiassa, ota aikalisä, jos mahdollista, jottet katso tilanteita läpi sormien. Tarvittaessa nuku klassisesti yön yli saadaksesi asioihin selvyyttä.
  6. Päätöksiä tehdessäsi varmista, että näet metsän puilta. Hätiköinti on pannassa, punnitse asioiden kaikki puolet.
  7. Keskity vanhoihin asiakkaisiin sekä sitouta heidät uudelleen palveluihisi ja tuotteisiisi.

Tämän jutun viesti ei kuitenkaan ole, että sordiinoperiodi olisi jollain tavoin huono tai epätoivottu tai ettei mitään kannata tehdä tuona aikana, vaan pikemminkin jäädä kotiin vällyjen väliin odottamaan, että kausi menee ohi. Päinvastoin, jaksoa kannattaa ennen kaikkea hyödyntää viilaamalla ja viimeistelemällä sekä nipottamalla, kun tarve vaatii.

Esimerkki sordiinokauden hyödyntämisestä

Asiakkaani oli pyydetty vetämään kurssia, joka oli juuri mainitun periodin aikana. Ehdotin hänelle, ettei hän mene kouluttamaan ns. lonkalta vaan että hän ottaa etukäteen selville pienimmätkin kurssin sisältöä koskevat haasteelliset kysymykset. Hän valmistautui kurssiinsa ”viisitoista kertaa paremmin” kuin oli aikonut. Kurssilla oli kaksi henkilöä, jotka kysyivät häneltä kaikki mahdolliset ja mahdottomat kysymykset, suhtautuivat erittäin kriittisesti aihealueeseen ja olivat kärkkäitä huomauttamaan mitä erilaisimmista asioista. Asiakkaani selvisi koitoksesta hyvin nimenomaan oman pohjatyönsä ansiosta. Loppupalaute oli erinomaista.

Ajankohtainen sordiinoperiodi on nyt lokakuussa. Etenkin 4. – 24.10. kannattaa olla erityisen tarkka ja jopa nipo. Varmista, ettet päästä käsistäsi keskeneräisiä asioita tai hankkeita. Seuraava sordiinokausi on tammi-helmikuun taitteessa 2015.

Lisätietoa Time Coachingista, joka auttaa aikakokemusten prosessoinnissa, sekä Maarit Laurennosta löydät osoitteesta www.timecoaching.info.

Jos pidit jutusta, klikkaa tykkää-nappia ja jaa artikkeli eteenpäin kavereillesi.

Oliko artikkeli kiinnostava?

Mainos
Mainos
Tekstimainonnalla tavoitat lukijat!

Tämä mainospaikka tavoittaa lähes kaikki artikkelien ja kolumnien lukijat tehokkaasti.

Käytä tätä mainospaikkaa, kun

  • haluat erottua joukosta,
  • saavuttaa uutta yleisöä ja
  • saada asiasi helposti perille.

Kokeile nyt ja kysy tarjousta! Ota meihin yhteyttä osoitteessa: toimitus@kollega.fi.

Lisätietoja mainoksesta löydät: https://kollega.fi/mediatiedot/

(Tämä mainospaikka on varattu työelämään ja työhyvinvointiin liittyville tuotteille ja palveluille. Mikäli mainospaikka kiinnostaa sinua, ota yhteyttä. Lue lisää.)

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

(Pakollinen, mutta vain etunimi julkaistaan.)

(Pakollinen. Ei julkaista.)