PÄÄTOIMITTAJALTA

Mainos
MARJA KASANEN KUVA STUDIO ADESSA | 1.10.2014 | KOLLEGA.FI
Oikealla asenteella

Asenne ratkaisee, sanotaan. Pitää paikkansa, sillä suhtautumisemme asioihin, vaikuttaa siihen, miten toimimme eri tilanteissa. Joskus ennakkoluuloinen asenne voi kaventaa näkökulmaamme tai jopa estää meitä tekemästä jotain. Oikealla asenteella sen sijaan pääsemme yleensä päämäärään ja pystymme voittamaan matkan varrelle ilmaantuvat vaikeudetkin. Oikeaan asenteeseen liittyy myös myönteisyys, joka tekee elämästämme huomattavasti helpompaa.

Meillä kaikilla on luontaisia asenteita, joita tunnistamalla ymmärrämme itseämme paremmin. Asenteisiin voi perehtyä tarkemmin Tasapainon avaimet -palstalla, jossa esitellään seitsemän asennetta asiakaspalvelun näkökulmasta. Meille ominaisin asenne on kuin linssi, jonka läpi katselemme maailmaa, sanoo Carita Nyberg kolumnissaan. Asenteilla on tärkeä merkitys myös vuorovaikutuksessa, sillä toisten asenteiden tunnistaminen auttaa meitä viestimään paremmin.

Henkilöjutussa tutustumme Vallila Interiorin johdossa toimivaan Anne Berneriin, jolla on rohkea asenne elämään. Nuorena patologin ammatista haaveillut Berner joutui jättämään opintonsa Zürichissä ja palaamaan Suomeen äitinsä sairauden vuoksi. Berner meni alun perin olosuhteiden pakosta töihin sukuyhtiöönsä, mutta alkoi määrätietoisesti kehittää ja laajentaa yrityksen liiketoimintaa. Tiukkatahtisesta työstä huolimatta vaikuttavan uran tehneeltä Berneriltä liikenee aikaa myös lukuisille luottamustehtäville ja mentoroinnille.

Vierailija-blogissa kirjoittaa tällä kertaa Maarit Laurento, joka käsittelee lokakuun sordiinoperiodia. Tämän periodin aikana kannattaa hoitaa kaikki rästityöt loppuun ja siivota toimiston komerot nurkkakaappeja myöten. Periodia kannattaa Laurennon mukaan hyödyntää viilaamalla ja olemalla erityisen tarkka.

Elämä järjestykseen -palstalla käsitellään työpaikoilla varsin yleistä mustamaalaamista. Ei tarvitse paljonkaan poiketa porukasta, kun poissaolijaa parjataan. Kanssaihmisen omituisuuksista riittää jutun juurta, mikä ei aina ole harmitonta hupia vaan pikemminkin työpaikkakiusaamista, sanoo Eeva Heinonen kolumnissaan.

Viime sunnuntaina päättyi lehtemme kilpailu, jossa kysyimme, hoidatko työasioita myös kotona iltaisin ja viikonloppuisin, ja kuinka paljon. Saimme lähes kolmesataaviisikymmentä vastausta. Vastaajista 58 prosenttia ilmoitti, ettei hoida työasioita lainkaan kotona, 32 prosenttia ilmoitti työskentelevänsä iltaisin ja 10 prosenttia viikonloppuisin. Keskimäärin kotona työskentelyyn käytettiin aikaa 1 – 2 tuntia viikossa. Kilpailun palkinnon, Rhonda Byrnen The Secret – Sankari -kirjan voitti Tero Miettinen Helsingistä. Onnea Terolle ja kiitokset kaikille vastanneille!

Uusi kilpailu on jälleen käynnistynyt. Nyt kysymme, millä keinoilla torjut kaamosväsymystä? Vastaamalla voit voittaa Saintex Oy:n valmistamia upeita, kotimaisia designheijastimia, jotka näkyvät taatusti pimeällä. Setin arvo on noin 35 euroa. Kannattaa osallistua!

Seuraavat jutut ilmestyvät jälleen kahden viikon kuluttua keskiviikkona lokakuun puolivälissä. Tilaa uutiskirjeemme, niin pysyt ajan tasalla.

Innostavaa työpäivää!

Marja Kasanen
päätoimittaja

Oliko artikkeli kiinnostava?

Mainos
Mainos
Tekstimainonnalla tavoitat lukijat!

Tämä mainospaikka tavoittaa lähes kaikki artikkelien ja kolumnien lukijat tehokkaasti.

Käytä tätä mainospaikkaa, kun

  • haluat erottua joukosta,
  • saavuttaa uutta yleisöä ja
  • saada asiasi helposti perille.

Kokeile nyt ja kysy tarjousta! Ota meihin yhteyttä osoitteessa: toimitus@kollega.fi.

Lisätietoja mainoksesta löydät: https://kollega.fi/mediatiedot/

(Tämä mainospaikka on varattu työelämään ja työhyvinvointiin liittyville tuotteille ja palveluille. Mikäli mainospaikka kiinnostaa sinua, ota yhteyttä. Lue lisää.)

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

(Pakollinen, mutta vain etunimi julkaistaan.)

(Pakollinen. Ei julkaista.)