KIRJABLOGI

Mainos
TEKSTI MARJA KASANEN | 15.10.2014 | KOLLEGA.FI
Katkaise stressikierre

Voiko stressiin addiktoitua? Kyllä voi, sanoo PhD Heidi Hanna kirjassaan Voiko stressi tappaa? Stressi tulee helposti osaksi elämää, sillä päivässä ei ole koskaan tarpeeksi aikaa kaiken tekemiseen, ja koemme jatkuvasti riittämättömyyttä selviytyä kaikista eteemme tulevista tehtävistä.

Puutteen kokemus – olipa sitten kyse ajasta, energiasta, ruoasta tai rahasta – lähettää aivoihin viestin hätätilasta. Tämä puolestaan laukaisee stressireaktion, jonka tarkoituksena on motivoida korjaamaan puutostila. Jos ihminen kokee jatkuvaa ajan tai energian puutetta, hän on pitkittyneessä stressitilassa, Hanna kertoo kirjassaan.

Vaikka stressin tiedetään olevan haitallista ja aiheuttavan jopa sairauksia, ei tapojen muuttaminen ole helppoa. Kaikki muutokset vaativat energiaa eikä jo valmiiksi väsynyt ihminen jaksa tehdä niitä. Lisäksi stressi aiheuttaa riippuvuutta ja hyvänolontunteen, joka halutaan kokea yhä uudelleen. Kirjassa todetaankin, että koska stressiä tulee aina olemaan, paras tapa stressin hallitsemiseen on muuttaa omaa suhtautumistaan siihen.

Kirja keskittyy stressiriippuvaisen toipumisprosessiin, jonka tavoitteena on tukea aivojen ja kehon latautumista sekä auttaa ohjelmoimaan uudet ajattelu- ja toimintatavat. Tässä viiden askeleen ohjelmassa muun muassa tasapainotetaan aivokemiaa, käydään läpi energisoivia ruokia, vahvistetaan henkistä ja fyysistä kuntoa, muutetaan ajattelumalleja ja kehitetään energianhallintaa.

Kirjassa on runsaasti hyödyllistä asiaa stressiriippuvaiselle, joksi itseni kirjan perusteella tunnistin. Vaikka kirja on alkuperältään amerikkalainen, sen opit soveltuvat suomalaisellekin – stressi kun on yleismaailmallinen ilmiö. Kirjassa käsitellään myös tuttuja asioita, kuten liikuntaa ja terveellistä ruokavaliota, joista meitä suomalaisia on valistettu jo vuosikausia. Itse löysin kirjasta monta hyvää ja yksinkertaista vinkkiä, kuten taukojen säännöllinen pitäminen, joka ei ole stressiaddiktille lainkaan itsestään selvää.

Voiko stressi tappaa -kirja sopii etenkin toimihenkilöille, asiantuntijoille ja johtohenkilöille sekä kaikille, jotka haluavat ohjeita ja vinkkejä stressin hallintaan.

Kirjan nimi
Kustantaja
Painovuosi
Sivumärä
Hinta
Voiko stressi tappaa?
Minerva Kustannus Oy
2014
243 sivua
noin 27 euroa

Jos pidit jutusta, klikkaa tykkää-nappia ja jaa artikkeli eteenpäin kavereillesi.

Oliko artikkeli kiinnostava?

Mainos
Mainos
Tekstimainonnalla tavoitat lukijat!

Tämä mainospaikka tavoittaa lähes kaikki artikkelien ja kolumnien lukijat tehokkaasti.

Käytä tätä mainospaikkaa, kun

  • haluat erottua joukosta,
  • saavuttaa uutta yleisöä ja
  • saada asiasi helposti perille.

Kokeile nyt ja kysy tarjousta! Ota meihin yhteyttä osoitteessa: toimitus@kollega.fi.

Lisätietoja mainoksesta löydät: https://kollega.fi/mediatiedot/

(Tämä mainospaikka on varattu työelämään ja työhyvinvointiin liittyville tuotteille ja palveluille. Mikäli mainospaikka kiinnostaa sinua, ota yhteyttä. Lue lisää.)

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

(Pakollinen, mutta vain etunimi julkaistaan.)

(Pakollinen. Ei julkaista.)