PÄÄTOIMITTAJALTA

Mainos
MARJA KASANEN KUVA ERKKI KASANEN | 3.9.2014 | KOLLEGA.FI
Otetaan aikalisä

Syksy ei ole vielä päässyt edes kunnolla vauhtiin, kun kalenterit alkavat jo täyttyä uhkaavasti. Projektit seuraavat toisiaan ja deadlinet on lyöty lukkoon jouluun asti – ja pidemmällekin. Teemme töitä täydellä teholla, minkä lisäksi monella meistä on vielä iltamenoja, kun olemme haalineet itsellemme harrastuksia. Painamme tukka putkella jumppaan tai kielitunnille, työn vastapainoksi. Kiire hallitsee meitä aamusta iltaan.

Olisiko jo tässä vaiheessa vuotta syytä ottaa aikalisä ja pysähtyä hetkeksi miettimään, mitä teemme vapaa-ajallamme – ja tarvitseeko aina tehdä mitään. Joskus voisi olla terveellistä kokeilla välivuotta harrastuksista tai ainakin vähentää niitä, sanoo Reija Skurnik Hyvinvointi-blogissa. Vaihtelu virkistää ja liikuntaharrastuksiakin voi tehdä myös omatoimisesti. Vapaa-ajan raivaaminen voi olla yllättävän virkistävää.

Henkilöjutussa tutustumme Annu Palmuun, joka toimi lähes kaksikymmentä vuotta Nokian juristina yrityksen menestysvuosien aikana. Ihmislähtöisestä johtajuudesta kiinnostunut Palmu on sen jälkeen kokenut yrittäjyyden riemut ja läpikäynyt raskaan konkurssin sekä kirjoittanut kaksi kirjaa. Palmu toimii nyt inhimillisen työelämän puolestapuhujana ja paremman johtamiskulttuurin edistäjänä.

Tasapainon avaimet -palstalla Carita Nyberg käsittelee arkkityyppien vaikutusta työyhteisön toimintaan. Kun erilaiset arkkityypit saavat organisaatiossa tilaa, koko työyhteisö voi hyvin. Erilaisuutta ei aina ole helppo ymmärtää, mutta arkkityyppien tunnistaminen auttaa tekemään työarjesta sujuvampaa.

Elämä järjestyksessä -palstalla Eeva Heinonen uppoutuu yt-myrskyn syövereihin. Yt:t ovat tätä päivää, eikä kukaan tiedä, milloin tuolileikki osuu omalle kohdalle. Parhaiten Heinosen mukaan selviää, kun keskittyy tiukasti perustehtäväänsä, auttaa muita ja muistaa varautua pahimpaan.

Viime sunnuntaina päättyi lehtemme kilpailu, jossa kysyimme, aiotko aloittaa tai jatkaa jotain harrastusta. Lähes kaikki vastaajat kertoivat jatkavansa vanhoja harrastuksiaan, joista yli puolet kuuluu liikunnallisiin lajeihin, kuten tanssi, jumppa ja kuntosaliharjoittelu. Muita suosittuja harrastuksia olivat muun muassa jooga, mindfulness, kieliopinnot, ratsastus ja kuorolaulu. Kilpailumme palkinnon, Markku Ojasen Tunne vai järki -kirjan, voitti Ulla Hautamäki Vantaalta. Onnittelut Ullalle ja kiitokset kaikille osallistujille!

Uusi kilpailu on taas pyörähtänyt käyntiin. Tällä kertaa kysymme, hoidatko työasioita myös kotona iltaisin ja/tai viikonloppuisin? Ja kuinka paljon käytät siihen aikaa? Vastaamalla voit voittaa WSOY:n kustantaman Rhonda Byrnen uusimman kirjan The Secret – Sankari. Kannattaa osallistua!

Alkavan syksyn kunniaksi olemme tehneet lehden ulkoasuun pienen face liftin. Uuden ryhmittelyn ansiosta artikkelit löytyvät nyt helpommin etusivulta ja mainosaineisto on sijoitettu selkeästi omaksi kokonaisuudekseen. Toivottavasti nautit lehden lukemisesta entistä enemmän!

Seuraavat jutut ilmestyvät jälleen kahden viikon kuluttua keskiviikkona syyskuun puolivälissä. Tilaa uutiskirjeemme, niin pysyt ajan tasalla.

Kiireetöntä työpäivää!

Marja Kasanen
päätoimittaja

Oliko artikkeli kiinnostava?

Mainos
Mainos
Tekstimainonnalla tavoitat lukijat!

Tämä mainospaikka tavoittaa lähes kaikki artikkelien ja kolumnien lukijat tehokkaasti.

Käytä tätä mainospaikkaa, kun

  • haluat erottua joukosta,
  • saavuttaa uutta yleisöä ja
  • saada asiasi helposti perille.

Kokeile nyt ja kysy tarjousta! Ota meihin yhteyttä osoitteessa: toimitus@kollega.fi.

Lisätietoja mainoksesta löydät: https://kollega.fi/mediatiedot/

(Tämä mainospaikka on varattu työelämään ja työhyvinvointiin liittyville tuotteille ja palveluille. Mikäli mainospaikka kiinnostaa sinua, ota yhteyttä. Lue lisää.)

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

(Pakollinen, mutta vain etunimi julkaistaan.)

(Pakollinen. Ei julkaista.)