PÄÄTOIMITTAJALTA

Mainos
MARJA KASANEN KUVA STUDIO ADESSA | 20.8.2014 | KOLLEGA.FI
Puhutaan enemmän

Puhuminen on meille jokaiselle arkipäivästä, sillä olemme jatkuvasti vuorovaikutuksessa toisten ihmisten kanssa. Puhumisella on myös merkitystä, sillä sanoilla voi vaikuttaa toisiin. Emme kuitenkaan ole supliikkeja jenkkityyliin eikä puheiden pitäminen tai asioiden esittäminen julkisesti ole monellekaan helppoa. Taustalla on useimmiten kouluaikojen ikävät kokemukset puheen pitämisestä sekä turhanaikainen täydellisyyden tavoittelu.

Moni meistä luulee, että loistava puhuja vain astuu estradille ja alkaa hurmata, koska esiintyminen näyttää niin vaivattomalta. Totuus on kuitenkin se, että hyvä puhuja on aina huolellisesti valmistautunut ja hänellä on rautaiset rutiinit, kertoo Oili Valkila lehtemme haastattelussa. Jokainen voi kuitenkin oppia hyväksi puhujaksi harjoittelemalla ja laittamalla itsensä likoon.

Coaching-palstalla uusi kirjoittajamme Sini Rantama käsittelee pohdiskelijan ja toimijan eroja ja näiden yhteentörmäyksiä. Nopeatahtisen toimijan voi olla välillä vaikea ymmärtää pohdiskelijan rauhallista tahtia ja päinvastoin. Ristiriidat ovat Rantaman mukaan kuitenkin ratkaistavissa – toisiltaan oppimalla.

Työelämän psykologiaa -palstalla Heli Heiskanen syventyy organisaation uupumiseen. Tällä ilmiöllä Heiskanen tarkoittaa tilannetta, jossa valtaosaa organisaation työtekijöistä vaivaa väsymys, kyynisyys ja menetetty usko omaan työhön. Lääkkeeksi uupumukseen Heiskanen tarjoaa yksinkertaistamista ja olennaiseen keskittymistä.

Hyvinvointi-blogissa Pirkko Tavaila pohtii virheiden tekemisen ihanuutta. Epäonnistumiset kuuluvat normaaliin elämään, sillä tekevälle sattuu. Moka on lahja, joka auttaa oppimaan ja parantamaan toimintatapoja, Tavaila sanoo kolumnissaan. Virheet kuuluvat asiaan, jos aikoo tulla paremmaksi siinä mitä tekee.

Kirjapalstalla arvioimme pääjutun aiheeseen liittyvän Oili Valkilan kirjoittaman Loista puhujana -kirjan.

Olethan muistanut osallistua kilpailuumme, jossa kysymme, aiotko aloittaa tai jatkaa syksyllä jotakin harrastusta sekä miksi harrastat sitä? Vastaamalla voit voittaa Minervan kustantaman Markku Ojasen Tunteet vai järki -kirjan. Vastausaikaa on 31.8. asti.

Uudet jutut ilmestyvät jälleen kahden viikon kuluttua keskiviikkona 3.9. Tilaa uutiskirjeemme, niin pysyt ajan tasalla.

Vaikuttavaa työpäivää!

Marja Kasanen
päätoimittaja

Oliko artikkeli kiinnostava?

Mainos
Mainos
Tekstimainonnalla tavoitat lukijat!

Tämä mainospaikka tavoittaa lähes kaikki artikkelien ja kolumnien lukijat tehokkaasti.

Käytä tätä mainospaikkaa, kun

  • haluat erottua joukosta,
  • saavuttaa uutta yleisöä ja
  • saada asiasi helposti perille.

Kokeile nyt ja kysy tarjousta! Ota meihin yhteyttä osoitteessa: toimitus@kollega.fi.

Lisätietoja mainoksesta löydät: https://kollega.fi/mediatiedot/

(Tämä mainospaikka on varattu työelämään ja työhyvinvointiin liittyville tuotteille ja palveluille. Mikäli mainospaikka kiinnostaa sinua, ota yhteyttä. Lue lisää.)

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

(Pakollinen, mutta vain etunimi julkaistaan.)

(Pakollinen. Ei julkaista.)